Ειδικότερα, το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ) ανακοίνωσε σήμερα (11.04.2025) ότι η έκρηξη στο Πεδίο Βολής σημειώθηκε το πρωί στις 10:30 π.μ. κατά την διάρκεια εξουδετέρωσης κατασχεμένων κροτίδων της Ελληνικής Αστυνομίας
Απόστολος Αναστασόπουλος
Νέες πληροφορίες έδωσε στην δημοσιότητα η Πολεμική Αεροπορία για την έκρηξη σε Πεδίο Βολής στο Παλαιοχώρι Ηλείας, που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας Σμήναρχος και ένας αστυνομικός.
Ειδικότερα, το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ) ανακοίνωσε σήμερα (11.04.2025) ότι η έκρηξη στο Πεδίο Βολής σημειώθηκε το πρωί στις 10:30 π.μ. κατά την διάρκεια εξουδετέρωσης κατασχεμένων κροτίδων της Ελληνικής Αστυνομίας.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΓΕΑ:
Την Παρασκευή 11 Απριλίου 2025 και ώρα 10:30, Αξιωματικός ειδικότητας Τεχνικού Οπλουργού (ΤΟΠ), της 117 Πτέρυγας Μάχης (117ΠΜ), κατά την διάρκεια εξουδετέρωσης κατασχεμένων κροτίδων της Ελληνικής Αστυνομίας, στο Πεδίο Βολής Παλαιοχωρίου του Νομού Ηλείας, τραυματίστηκε στο πρόσωπο.
Ο εν λόγω Αξιωματικός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου, συνοδευόμενος από προσωπικό της 117ΠΜ.
Έπειτα από αξιολόγηση του περιστατικού από τους αρμόδιους ιατρούς, διαπιστώθηκε ότι δεν συντρέχει κίνδυνος για την υγεία του.
Κατόπιν συνεννόησης με το 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, μεταφέρεται συνοδευόμενος από ιατρικό προσωπικό της Μονάδας, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών για περαιτέρω εξετάσεις.
ΠΗΓΗ: Pelop News
6 Σχόλια
Αλλη μια περιπτωση που ο στρατος καλυπτει κενα αλλου υπουργειου .Οταν η αστυνομια μετεφερε τα κατασχεμενα σε πεδιο βολης ο σμηναρχος επρεπε να εποπτευει σε ασφαλη αποσταση.Αν ελαβε διαταγη εξουδετερωσης αυτη ειναι παρανομη.Η αστυνομια εχει πυροτεχνουργους για τετοια υλικα και οχι μονο.Ο στρατος τι δουλεια να εχει με βεγγαλικα και κροτιδες οταν ειναι αρμοδιος μονο για υλικα πολεμου? Περιμενω να αποδοθουν ευθυνες ακομα κι αν ο σμηναρχος ενηργησε αυτοβουλως.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣιγά μην ενήργησε αυτοβούλως. Εντολή έλαβε στα πλαίσια της αλληλοβοήθειας ΕΔ και ΣΑ.
ΔιαγραφήΣμήναρχος και ΤΟΠ, σημαίνει ότι είναι παππούς με 35 χρόνια υπηρεσίας που προήχθη τώρα και θα αποστρατευτεί τέλος του 2025. Τι δουλειά έχει τώρα στα τελειώματα να εποπτεύει καταστροφές εκρηκτικών με την ΕΛΑΣ για 15 ευρώ επίδομα;
ΔιαγραφήΈτσι ακριβώς, όλα τα παραπάνω σχόλια περιγράφουν την πραγματικότητα!
ΔιαγραφήΚαι "παππούς" και ΤΟΠ και της ΠΑ και χωρίς προστατευτική στολή και άλλα πολλά που υπάρχουν ΜΟΝΟ στο ΤΕΝΞ. Ευτυχώς τέλος καλό, όλα καλά για τον άνθρωπο.
ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΤΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ ΜΑΣ.
ΑπάντησηΔιαγραφή600€ στους συναδέλφους αστυνομικούς παρακαλώ… Επειδή προέχει η ΥΓΕΙΑ εύχομαι ολόψυχα να είναι καλά και οι δύο και να επιστρέψουν σπίτια τους και στις οικογένειες τους!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή