Στρατοδικείο ή Αρχειοδικείο: Η επιστολή αξιωματικών στον Δένδια

Στρατοδικείο ή Αρχειοδικείο: Η επιστολή αξιωματικών στον Δένδια

Στα κάγκελα βρίσκονται υψηλόβαθμα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων για μείζονα πειθαρχικά παραπτώματα στρατιωτικών αντιεισαγγελέων, σημειώνοντας ότι το στρατοδικείο έχει μετατραπεί σε «αρχειοδικείο».

Το τι έχει συμβεί το εξηγούν σε επιστολή που έστειλαν στο υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια, την οποία παραθέτουμε ολόκληρη – διατηρώντας αυτούσια τη μορφή της:

«Στρατοδικείο ή Αρχειοδικείο

Πειθαρχικά Παραπτώματα Στρατιωτικών Αντιεισαγγελέων

Κύριε Υπουργέ Εθνικής Άμυνας,

Κύριε Δένδια,

το Στρατοδικείο έχει σταματήσει να απαντά σε πολίτες που έχουν έννομο συμφέρον να λάβουν την δικογραφία εν όψει της επικείμενης εκδίκασης της υπόθεσης του «Ειδικού Επιστήμονα», που μέχρι πρότινος υπηρετούσε στο Στρατιωτικό σας Γραφείο, η «έκθεση» του οποίου παρέπεμψε σε δίκη περισσότερους των είκοσι Αποστράτων και Εν Ενεργεία Αξιωματικών και οι οποίοι αθωώθηκαν παμψηφεί από το Εφετείο Αθηνών.

Η υπόθεση της Λιβύης ΑΡΧΕΙΟΘΕΤΗΘΗΚΕ από την Εισαγγελέα του Στρατοδικείου Αθηνών ΑΓΝΟΟΝΤΑΣ ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ τους ΠΕΝΤΕ ΑΔΙΚΑ ΑΠΩΛΕΣΘΕΝΤΕΣ καθώς τους ΔΕΚΑΤΕΣΣΕΡΕΙΣ ΠΟΛΥΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ μιας ΑΣΤΟΧΑ ΣΧΕΔΙΑΣΘΕΙΣΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ με την συναίνεση και παρότρυνση του Υπουργείου Εξωτερικών.

ΤΕΛΙΚΑ Κύριε ΔΕΝΔΙΑ υφίσταται Στρατιωτική Δικαιοσύνη ? Με ποία κριτήρια εκδικάζονται οι υποθέσεις στο Στρατοδικείο Αθηνών? Είναι η Στρατιωτική Δικαιοσύνη αντικειμενική και αμερόληπτη? Εφαρμόζεται η ισχύουσα νομοθεσία από αυτή?

Είναι Κύριε Δένδια η Στρατιωτική Δικαιοσύνη ΕΡΜΑΙΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΑΝΤΙΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ και των ΣΥΖΥΓΩΝ τους ΠΟΥ ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ και ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΥΝ το ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ?

ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ Κύριε Υπουργέ τι γίνεται στα ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΑ?

ΥΠΑΡΧΟΥΝ Κύριε Δένδια ΑΝΤΙΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΑ ΜΕ ΒΑΡΥΤΑΤΕΣ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ ΠΟΙΝΕΣ στον ΑΤΟΜΙΚΟ ΤΟΥΣ ΦΑΚΕΛΛΟ και εν τούτοις ΔΙΚΑΖΟΥΝ ? ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ Κύριε Υπουργέ οι ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ επί ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ?

Μήπως υπάρχει ΑΡΧΕΙΟΔΙΚΕΙΟ και όχι ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΟ στην Αθήνα ?»

ΠΗΓΗ: topontiki.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ερωτήματα δημιουργεί η παύση της δίκης αξιωματικού στις ένοπλες δυνάμεις

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Πώς τεκμηριώνεται η ύπαρξη όντως της επιστολής όταν δεν υπάρχει αποστολέας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Παρακαλω να μην του βαζετε του καραφλοκορακα δυσκολα γιατι με τις χαμηλες θερμοκρασιες δεν δουλευει ο ροτορας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή