Φάσκει και αντιφάσκει ο ΥΦΕΘΑ για τους ΕΠΟΠ προκαλώντας σύγχυση–Δείτε την νέα του Δήλωση

Φάσκει και αντιφάσκει ο ΥΦΕΘΑ για τους ΕΠΟΠ προκαλώντας σύγχυση–Δείτε την νέα του Δήλωση

Στις 30/09/2024, στο «Κανάλι Ένα 90.4 FM» και τους δημοσιογράφους Βελίκα Καραβάλτσιου και Γιώργο Σαραντάκο, με Απαξιωτική και Προσβλητική Δήλωση του, που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, ο ΥΦΕΘΑ είχε αναφέρει: «… Υπάρχουν σκέψεις από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για το πώς μπορούμε να κρατήσουμε μια σειρά από πολύ χρήσιμα στελέχη, παρατείνοντας αυτό το χρονικό όριο. Απαιτείται μια νομοθετική ρύθμιση, την οποία θα παρουσιάσουμε πολύ σύντομα.»

Επανερχόμενος, με νέα του δήλωση ο κ. Κεφαλογιάννης, σε συνέντευξη στις 4-10-24, στην εκπομπή «ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ» της ΕΡΤ και τους δημοσιογράφους Κώστα Παπαχλιμίντζο και Χριστίνα Βίδου, προκαλώντας σύγχυση, ανέφερε για τους Επαγγελματίες Οπλίτες: «Επεξεργαζόμαστε νομοθετική ρύθμιση που θα δώσει λύση στο ζήτημα των επαγγελματιών οπλιτών που έχουν φτάσει στο ανώτατο ηλικιακό όριο των 50 ετών, παρατείνοντάς το. Θεωρούμε ότι οι ΕΠ.ΟΠ. έχουν να προσφέρουν ακόμη πάρα πολλά, με την εμπειρία και την εξειδίκευσή τους και μετά τα 50. Αυτό το πρόβλημα πρέπει να λυθεί.»

Απορία δική μας, αλλά και αναγνωστών μας: Σε ποια από τις 2 συνεντεύξεις σας έχετε δίκιο κ. Υφυπουργέ; Στην 1η συνέντευξη (30-09-2024) που κατηγοριοποιήσατε τους ΕΠΟΠ με βάση την χρησιμότητά τους, απειλώντας ουσιαστικά τους μη πολύ χρήσιμους στρατιωτικούς στην απόλυση; Ή στην 2η συνέντευξη (04-10-2024) μιλώντας για παραμονή των ΕΠΟΠ χωρίς διαχωρισμούς μετά τα 50 έτη;

Απαντήστε επιτέλους τι ακριβώς ισχύει κ. Κεφαλογιάννη και μην προκαλείτε τεράστια σύγχυση, παρατείνοντας την αγωνία και την αβεβαιότητα των ΕΠΟΠ αναφορικά με το μέλλον τους.

ΥΓ. Ελπίζουμε να μην περιμένουμε νέα σας συνέντευξη για να το ξεκαθαρίσετε...

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια