Δένδιας: Επεξεργαζόμαστε ένα σύγχρονο μισθολόγιο στη βάση ενός νέου προσοντολογίου και μιας διαφορετικής Δομής Δυνάμεων–Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε

Δένδιας: Επεξεργαζόμαστε ένα σύγχρονο μισθολόγιο στη βάση ενός νέου προσοντολογίου και μιας διαφορετικής Δομής Δυνάμεων–Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε

Δείτε παρακάτω απάντηση του ΥΕΘΑ σε ερώτηση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου με θέμα: «Πότε θα ασχοληθεί σοβαρά η κυβέρνηση με το μισθολόγιο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων;»:

ΣΧΕΤ.: Ερώτηση 7109/27-09-2024 της Βουλής των Ελλήνων

Σε απάντηση της σχετικής ερώτησης σας γνωρίζω ότι, από πλευράς Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ήδη δρομολογούνται δράσεις οι οποίες μακροπρόθεσμα θα οδηγήσουν σε ένα νέο και πιο δίκαιο μισθολόγιο για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Συγκεκριμένα, επεξεργαζόμαστε ένα σύγχρονο μισθολόγιο στη βάση ενός νέου προσοντολογίου και μιας διαφορετικής Δομής Δυνάμεων, η συνολική επίτευξη των οποίων είναι δυνατόν, σε εύλογο χρόνο, να προσφέρει αύξηση αποδοχών στους στρατιωτικούς, πρόδρομος της οποίας άλλωστε ήταν και η ενίσχυση του μηνιαίου βασικού μισθού τους με τον ν. 5045/2023 (Α΄ 136).

Κατά τα λοιπά, εν γένει μισθολογικά ζητήματα που αφορούν στις διάφορες κατηγορίες προσωπικού της Γενικής Κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένου του στρατιωτικού, εξετάζονται με βάση την κυβερνητική πολιτική και τη δημοσιονομική κατάσταση της Xώρας, πρωτίστως κατά την κατάρτιση του ετήσιου Προϋπολογισμού και του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής, επί των οποίων αποκλειστική αρμοδιότητα έχει το συνερωτώμενο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΓΕΩΡΓΙΟΣ Σ. ΔΕΝΔΙΑΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
Το σχετικό έγγραφο ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: YΠOIK: Αντί νέου μισθολόγιου στις ΕΔ χορηγούνται αυξήσεις από 01.01.2024 (EΓΓΡAΦO)

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δένδιας: Οι Στρατιωτικοί δικαιούνται διαφορετικό μισθολόγιο, αλλά σε μακροχρόνιο ορίζοντα

Δημοσίευση σχολίου

33 Σχόλια

  1. Ζησε μαη να φας τριφυλλι.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οταν δηλωνει πωςτο νεο μισθολογιο ειναι στην επεξεργασια για το μακροπροθεσμο σημαινει πως....δεν υπαρχει τετοιο.

      Διαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Θέλει να πει Σε απλά ελληνικά ότι σύντομα στον Ε.Σ Δεν θα πετάς πέτρα στα Στρδα και πετυχαίνεις Αξκο!!!!

      Διαγραφή
  3. Κύριε Υπουργέ δώστε λύση στο μισθολογικό πρόβλημα των στελεχών. Απαιτείται γενναία αύξηση μισθών και επαναφορά δώρων και λοιπών επιδομάτων. Σε αντίθετη περίπτωση η σε καθυστέρηση να λάβετε άμεσα μέτρα η ζημιά θα είναι τεράστια. Με σεβασμό στο έργο σας και στην θέση σας, από έναν εν ενεργεία ανώτερο Αξιωματικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ρε φιλε πλακα κανεις, πες μου οτι τα εγραψες για να τα διαβασει ο καραφλας, η εισαι αφελης η εισαι γραμματεας του αλλιως δεν εξηγειται

      Διαγραφή
    2. σταμάτα, δακρύσαμε..!

      Διαγραφή
    3. 10:01:00 Το κυριε πήγαινε στον Δένδια??????????
      Πολύ κυριε και κυριε, Ε δεν το κόβετε λιγάκι???????? Τίποτα μπινελικια ναι, αντε με αυτούς που έχουμε μπλέξει.....!!!!!

      Διαγραφή
  4. Θεέ και κύριε. Οι Τούρκοι απέναντι τρίβουν τα χέρια όταν ακούν τον Υπουργό του κούλη να απαντάει στη βουλή μ΄αυτό τον τρόπο. Με τέτοιους υπουργούς γελάνε και οι πέτρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το σχεδιο προχωραει οπως πρεπει...
    Χωρα μπανανια, με κρατος ανυπαρκτο, με κυριαρχια μηδεν, με θεσμους διεφθαρμενους, που να μη λειτουργει τιποτα, "μπαταρια της ευρωπης" κατα τα λεγομενα του "πρωθυπουργου" μας, παμε και οπου βγει, σαν τα Τεμπη, τις φωτιες, τις πλυμηρες, το Στεφανοβικειο κλπ κλπ κλπ.
    Με ΕΔ, ανυπαρκτες με εξαθλιωμενο προσωπικο, χωρις τα βασικα, μισθους πεινας, εξοπλισμος της πλακας και μέσα του προηγουμενου αιωνα..
    Χαλιά να αλλαζουν οι υπουργαρες με 40.000 ευρω κοστος, αυτοκινηταρες, βουλευτικες αποζημιωσεις και πετσωμενα ΜΜΕ.
    Και η τρελα να πηγαινει συνεφο.
    Απορουμε:
    Ποτε θα ξυπνησουμε και θα τους παρει ολους και θα τους σηκωσει..
    Μαλλον ποτε.
    Με μυαλο πουρε και κομποστοποιημενη νοημοσυνη, ο ελληνας και η ελλαδα εχουν το πολυ μια δεκαετια χρονο υπαρξης.
    Καληνυχτα ελλαδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εεεε κοντα εισαι δεν εχεις και τοσο αδικο

      Διαγραφή
    2. Η Ελλάς προορίζεται να ζήσει και θα ζήσει.

      Διαγραφή
  6. Το δούλεμα πάει σύννεφο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δλδ οι Βούλγαροι κυβερνώντες είναι χαζοί που αύξησαν ικανοποιητικά τους μισθούς των μονίμων στελεχών. Βλέπουν πόλεμο στα βόρεια τους βλέπουν τι γίνεται με τους λάθρο και έχουν και την Τουρκία δίπλα. Εδώ πετάνε ψίχουλα ανά 12 μηνες 10-15€ και χαρίζουν τσιγκινους
    βαθμούς χωρίς αντίκρισμα οικονομικό. Θα τα βρείτε μπροστά σας Δένδια και αρχηγοί, αλλά μάλλον δεν σας νοιάζει. Οι επόμενοι θα κληθούν να απαντήσουν σε όλα αυτά. Σε 3-4 χρόνια η ζήτηση των παραγωγικών σχολών θα ναι μηδαμινή και ΕΠΟΠ θα έρχονται ελάχιστοι μόνο όσοι θα ξέρουν ότι θα υπηρετήσουν στον παραμεθόριο τόπο καταγωγής τους. Συνεχίστε έτσι. Πού είναι αρχηγοί όπως ο παραγιουδακης ο Παναγιωτάκης? Που πατούσαν πόδι. Οι επόμενοι έως και σήμερα απλά περιφέρονται. Τσιμουδια μη τους διώξει ο Δένδιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ίπταται ο Αλαντίν πάνω στο περσικό χαλί του! Εν τω μεταξύ τετραπλή θολο(ς)ύρα σκέπασε απ άκρη σ' άκρη την πατρίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτά του γράφουν οι σύμβουλοί του αυτά βγαίνει και λέει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Και γιατί ρε φαλάκρα, το so call "επεξεργαζόμαστε ένα σύγχρονο μισθολόγιο στη βάση ενός νέου προσοντολογίου και μιας διαφορετικής Δομής Δυνάμεων", δεν πάτε να το επεξεργαστείτε για την βουλή, και να το εφαρμόσετε πρωτίστως για τους βουλευτές τους ανώτερους δημόσιους υπαλλήλους και πάει λέγοντας; Ρε τι διαβάζουμε ρεεεε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κόψτε κάτι κυρ Νίκο μου. Ήδη έχουμε 10€ αύξηση από τα νυχτερινά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Θυμήθηκα τον Κωνσταντίνου που προσπαθούσε να περιγράψει το προφιτερόλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αυτός θέλει μάλλον να ξεπεράσει τον προκάτοχο του σε ψέματα και να πάρει τον τίτλο του Πινόκιο. Έχει χαθεί το μέτρο πλέον !! Αναρωτιέμαι οι χειροκροτητές Αρχηγοί μας τι λένε με όλα αυτά ; Τι ρωτάω η οσφυοκαμψία ειναι το νούμερο 1 προσόν βλέποντας και τους προηγούμενους! Δυστυχως οι ΕΔ τελείωσαν και φταίνε αυτοί , εάν ποτέ χρειαστούν να επέμβουν να δω τι θα κάνουν όταν θα ψάχνουν προσωπικό!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Θα, θα, θα, θα.... Γεφύρια μην ξεχάσουν να κάνουν και ας μην έχουμε ποτάμια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. «Ξύλινη γλώσσα ονομάζεται ένας τρόπος έκφρασης βασισμένος σε κωδικοποιημένες και τυποποιημένες εκφράσεις, κοινοτοπιών, κυρίως αναφερόμενος σχετικά με τη γλώσσα των πολιτικών. Η έκφραση «ξύλινη γλώσσα», στα ελληνικά, δημιουργήθηκε στις τελευταίες δεκαετίες τού δεύτερου μισού τού 20ού αιώνα, ως γλωσσικό δάνειο από τη γαλλική φράση «langue de bois», φράση που χρησιμοποιείται συνήθως με αναφορές στη γλώσσα που χρησιμοποιούσαν τα κομμουνιστικά καθεστώτα αλλά και τα αντίστοιχα κόμματα στην Ευρώπη». Οι σχετικές πληροφορίες αναφέρουν πως η προέλευση αυτής της έκφρασης ανάγεται στην τσαρική Ρωσία, όπου χρησιμοποιούσαν την φράση «δρύινη γλώσσα» μέχρι τις αρχές τού 20ού αιώνα, για να περιγράψουν την άκαμπτη και πομπώδη γλώσσα τού τότε κρατικού γραφειοκρατικού μηχανισμού.
    Να την λοιπόν η κατεξοχήν κυριαρχούσα πολιτική γλώσσα, η οποία συντηρείται σήμερα από πολιτικούς με στενή, περιορισμένη μορφωτική γνώση, οι οποίοι δεν πρέπει, αλλά νιώθουν πως είναι… υποχρεωμένοι, να ομιλούν δημόσια και ας εκφράζουν (στην ομιλία τους) αέρα κοπανιστό. Δηλαδή «να πει κανείς χωρίς… να πει ή, καλύτερα, να πει για να μην πει τίποτα»…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Η....ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ.Ο ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟ 2023 ΕΛΕΓΕ ΠΩΣ ΤΟ ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ ΤΟΥ 2024.ΤΟ 2017 Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΕΛΕΓΕ ΠΩΣ ΑΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΘΑ ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΑΜΕΣΑ.ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ...ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΚΑΙ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Θα το εκπονήσει σε εργασία η ΑΔΙΣΠΟ. Α ρε τρέλα που πουλάτε εκεί στα Υπουργεία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πωπω, παπατζα... Πραγματικα ο ΥΕΘΑ θεωρεί τα στελέχη των ΕΔ τόσο βλακες και ανόητους. Το επικίνδυνο είναι ότι το πράττει κιόλας. Ανίκανος για τα πάντα. Και η ηγεσία που τον ακολουθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ(ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ) ΣΑΝ ΤΟ ΚΙΝΗΤΡΟ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΠΟΥ ΤΟ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΑ golden boys ΤΟΥ ΓΕΕΘΑ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΣΚΑΤ...ΣΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Έτσι για την ιστορία πάντως,όταν ξεκινά η παροχολογία (σε όλους τους τομείς),μυρίζει αχνά,αν όχι σίγουρα ,εκλογές.Προλειαίνει το έδαφος ,ωστε να τσιμπήσει και κάποιος....Κάνα ψηφαλάκι θα βγεί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μπλα μπλα μπλα ....και όποιος κατάλαβε κατάλαβε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Είμαστε πλέον σίγουροι ότι μιλάνε για την εποχή που τα στελέχη θα είναι είδος προς εξαφάνιση. Και έτσι όπως το πάνε δεν θα αργήσει να γίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή