Mετατροπή Στρατιωτικών Aδειών Oδήγησης Oχημάτων σε αντίστοιχες Πολιτικές Χωρίς Εξετάσεις

Mετατροπή Στρατιωτικών Aδειών Oδήγησης Oχημάτων σε αντίστοιχες Πολιτικές Χωρίς Εξετάσεις

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Θ.) απέστειλε την παρακάτω επιστολή προς Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. και Βουλευτές Θεσσαλονίκης

Ειδικότερα:

Θέμα: Μετατροπή Στρατιωτικών Υπηρεσιακών Αδειών Οδήγησης σε Πολιτικά

α. ΠαΔ 3-7/2010/ΓΕΣ/ΔΕΚΠ

β. ΚΥΑ 2500/1/15-κβ/2022 (ΦΕΚ 6318/Β)

Σύμφωνα με το (α) σχετικό καθορίζεται ο τρόπος χορήγησης και εξετάσεων - τόσο των Μονίμων Στελεχών όσο και των Οπλιτών Θητείας, Υπηρεσιακών αδειών οδήγησης στρατιωτικών αλλά και πολιτικού τύπου οχημάτων που διαθέτει η Υπηρεσία. Τα Διπλώματα έχουν ισχύ καθόλη την διάρκεια της Ενεργού Υπηρεσίας των στελεχών και της Θητείας των οπλιτών, με την αποστρατεία ή την απόλυση από τις τάξεις των Ε.Δ. παραδίδονται στην Υπηρεσία.

Σύμφωνα με το (β) σχετικό καθορίζεται ο τρόπος μετατροπής των Υπηρεσιακών Αδειών Οδήγησης των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας και του Προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος σε αντίστοιχα πολιτικά με την καταβολή μόνο των παράβολων χωρίς εξετάσεις.

Θέλουμε να επισημάνουμε ότι τα όλα τα μόνιμα στελέχη υποχρεωτικά διαθέτουν υπηρεσιακή άδεια οδήγησης έως 3.5 τόνων, επιπλέον ανάλογα με την ειδικότητα και τα καθήκοντα τους, οδηγούν Λεωφορεία, Φορτηγά, Αρματοφορεις, Μηχανήματα Μηχανικού και πολλά άλλα.

Η δυνατότητα μετατροπής των Υπηρεσιακών Αδειών Οδήγησης για τα στελέχη των Ε.Δ. έχει καταργηθεί εδώ και 30 και πλέον έτη, ενισχύοντας το αίσθημα αδικίας και άνισης μεταχείρισης σε σχέση με τα στελέχη των Σωμάτων Ασφάλειας.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.) και οι Βουλευτές Θεσσαλονίκης στους οποίους κοινοποιείται το παρόν έγγραφο, παρακαλούμε για τις κατά την κρίση ενέργειες τους ώστε να λυθεί άμεσα η παραπάνω αδικία και άνιση μεταχείριση .

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

-Ο- Πρόεδρος Αλχίας (ΠΒ) Αθανάσιος Σαρρής
-Η- Γενικός Γραμματέας Λχίας (ΝΟΜ) Κοντελίδου Όλγα

Δείτε ΕΔΩ την σχετική επιστολή.

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Είναι εντελώς παράλογο η πολιτεία να εμπιστεύεται έναν οδηγό κάτοχο διπλώματος οδήγησης που εκδόθηκε από υπηρεσίες του υπουργείου άμυνας να οδηγεί ΕΚΤΌΣ ΣΤΡΑΤΟΠΈΔΟΥ οχήματα του στρατού, αλλά να μην τους επιτρέπει με το ίδιο δίπλωμα να οδηγούν μικρότερα οχήματα που δεν είναι στρατιωτικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε τι π@π@ριες ζητανε αυτοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή