Δένδιας: Οι Στρατιωτικοί δικαιούνται διαφορετικό μισθολόγιο, αλλά σε μακροχρόνιο ορίζοντα

Δένδιας: Οι Στρατιωτικοί δικαιούνται διαφορετικό μισθολόγιο, αλλά σε μακροχρόνιο ορίζοντα

Σε συνέντευξη του ΥΕΘΑ Νίκου Δένδια στην εφημερίδα Καθημερινή της Κυριακής και τον δημοσιογράφο Βασίλη Νέδο, ανέφερε τα παρακάτω σε ερώτηση σχετικά με τα μέτρα για την διευκόλυνση της πρόσβασης στις στρατιωτικές σχολές:

Αντιμετωπίζουμε όντως μεγάλο πρόβλημα. Στη Σχολή Ευελπίδων εισήχθησαν φέτος λιγότεροι από τους μισούς σπουδαστές που χρειάζεται ο Ελληνικός Στρατός. Υφίσταται κίνδυνος να οδηγηθούν οι Ένοπλες Δυνάμεις σε αδυναμία στελέχωσης. Κατάσταση που με τη σειρά της θα δημιουργήσει πρόβλημα στην επιτέλεση του συνταγματικού καθήκοντός τους, της υπεράσπισης της ασφάλειας των Ελλήνων.

Επικεντρωνόμαστε σε δύο παρεμβάσεις:

Βραχυχρόνια βελτιώνουμε τις συνθήκες ζωής και την αμοιβή των σπουδαστών των Στρατιωτικών Σχολών. Βελτιώνουμε και τις Σχολές, οι οποίες θα μπορούν να έχουν υψηλότερο επίπεδο σπουδών, να κάνουν έρευνα και να δίνουν διδακτορικά.

Σε μακροχρόνιο ορίζοντα, η πραγματική λύση είναι να καταστεί πιο ελκυστική η καριέρα στις Ένοπλες Δυνάμεις. Να έχουν διαφορετικό μισθολόγιο, ανάλογο με τις υπηρεσίες που παρέχουν στην Ελληνική Δημοκρατία, όπως και άλλες συνθήκες ζωής. Δεν είναι το ίδιο κάποιος που από τη στιγμή που προσλαμβάνεται μένει στον ίδιο τόπο, στο ίδιο γραφείο για όλη τη ζωή του, με έναν στρατιωτικό, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να μετακινείται με την οικογένεια του όπου και όταν η πατρίδα το επιλέξει. Σε αυτόν πρέπει να προσφέρουμε ένα σπίτι και έναν παιδικό σταθμό για το παιδί του. Παράλληλα πρέπει να υπάρξει ευρύτερη μέριμνα για τα μέλη της οικογένειάς του.

Αυτά είναι απολύτως αυτονόητα σε άλλες χώρες. Στις προθέσεις που ανακοινώσαμε πρόσφατα περιλαμβάνεται ειδική φροντίδα για τα Άτομα με ειδικές Ανάγκες που είναι μέλη των οικογενειών των στελεχών, με τη δημιουργία Στέγης, ώστε να υπάρχει διά βίου στήριξη ΑμεΑ, των οποίων οι γονείς υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις. Επίσης θα υπάρξουν σχολεία για τα παιδιά με αυτισμό και δυνατότητες απασχόλησής τους στις Ένοπλες Δυνάμεις. Είναι γνωστή η αγωνία των γονέων για την τύχη των παιδιών τους όταν οι ίδιοι δεν θα μπορούν να τα φροντίζουν.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΥΕΘΑ ΕΔΩ.

Δημοσίευση σχολίου

50 Σχόλια

  1. Αχαχαχαχα δώσε πόνο έτσι στα ίσια............Σε μακροχρόνιο ορίζοντα........
    Αχαχαχαχαχαχαχαχα
    Κοινώς σας έχουμε γραμμένους.......!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ψηφίστηκε? Ψηφίστηκε....
    Δώσε τώρα λίγο πριν τις εκλογές σανό για το λαό..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε πολύ μακροχρόνιο ορίζοντα....Καλά κάνεις κ. Υπουργέ αφού οι κκ. Αρχηγοί χτυπάνε παλαμάκια καλά κάνεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μακροχρόνια όλοι θα πεθάνουμε!!! Βρε τι κουφέτα είναι αυτοί? 41% πρόβατατατατα. Καλά να πάθετε...εμείς όμως δεν φταίμε σε κάτι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν θεωρηθεί ότι βραχυχρόνια η αμοιβή των σπουδαστών είναι το 2026, τότε ο μακροχρόνιος ορίζοντας πότε θα είναι? οεο? Πότε? Μάλλον όταν βγάλει ο γάιδαρος κέρατα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μακροχρόνιο ορίζοντα ... ήτοι άμα το δούτε να μου το πούτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το γράψανε άλλοι το ξαναγράφουμε, "η ολική φαλάκρα είναι ένα είδος αναπηρίας δηλαδή μειωμένη κυκλοφορία στην περιοχή του εγκεφάλου με ότι αρνητικό συνεπάγεται αυτό" Όσο δεν το κατανοείτε τόσο θα ικτηρετε τους δυστυχισμένους αυτούς φαλακρούς φουκαράδες, οι οποίοι αξίζουν την συμπόνια μας και τίποτε άλλο.λολ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μακροχρόνιος ορίζοντας =κι ύστερα ήρθαν οι μέλισσες. Βραχυχρονιος ορίζοντας = έως το τέλος του τρέχοντος έτους θα παρακαλανε να μείνουν στις σχολές όσοι έχουν απομείνει. Δηλαδή μια τεράστια τρύπα στο νερό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χαχαχα Δένδια είσαι απεχτος, αντίπαλος δεν υπάρχει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Άλλος ένας που περνάει από το υπουργείο Άμυνας όπως και ο προηγούμενος που δεν κάνανε και ούτε θα κάνουν τίποτα για το προσωπικό τους , σε ελεύθερη μετάφραση :βάρα νομή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο προηγούμενος έδινε γλωσσόφιλα στο σκυλί του ανάσκελα στο πάτωμα, ενώ ο στόχος της ΕΥΠ 519c τον έλεγε "σαχλαμάρα" και τον ξεφτυλίζαν τα τουρκικά σοσιαλ, τώρα κάνουμε πρόοδο έχουμε μόνο ανοϊκούς μυωπικούς φαλάκρες.

      Διαγραφή
  11. Καλά μιλάμε άλλος πινόκιο υποθργός μας βρήκε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Χαχα.. δεν βλέπω να δουλέψω άλλο...θα μπαίνω και θα κάθομαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δένδια πολύ γρήγορα θα πρέπει να δώσετε νέο μισθολόγιο γιατί αλλιώς δεν θα βρίσκεις ούτε έναν που να θέλει να έρθει στις ένοπλες δυνάμεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Δένδια πολύ γρήγορα θα πρέπει να δώσετε νέο μισθολόγιο γιατί αλλιώς δεν θα βρίσκεις ούτε έναν που να θέλει να έρθει στις ένοπλες δυνάμεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλά κάνουν όλοι αυτοί μαζί και ο Δενδιας, ρίχνουν τέτοιο παραμύθι που ούτε τα χαϊβάνια δεν τους πιστεύουν, όμως είναι μόνοι τους στην εξουσία αφού δεν υπάρχει αντιπολίτευση οργώνουν σαν καθεστώς ένα πράγμα.!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Και μην ξεχάσετε αρχηγαρες μας, από αύριο παλαμάκια στον Δένδια για την δήλωση που έκανε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κρίμα ρε Δένδια και σε είχα σε εκτίμηση μετά από όσα είπες στον τσαβουσογλου μέσα στην Τουρκία. Αλλά τελικά και εσύ είσαι ακριβώς όπως και οι υπόλοιποι 299....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μακροχρόνιος ορίζοντας!!! Όταν αδειάσει ο στρατός από στελέχη;;; Όσο για τα 3000 σπίτια που θα είναι έτοιμα ως το 2030 είναι μισή σταγόνα στον ωκεανό όταν χρειάζονται 23000. Ήμαρτον πλέον με το δούλεμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. δηλαδή ποτέ. άντε βρε απατεώνες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πρωτοσέλιδο σήμερα γράφει " Σκιές της χούντας στις Ένοπλες Δυνάμεις". Μήπως ο ΝΔ δώσει κάποια εξήγηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αυτοί κάνουν ότι πληρώνουν, και μεις θα κάνουμε ότι δουλεύουμε.... χαχαχαχαχα......
    Δούλεμα θέλετε δούλεμα θα έχετε....!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. 11:14:00 γιατί έχουμε αρχηγους?????
    Εγώ νομίζω ότι έχουμε έπιπλα......!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Να ανοιξει η μπουμπουλινας παραυτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Χαχαχαχαχαχα βάρα νομή στους χαζούς που σας ψηφίζουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Το 2928 και μετά που θα μοιραστεί το Αιγαίο,τι να τα κάνουμε τα λεφτά????!!!!!! Θα είμαστε άλλη μία χώρα σαν τη Κύπρο. Μας χρωστάγανε και θα μας έχουν κλέψει και τον γάιδαρο. Κρατήστε τα σπίτια, κρατήστε και τα λεφτά και τις αυξήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Το Νοέμβριο έχει πανελλαδική απεργία και ΓΓΣΕ και ΑΔΕΔΥ μαζί, για να δω τις παρατάξεις θα κατέβουν ΠΟΕΣ,ΜΟΕΣ,ΔΟΕΣ κτλ κτλ κτλ οι απόστρατοι θα κατέβουν αραγε??????
    Για να σας δω ολους, που πίσω από τα πληκτρολόγια, γράφετε ότι σας κατέβει, επαναστατες, για να δω αντιδράσεις..........!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα ΕΜΘ πάντως σίγουρα θα πάνε. Παρ'ολο που τους βαθμούς που τους δώσανε δε θα τους έβλεπαν ούτε στα πιο φανταστικά όνειρα τους,θα συνεχίσουν να κλαίγονται μέχρι να σβήσει ο ήλιος για τα λεφτά.

      Διαγραφή
  27. Δύναμη στελεχών στις ΕΔ: 85.000 από 100€ αύξηση είναι 8.5 δις... 😂 Ξέρετε τί θα πάρετε ε;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαθηματικά είχες 10 δημοτικό 10 λύκειο?

      Διαγραφή
    2. Τι 8,5 δις ρε αγράμματο ΕΠΟΠι , απλή αριθμητική δεν ξέρεις και θέλεις και αύξηση;

      Διαγραφή
    3. Ρε ούτε πολλαπλασιασμό δεν ξέρετε?
      85.000 στελέχη, επί 100 ευρώ καθαρά το μήνα, επί 12 μήνες είναι 102 εκατομμύρια το χρόνο, τι 8,5 δις τσαμπουνάτε?

      Διαγραφή
    4. 11:35:00, ρε φίλε άσε τα νουμερα κάτω. Τόσα χρόνια δεν ασχοληθηκες με μαθηματικά, τί τα θες τώρα; έχεις πεσει πολυ έξω. Χτυπα το στο κομπιουτεράκι τουλάχιστον. Ή τα χτυπησες και σε μπέρδεψαν τα μηδενικά;

      Διαγραφή
    5. ΑΝΏΝΥΜΟΣ
      Δευτέρα, Οκτωβρίου 14, 2024 1:09:00 μ.μ.
      Τι 8,5 δις ρε αγράμματο ΕΠΟΠι , απλή αριθμητική δεν ξέρεις και θέλεις και αύξηση; Εσύ ρε επιστήμονα πως ξέρεις πως είναι ΕΠΟΠ; Γιατί κρίνεις ρε τζομπαναρά βοσκέ; Μπορείς με όμορφο τρόπο να διορθώσεις το λάθος του ρε αλάνθαστε….

      Διαγραφή
  28. Δικαιουμε να γίνω πρωθυπουργός αλλά στο μακροχρονιο ορίζοντα το βλεπω ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 11:35:00, δε δικαιούσΑΙ ούτε την Δ δημοτικού να περασεις. Υποψιάζομαι ότι είσαι ο ίδιος με τον άλλο 11:35:00 που μπέρδεψε και τα νουμερα. Με λίγα λόγια, δεν είσαι για τίποτα

      Διαγραφή
  29. Λοιπόν επειδή ήδη είναι γνωστό τον Μάιο του 25 θα έχουμε εκλογές. Εξού και οι ψιλοαυξησεις σε αρκετούς συν κάτι επιπλέον που θα δώσουν τον Απρίλιο. Επίσης θα κατατεθεί και το νομοσχέδιο από Δένδια με ρύθμιση εοθ εποπ ασσυ εμθ με βαθμολογική εξέλιξη και παραμονή στο στράτευμα. Με διαλυμένο ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ σε ψιλοασταθεια θα πάρει τις εκλογές ο Κούλης εδώ κολλάει και η ατζέντα 2030. Όποιος λέει ότι λέω μακακιες ας κρατήσει το μήνυμα αυτό. Ότι νομοσχέδιο κατεβάσει τώρα ο ΥΕΘΑ θα έχει εφαρμογή από Μάιο 25.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Μας το λέει ξεκάθαρα και στα μούτρα μας ο άνθρωπας "ξαναψηφίστε μας".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. 11:35:00 Γιατί 100€ αύξηση??????
    ΠΑΣΟΚ έχουμε???????
    Πες από 5 εως 10€ να είσαι μέσα....!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ποιος θυμα΄τε το δεν προκαναμε του Βαρβιτσιωτη ε ετσι θα πει κ ο Δενδιας Κοροιδια στο φουλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ας του πει κάποιος από τους πολυάριθμους συμβούλους του, ότι είναι καλύτερο να μην το ανοίγει το ρημάδι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Κάποιος εδώ μέσα εχει μεγάλο ζόρι με τους ΕΜΘ περι κλάψας βαθμών κτλ. Ξύπνα καημένε γιατί εδώ ο κόσμος χάνεται. Όσο για τους πρώτους διδαξαντες με διδακτορικό στην κλάψα και στο σλρουπ ξέρεις που να κοιτάξεις. Και δεν είναι οι ΕΜΘ. Οπότε τι μένει? ΑΣΣΥ κτλ. Συνέχισε τώρα την κλάψα γιατί ήθελες να το διαβάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νιάουυυ Σαν τα ΕΠΥ δεν έχει.Κι αυτό δε θα θελες να το λένε όλοι!!!

      Διαγραφή
  35. Μοσχαράκι πότε θα φάμε?
    Μακροπροθεσμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ΟΥΣΤ. ΟΥΣΤ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΟΥΣΤ. ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Αγορασα ενα τηλεσκοπιο απο τα Lidl σημερα ....
    Να κοιταζω στον μακρινο οριζοντα ποτε θα φανει το νεο μισθολογιο.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή