Τρίκαλα: «Αποδεκατίζεται» η ΣΜΥ από τις παραιτήσεις σπουδαστών – Αναλυτικά Στοιχεία

Τρίκαλα: «Αποδεκατίζεται» η ΣΜΥ από τις παραιτήσεις σπουδαστών – Αναλυτικά Στοιχεία

Φωτο Αρχείου: Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020 - Τελετή Αποφοίτησης και Ορκωμοσίας των νέων Μονίμων Λοχιών Τάξης 2020 - Πηγή: ΓΕΣ

«Αποδεκατίζεται» η ΣΜΥ από τις παραιτήσεις, σύμφωνα με στοιχεία του ΓΕΣ – Οι σπουδαστές εγκαταλείπουν όσο απαξιώνεται η Σχολή τους.

Η συστηματική απαξίωση των ΑΣΣΥ έχει τις επιπτώσεις της στην Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών. Η πρόσφατη ανακοίνωση του ΓΕΣ για την ορκωμοσία των σπουδαστών της Σχολής αποκαλύπτει το πρόβλημα που η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία προσπαθεί να κρύψει. Φέτος στην ΣΜΥ ορκίστηκαν μόλις 93 πρωτοετείς από την Ελλάδα, έναντι

124 σπουδαστών το 2023
226 σπουδαστών το 2022
201 σπουδαστών το 2021
149 σπουδαστών το 2020
148 σπουδαστών το 2019

Φέτος παραιτήθηκαν 38 σπουδαστές από την Ελλάδα και 13 Από την Κύπρο, μέσα σε ένα μήνα από την έναρξη των μαθημάτων.

Το γεγονός των παραιτήσεων σχολιάζει και ο αντιστράτηγος ε.α. Λάζαρος Καμπουρίδης, ο οποίος γράφει σχετικά:

Παρά τις εξαγγελίες για τον τριπλασιασμό /διπλασιασμό του επιδόματος για τους σπουδαστές των στρατιωτικών σχολών φαίνεται ότι μέσα σε διάστημα σχεδόν 1,5 μήνα έχουν παραιτηθεί το 1/3 των σπουδαστών της ΣΜΥ και το 1/4 των σπουδαστών της ΣΣΕ.

Φαίνεται ότι οι σπουδαστές Ευέλπιδες και οι σπουδαστές της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών έχουν καταλάβει την παγίδα.

Γιατί η αύξηση του επιδόματος στις στρατιωτικές σχολές προκειμένου να αυξηθεί η προσέλευση νέων σπουδαστών είναι παγίδα.

Ο νέος εισέρχεται με όνειρα στη στρατιωτική σχολή επειδή επιθυμεί το λειτούργημα που θα ασκήσει και όχι επειδή είναι ελκυστικό το επίδομα στη σχολή.

Ένας φοιτητής δεν επιλέγει τη Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών στην Ξάνθη επειδή οι φοιτητικές εστίες στην Ξάνθη είναι φθηνότερες αλλά επειδή θέλει να ασκήσει το επάγγελμα του Μηχανικού.

Επιτέλους οι αρμόδιοι να ασχοληθούν σοβαρά με το θέμα της μηδενικής επιθυμίας των νέων να γίνουν διοικητές στις ένδοξες Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις αλλά και με τις παραιτήσεις των σπουδαστών καθώς οι ψηφοθηρικες τους εξαγγελίες οδηγούν σε αδιέξοδο αφού οι νέοι Έλληνες είναι πιο έξυπνοι από εμάς τους παλαιότερους και έχουν καλύτερο αισθητήριο.

Εκτός και αν τελικά δεν μας ενδιαφέρει το στράτευμα αφού είμαστε πεπεισμένοι ότι τις υπαρκτές και επιθετικές απειλές της Πατρίδας θα τις αντιμετωπίσουμε μόνο με την διπλωματία.

Πάρτε σοβαρά μέτρα πριν να είναι πολύ αργά….


«Αποδεκατίζεται» η ΣΜΥ από τις παραιτήσεις σπουδαστών- Στοιχεία

Αναλυτικά, η εικόνα των σπουδαστών που ορκίστηκαν στην ΣΜΥ ανα έτος:

2024
Παρουσιάστηκαν 131 από Ελλάδα και 44 από την Κύπρο.
Ορκίστηκαν 93 από την Ελλάδα και 31 από την Κύπρο

51 συνολικά απώλειες: 38 Έλληνες, 13 Κύπριοι

2023
Παρουσιάστηκαν 160 από την Ελλάδα και 42 από την Κύπρο
Ορκίστηκαν 124 από την Ελλάδα και 38 από την Κύπρο

40 συνολικά απώλειες: 36 Ελληνες και 4 Κύπριοι

2022
Ορκίστηκαν 229 από την Ελλάδα και 38 από την Κύπρο.

2021
Ορκίστηκαν 201 από την Ελλάδα και 32 από την Κύπρο.

2020
Συνολικά ορκίστηκαν 149 από την Ελλάδα και 34 από την Κύπρο.

2019
Ορκίστηκαν 148 από την Ελλάδα και 22 από την Κύπρο.

Πηγή: trikalaopinion.gr

Δημοσίευση σχολίου

22 Σχόλια

  1. Ναι, πείτε μας ένα λόγο για να μπει σε μια τέτοια σχολή ένας νέος. Τι θα του προσφέρει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι αποδεδειγμένα και συνάμα απλό. Θα του προσφέρει μπόλικη γκρίνια γιατί όλα θα του φταίνε. Βλέπεις στις Σχολές διδάσκουν το ιδανικό αλλά όταν μπαίνεις στην Μονάδα σου έρχεται εγκεφαλικό. Δεν θα βγαίνει το 15νθημερο με το φιλοδώρημα οπότε θα του προσφέρει την δυνατότητα για μαύρη εργασία έξω η αναζήτηση δανειακών. Θα του προσφέρει ανέχεια, κοροϊδία, εξευτελισμό, αδιαφορία, εμπαιγμό, απαξίωση. Θα του προσφέρει μια εργένικη κυρίως ζωή μιας και ορισμένοι δεν θα μπορούν να συντηρησουν το εαυτό του πόσο μάλλον οικογένεια. Μπορώ να γράφω με τις ώρες αλλά ήδη έγραψα αρκετά. Συμπέρασμα. Αν μπορεί κάποιος να επιλέξει κάτι καλύτερο ας το κάνει. Αν πάλι ντε και καλά θέλει να ενταχθεί και να σταδιοδρομησει στις ΕΔ δικαίωμα του. Μην πει όμως μετά ότι δεν υπήρχε ενημέρωση ή ότι δεν έβλεπε και δεν άκουγε. Ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.

      Διαγραφή
  2. Είναι ηλίου φαεινότερο τι θέλουν να κάνουν με την ΣΜΥ. Το είχε ξεκινήσει ο Στεφανής ο οποίος ήθελε Σώμα Υπαξιωματικών στα Αμερικανικά πρότυπα αλλά με συνθήκες Ελλάδας δηλ υπηρετικό προσωπικό για όλες τις δουλειές, αλλά δεν του βγήκε και αποφάσισε εντέχνως υποτίθεται να την αναβαθμίσει υποβαθμίζοντας την 3ετους φοίτησης με αποφοίτους διετούς φοίτησης δηλ γιατί να πάει κάποιος 3 χρόνια και να αποφοιτήσει Μόνιμος Λοχίας και ο άλλος με 4 χρόνια να εξέρχεται με τον βαθμό του ανθλγου! Καταφέρει αδικία!! Επιπλέον τα πτυχία είναι ισότιμα με αποφοίτου ΙΕΚ αν είναι δυνατόν!! Έτσι στο πέρασμα των χρόνων οι νέοι καθώς είναι πλέον πιο έξυπνοι και ενημερωμένοι δεν επιλέγουν την ΣΜΥ. Τι θα γίνει τώρα σε λίγο η σχολή θα κλείσει διότι θα απαξιωθεί και τελικά θα δημιουργηθεί το σώμα των υπαξιωματικών προσλαμβάνοντας ότι ναναι με εκπαίδευση ελλιπής και χωρίς στρατιωτική παιδεία η οποία την αποκτάς μόνο εάν φοιτήσει σε παραγωγική σχολή! Στο τέλος μετά από καιρό και επειδή των ΑΣΕΙ θα αναγκαστούν να κάνουν οι ίδιοι όλη την δουλειά θα τρέχουν να ξανά ιδρύσουν τις σχολές ΑΣΣΥ αλλά τότε θα είναι αργά για δάκρυα !! Καληνύχτα Ελλάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μήπως να σας βγάζαμε από την ΣΜΥ κατ ευθείαν Στρατηγούς?

      Διαγραφή
    2. Προς τον κύριο 8:47:00
      Όχι κατευθείαν. Απλά να σέβεστε λίγο παραπάνω.

      Διαγραφή
    3. Προς απάντηση αυτού που σχολίασε, να γνωρίζει ότι πολλοί εξ υπαξιωματικών, είναι πολύ καλύτεροι από πολλούς εξ αξιωματικών για πολλούς και διαφόρους λόγους. Όπως επίσης και πολλοί ΕΜΘ και ΕΠΟΠ, είναι πάρα πολύ καλοί στο αντικείμενο της εργασίας τους, αλλά και χαρακτήρες. Το ότι δήλωσες αξιωματικός και το ότι έγραψες καλά στις εξετάσεις την συγκεκριμένη χρονική περίοδο της ζωής σου, δεν σε κάνει ούτε καλό άνθρωπο, ούτε χρήσιμο στην δουλειά και σωστό στην κοινωνία. Το υπόλοιπο της ζωής σου, μπορεί να αποδειχθεί ότι είσαι λάθος σε όλα, για να είμαι και ευγενικός.

      Διαγραφή
    4. 8:47:00, ποιοι είστε εσείς που θα μας " βγάλετε". Μήπως είστε αυτοί που δεν " μπήκαν" πουθενά;

      Διαγραφή
  3. ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΑΛΟΓΕΡΟΥΣ......ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΗΜΕΝΟΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΑΥΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μας τα έχουν ξαναπεί για το μοναστήρι. Και τι προτείνεις δηλ; να πέσει πείνα για να πάει κάποιος στις ΑΣΣΥ;

      Διαγραφή
  4. 10:49:00, μέσα έπεσες και στα δύο, τρομάρα σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κομπλεξικοι σύμβουλοι της κυβέρνησης τύπου Στεφάνη που δεν ήθελε και δεν θέλει να βλέπει Αξιωματικούς άλλων προελεύσεων. Να είστε σίγουροι εκεί στην κυβέρνηση. Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων ούτε μία ψήφο δεν θα λάβετε από χαμηλόβαθμα στελέχη. Συνεχίστε έτσι και η πτώση σας θα γίνει με πάταγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κανένα κόμπλεξ Σε όλους τους στρατούς ΝΑΤΟ οι Αξιωματικοί είναι Αξιωματικοί και οι Υπαξιωματικοί ΠΑΝΤΑ υπαξιωματικοί!!!! Μόνο στην μοναδική αφρικανική χώρα με λευκούς κατοίκους που τυγχάνει και μέλος του ΝΑΤΟ, συμβαίνει να μπαίνεις Λοχίας και να αποστρατεύεσαι Συνταγματάρχης Και για να μην πολυλογώ Σώμα Υπαξκών χθες και κάθε κατεργάρης στον πάγκο του!!!

      Διαγραφή
    2. Ο Στεφανής παραμένει αντιπαθέστατος αλλά ήταν σωστός σε ένα πράγμα. Οι ΑΣΣΥ δεν πρέπει να προάγονται σε αξκούς παρά μόνο για να συμπληρώνονται κενές θέσεις και κατόπιν προσεκτικής επιλογής με εξετάσεις υπηρεσιακών γνώσεων και ψυχιατρική αξιολόγηση.

      Διαγραφή
  6. Αισχος!!!Ειναι δυνατον να παρατανε τα νεα τα παιδια αυτη τη σχολη με το τοσο λαμπρο μελλον;Απαραδεκτο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 09:02:00, να φανταστείς ότι άλλοι γλείφουν για να μπουν εκτός πανελληνίων για ελαφρώς χειρότερο μέλλον, ξέρεις εσύ

      Διαγραφή
  7. Διπλασιασμό των μισθών σε όλους τους στρατιωτικούς αν θέλουν να συνεχίσει να υπάρχει στρατός και παίζεται αν θα έρθουν νέοι απλά θα συγκρατήσουν το προσωπικό που έχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 8:47 με 1 έτος διαφορά στην φοίτηση και 1000 μόρια διαφορά στις πανελλαδικές εξετάσεις δεν μπορεί να υπάρχει τέτοιο χάσμα βαθμολογικό. 4 βαθμοί διαφορά. Άνοιξε τα μάτια σου αν είσαι νέος αξιωματικός ή ξεκόλλα αν έχεις χρόνια υπηρεσίας. Τουλάχιστον αρχιλοχιες . . πρέπει να εξέρχονται και να φτάνουν έως τον βαθμό του συνταγματάρχη .Γιατί αν καταργηθούν οι σχολές ασσυ και υπάρχουν μόνο ασει και εποπ, θα βογγηξουν οι αξιωματικοί. Ποιος θα κάνει υπηρεσίες επόπτη συντονιστή, ποιός θα αναλάβει αγήματα και άλλες υποχρεώσεις που απαιτούνται αξιωματικοί. Εσύ? Θα κάνεις 8 υπηρεσίες τον μήνα? Ή θα κάνει τον επόπτη ο ΕΠΟΠ? Βγάλτε το κόμπλεξ ανωτερότητας που έχετε αρκετοί ασει. Υπάρχουν ικανότεροι από εσάς από όλες τις προελεύσεις.το ότι βγάζεις ασει δεν σημαίνει ότι είσαι ικανός από όλους τους υπόλοιπους. Πρέπει να το αποδείξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Να λέμε απλές αλήθειες λοιπόν. Οι Σχολές Υπαξιωματικών έχουν ουσιαστικά τελειώσει, με μέριμνα Πολιτικής & Στρατιωτικής ηγεσίας. Το μεν πρώτο αναμενόμενο, το δε δεύτερο αδιανόητα φρικτό. Οι Απόφοιτοι ΑΣΣΥ από 1994 μέχρι και 2009 επηρεάζονται από Νόμο του 2010. Άλλα ίσχυαν όταν μπήκαν στις Σχολές, άλλα βρήκαν στην πορεία & με συνεχή νομοσχέδια βρέθηκαν να χάνουν βαθμούς, μερίσματα, συντάξεις, μισθούς και άλλα. Παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις της Κυβέρνησης & των Βουλευτών της περί ισονομίας, ισότητας & ηθικής, τίποτα δεν έχει αλλάξει. Εμπαιγμός & κοροϊδία. Σύλλογοι Αποφοίτων ΑΣΣΥ ούτε που ασχολούνται. Οι διάφορες "Ενώσεις" δείχνουν κάποιο ενδιαφέρον αλλά και αυτό είναι στα επίπεδα Α' Δημοτικού. Όλοι κοροϊδεύουν. Σε αντίθεση με τους ΕΜΘ (μπράβο τους κιόλας) που τα τελευταία χρόνια κέρδισαν χρήματα & βαθμούς. Κόψε στους ΑΣΣΥ, δώσε στους ΕΜΘ. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ. Βάλτε στα παραπάνω την γενικότερη απαξίωση, την φοβερή υποστελέχωση, το ότι οι μετά το 2011 θα εργάζονται 44 χρόνια για σύνταξη ΕΦΚΑ στα 62. Είναι και άλλα. Πολλά. Οι Σχολές των Υπαξιωματικών έχουν σβήσει. Και κανένας δεν ενδιαφέρεται. Μεταξύ μας, ούτε οι ΑΣΣΥ δεν ενδιαφέρονται. Οι συνταξιούχοι νοιάζονται μόνο για την σύνταξη τους. Οι παλιοί δικαιώθηκαν & μπήκαν στον προηγούμενο νόμο, νοιάζονται μόνο να μείνουν ΕΟΘ. Οι λιγότερο παλιοί ενδιαφέρονται μόνο να συμπληρώσουν να φύγουν, ακόμα και ας πληρώσουν χρυσάφι μία 3ετία που έπρεπε εδώ και χρόνια να είχαν μειώσει το κόστος εξαγοράς. Οι νεότεροι δυστυχώς... φεύγουν με την πρώτη ευκαιρία. Τελεία. Καληνύχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΧΑΧΑΧΑΧΑ. 'Εμαθαν ότι οι άλλοι, εκτός στρατιωτικών σχολών, πληρώνονται τριπλάσια και δουλεύουν 40 ώρες την εβδομάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πως να καταργήσουμε μια Στρατιωτική Σχολή με παράδοση 140 ετών ;
    Δε γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη ...
    Βάσει προγράμματος θα την απαξιώσουμε σιγά σιγά έτσι ώστε στη λογική του ώριμου φρούτου όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου να επικαλεστούμε ότι δεν προσφέρουν πια τέτοιου είδους Σχολές λόγω της "απαξίωσης τους από τους νέους οι οποίοι δυστυχώς δε τις επιλέγουν ..."
    Βάσει λοιπόν αυτών των δεδομένων τις οδηγούμε μοιραία σε κατάργηση ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτοί είναι ικανοί ακόμα και τον μέγιστο Στρατηγό Πλαστήρα επειδή ήταν εξ Υπαξιωματικών να τον υπαβιβασουν σε δεκαεννέα. Τέτοιοι κομπλεξικοι Σταφανιδιδες ζουν ανάμεσα μας. Μιλάμε για τεράστιο κόμπλεξ όχι αστεία. Δεν μπορούν να βλέπουν Ανώτερους Αξιωματικούς Ταγματάρχες, Αντισυνταγματαρχες και Συνταγματαρχες ακόμα και κατώτερους Αξιωματικούς Ανθυπολοχαγούς, Υπολοχαγους και Λοχαγούς εξ Υπαξιωματικών. Θεωρούν ότι δεν δικαιούνται οι εξ Υπαξιωματικών να προάγονται μέχρι τον βαθμό του Συνταγματάρχη αλλά να φτάνουν Μαξ εν αποστρατεία Ανθυπασπιστες. Μα κύριοι εξ ΑΣΕΙ, αν ίσχυαν αυτά που ορισμένοι κομπλεξικοι θέλετε πολύ απλά δεν θα παρουσιάζονταν αυτά τα στελέχη που είναι τώρα. Ίσως υπήρχαν άλλοι βέβαια. Αλλά όχι σίγουρα το 99% των ήδη υπηρετούντων. Δεν θα τα καταφέρουν να καταργήσουν τις Σχολές Υπαξιωματικών. Πολύ θα το ήθελαν κάποια κομπλεξικα ανθρωπακια αλλά δεν θα τους γίνει η χάρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή