Στη Βουλή το σκάνδαλο με τα P-3Β του ΠΝ Καμμένου-Αποστολάκη

Στη Βουλή το σκάνδαλο με τα P-3Β του ΠΝ Καμμένου-Αποστολάκη

Στη Βουλή το σκάνδαλο με τα αερο-σαπάκια Καμμένου-Αποστολάκη (τι θα κάνουν τα κόμματα;)

Χαίρετε, αρχίζω με φρέσκα κουλούρια που λένε, λοιπόν στη Βουλή αναμένεται σήμερα (18/10/24) ή το αργότερο τη Δευτέρα η δικογραφία για το σκάνδαλο με τα αεροπλάνα – σαπάκια 70 ετών, P-3B Orion του Πολεμικού Ναυτικού τα οποία αγόρασε έναντι 500 εκατ. δολαρίων η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το 2015 μέσα στην κρίση και εννιά χρόνια μετά δεν έχουν πετάξει ποτέ και βρίσκονται «αραγμένα» σε κάτι πάρκινγκ της ΕΑΒ.

Ο φάκελος έφυγε πριν από 2 ημέρες από τον Άρειο Πάγο και θα φτάσει στο κοινοβούλιο αφού πρώτα πάρει τις απαραίτητες υπογραφές από την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης. Τώρα, το αίτημα του ανώτατου δικαστηρίου αν και αφορά την ίδια απόφαση, θα καλεί τη Βουλή να πάρει δύο ξεχωριστές αποφάσεις.

Για τον Ναύαρχο Αποστολάκη θα κινηθεί η διαδικασία της άρσης βουλευτικής ασυλίας, εφόσον η Ολομέλεια ψηφίσει υπέρ - που είναι και το πιθανότερο – και έτσι ο βουλευτής Επικρατείας ΣΥΡΙΖΑ θα παραπεμφθεί στον φυσικό του δικαστή για τα περαιτέρω.

Για τον δε Πάνο Καμμένο – Ferretti ή οποιοδήποτε άλλο στέλεχος της τότε κυβέρνησης που ενδεχομένως εμπλέκεται - θα ζητείται η εκκίνηση της διαδικασίας του άρθρου 86 του Συντάγματος και του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Δηλαδή, τουλάχιστον 30 βουλευτές, εφόσον κρίνουν ότι η δικογραφία περιέχει σαφείς αποδείξεις ή αποχρώσες ενδείξεις, μπορούν να καταθέσουν πρόταση σύστασης προανακριτικής επιτροπής.

Να σημειωθεί ότι μεταξύ των φερόμενων αδικημάτων είναι η απιστία, η δωροδοκία και η νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Τα δύο τελευταία θεωρούνται διαρκή και δεν παραγράφονται.

Ρωτάω λοιπόν εγώ τώρα, ποιος θα πει όχι σε μία προανακριτική για μία τέτοια σκανδαλάρα, η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ ή οι τόσο ξέμπαρκοι ανεξάρτητοι βουλευτές;

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Στον εισαγγελέα Καμμένος και Αποστολάκης για τα P-3Β του ΠΝ ύστερα από µηνυτήρια αναφορά Αξκου ε.α. (ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ)

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Yπόμνημα Πλωτάρχη ΠΝ ε.α. Παναγιώτη Σταμάτη προς ΥΕΘΑ για σκανδαλώδη-επιβλαβή σύμβαση εκσυγχρονισμού των ΑΦΝΣ P-3 Orion

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια