«Φουρτούνες» στο Πολεμικό Ναυτικό για τις μαζικές αποσύρσεις πλοίων το 2025

«Φουρτούνες» στο Πολεμικό Ναυτικό για τις μαζικές αποσύρσεις πλοίων το 2025

Πηγή Φωτογραφίας: ΓΡ. ΤΥΠΟΥ ΓΕΝ/EUROKINISSI

«Φουρτούνες» στο Πολεμικό Ναυτικό, μετά τις απόψεις που εξέφρασε ο Αρχηγός ΓΕΝ σε δημοσιογραφικό πηγαδάκι, στο πλαίσιο ανταλλαγής ευχών, παραμονές Χριστουγέννων. Ο Ναύαρχος Κατάρας εξέφρασε ανοιχτά τις αμφιβολίες του για την ικανότητα των ελληνικών ναυπηγείων να παραδώσουν έγκαιρα προγράμματα του Πολεμικού Ναυτικού, λέγοντας, μάλιστα, ότι κοστίζει ακριβότερα στο Ναυτικό να χτίσει πλοία στην Ελλάδα απ’ ότι στο εξωτερικό.

Μάλιστα, τόνισε, ότι δεν πρόκειται το ΠΝ επί των ημερών του να υποδείξει στις ξένες εταιρείες, με τις οποίες συζητά το ΠΝ για ναυπηγήσεις ή εκσυγχρονισμό πλοίων, αν θα κάνουν δουλειές με ελληνικά ναυπηγεία. Απεναντίας, συνέχισε, αυτό είναι μια ιδιωτική συμφωνία, που οι ίδιες οι εταιρείες θα πρέπει να κλείσουν, εάν και εφόσον οι ίδιες ενδιαφέρονται να κάνουν κάποια συνεργασία με ελληνικά ναυπηγεία.

Οι απόψεις του Αρχηγού ΓΕΝ ήρθαν ως συνέχεια της απόφασης του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου για μαζικές αποσύρσεις πλοίων μες στο 2025, αγγίζοντας το 15%.

Στο ΠΝ έχουν χωριστεί σε δύο στρατόπεδα: Από τη μία είναι η πλευρά του Αρχηγού ΓΕΝ που υποστηρίζει ότι «το Ναυτικό πρέπει να μικρύνει για να μεγαλώσει», εννοώντας, ότι θα πρέπει να έχει λιγότερα καράβια, αλλά αξιόμαχα, με υψηλά ποσοστά επάνδρωσης και από την άλλη εκείνοι, που προτάσσουν το ναυπηγικό πρόγραμμα της Τουρκίας, που περιλαμβάνει 31 νέα πλοία – φρεγάτες, κορβέτες, πυραυλακάτους, υποβρύχια, ελικοπτεροφόρο ακόμη και αεροπλανοφόρο στα επόμενα 9 χρόνια.

Οι ίδιοι τονίζουν, ότι πρέπει άμεσα να εμπλακεί η εγχώρια βιομηχανία, ενώ θα πρέπει να βρεθούν και προσιτές ενδιάμεσες λύσεις, που θα δώσουν ανάσα στον γερασμένο στόλο. Παράλληλα εκφράζουν την πλήρη αντίθεσή τους στην μείωση των οροφών, ειδικά σε κορβέτες, υποβρύχια και πυραυλακάτους.

ΠΗΓΗ: thepressroom.gr

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. Ούτε μεταξύ τους δεν τα βρίσκουν. Τόσο γελοίοι. Και δυστυχώς επικίνδυνοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πριν λύσουμε την απόσυρση, ας δούμε λίγο και το ανθρώπινο δυναμικό που ο Ρυθμός παραίτησης δεν λέει να κοπάσει... Και άντε, γιατρούς και οικονομικούς θα το δώσουμε outsourcing και ότι μας λάχει (αν έρθει κανείς και πόσο κοστίζει).. στους λοιπούς? Μισθοφόροι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δυστυχώς άρχισε να φαίνεται η αλήθεια την οποία μας κρύβει ο Δένδιας, πάμε για μίνι πολεμικό ναυτικό προσανατολισμένο στο κλειστό Αιγαίο. Άλλωστε η φυγή των στελεχών βολεύουν τα σχέδια αυτά γι'αυτό και δεν θέλουν να λύσουν το πρόβλημα. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει υποβάλει τα σέβη της στον Σουλτάνο μη μπορώντας να διαχειριστεί την κατάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή