Σάλος με την Απαξιωτική και Προσβλητική Δήλωση ΥΦΕΘΑ για ΕΠΟΠ

Σάλος με την Απαξιωτική και Προσβλητική Δήλωση ΥΦΕΘΑ για ΕΠΟΠ

Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ξ. προς κ. ΥΦΕΘΑ: Προσβάλατε τους ΕΠ.ΟΠ. Πράξτε τα δέοντα

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, σε πρόσφατη συνέντευξή του, κατηγοριοποίησε τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και συγκεκριμένα αυτά του θεσμού των Επαγγελματιών Οπλιτών με βάση την χρησιμότητά τους, απειλώντας ουσιαστικά τους μη πολύ χρήσιμους στρατιωτικούς στην απόλυση!

Ο χαρακτηρισμός θα κρατήσουμε σειρά από πολύ χρήσιμα στελέχη υπονοεί ότι υπάρχουν και τα λιγότερα χρήσιμα και άχρηστα. Τέτοιον απαξιωτικό χαρακτηρισμό είχαν να ακούσουν οι στρατιωτικοί από την εποχή που τους κατηγορούσαν για «αντιπαραγωγικούς», ενώ η κυνικότητα δεν έχει προηγούμενο.

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, μετά από καταιγισμό τηλεφωνημάτων και μηνυμάτων από στρατιωτικούς-μέλη της, αποστέλλει έγγραφο στον κ. ΥΦΕΘΑ, καλώντας τον να πράξει τα δέοντα.

Το κείμενο της επιστολής:

Κύριε Υπουργέ.

Αφορμή του παρόντος εγγράφου αποτελεί δήλωσή σας στο «Κανάλι Ένα 90.4 FM» και τους δημοσιογράφους Βελίκα Καραβάλτσιου και Γιώργο Σαραντάκο, η οποία ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων ανάμεσα σε στρατιωτικούς του θεσμού των Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠ.ΟΠ).

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για τον θεσμό των ΕΠ.ΟΠ., δηλώσατε κατά λέξει: «… Με βάση την υπάρχουσα νομοθεσία μόλις συμπληρώσουν το πεντηκοστό έτος παύει η εργασιακή τους σχέση με τις Ένοπλες Δυνάμεις. Υπάρχουν σκέψεις από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για το πώς μπορούμε να κρατήσουμε μια σειρά από πολύ χρήσιμα στελέχη, παρατείνοντας αυτό το χρονικό όριο. Απαιτείται μια νομοθετική ρύθμιση, την οποία θα παρουσιάσουμε πολύ σύντομα.»

Η ανωτέρω θέση σας, πέρα από το ότι παρατείνει την αγωνία και την αβεβαιότητα των ΕΠ.ΟΠ. αναφορικά με το μέλλον τους, είναι απαξιωτική, κινούμενη στα όρια της εξύβρισης, καθώς διακρίνοντας τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων με βάση την χρησιμότητά τους και χαρακτηρίζοντας κάποια από αυτά πολύ χρήσιμα, υπονοείται ότι υπάρχουν τα λιγότερα χρήσιμα και τα άχρηστα!

Εφόσον το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας προτίθεται να κρατήσει μία σειρά από πολύ χρήσιμα στελέχη στις ΕΔ, όσα απορριφθούν τί θα είναι; Λιγότερα χρήσιμα και άχρηστα; Τέτοια προσβολή είχαν να ακούσουν οι στρατιωτικοί από την εποχή των «αντιπαραγωγικών»!

Κατόπιν των παραπάνω και εφόσον έχετε αντιληφθεί το διολίσθημά σας, σας καλούμε να πράξετε τα κατά κρίση δέοντα.

Δημοσίευση σχολίου

15 Σχόλια

  1. Αφού εσείς του δωσατε χιλιαδες ψήφους να γίνει βουλευτής και μετά υπουργός......... Τώρα τι γίνετε τώρα??????? Τραγουδιστά όλοι μαζί.... αχαχαχαχαχα... Στρατιωτικοί και απόστρατοι τελευταία τρύπα τίς φλογερας, και εδώ τέλος οι κουβέντες.... Κάτι άλλο???????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μην γελιόμαστε. Όσοι είναι σε αυτές τις θέσεις ξέρουν λίγα έως καθόλου για το επάγγελμα. Δεν φταίνε αυτοί στο 100 %. Μεγάλη ευθύνη έχουν τα τσουτσέκια οι συμβουλάτορες που έχουν γύρω τριγύρω. Πόσους έχει μαζέψει ο συγκεκριμένος? Στην πλειοψηφία τους διακατέχονται από υπερφίαλη άγνοια των θεμάτων που καλούνται να διεκπεραιώσουν και εννοείται ότι τον συμβουλεύουν λάθος. Δεν είναι βέβαια και λίγοι που πίσω από τις εισηγήσεις τους κρύβονται συγγενείς, κλπ απόστρατοι κατά βάση (Γρ...άκης και λοιποί άσχετοι).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Υπάρχουν σκέψεις από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για το πώς μπορούμε να κρατήσουμε μια σειρά από πολύ χρήσιμα στελέχη, παρατείνοντας αυτό το χρονικό όριο"
    Συνήθως εδώ μέσα είμαι σε αυτούς που γκρινιάζουν για τα κακώς κείμενα του ΕΣ.
    Όμως, εδώ, η όλη πρόταση αποτελεί γενίκευση του θεσμού και δεν θέτει διαχωρισμούς σε χρήσιμους και μη χρήσιμους.
    Στο δια ταύτα τώρα: όπως ανέβηκαν τα όρια ηλικίας για τους αξκους με την επισήμανση ότι δεν ισχύουν αν δεν έχει κάποιος 35 έτη έτσι θα πρέπει να ανέβουν και για τους υπόλοιπους αξκους και ανθστες/ υπαξκους ανεξαρτήτως προέλευσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό ειναι βλαμμενο.Δεν το βλεπετε οτι ειναι αναπηρος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στην Ελλάδα του τίποτα,ηγέτες είναι αυτοί που κατέχουν τα πρωτεία στο άθλημα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πλήρες συνταξη για όλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δηλαδή πρέπει να μείνουν όλοι δίχως αξιολόγηση Και οι υπέρβαροι και οι ανίκανοι να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους.επειδη δεν μπορούν να μοιράσουν μία μπάλα τριφύλλι σε δύο μουλάρια δηλ κουτσοί στραβοί στον Άγιο Παντελεήμονα!!!!!Και τι είναι ο στρατός φιλανθρωπικό ίδρυμα; Ωραίο στρατό ονειρεύεστε!!!! Μετά μην γκρινιάζετε που μόνο για παρελάσεις και αγγαρείες χρησιμοποιείται το στράτευμα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάλλον δεν έχεις καταλάβει ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν τους ενημέρωσε κανένας ούτε στο διαγωνισμό που μπήκαν οτι τους δειωχνουν στα 50 με μειωμένη σύνταξη.

      Διαγραφή
    2. Πάρα πολλοί από τις παραγωγικές σχολές είμαστε υπέρβαροι και δεν περνάμε κανονικά τις αθλητικές δοκιμασίες. Μην κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας λέγοντας ότι το ζήτημα αφορά μόνο ΕΠΟΠ.

      Διαγραφή
    3. Ο στρατός ήταν φιλανθρωπικό κ΄ζωοφιλικό ίδρυμα ΠΟΛΥ προτού εισέλθουν οι ΕΠΟΠ.Απλά τώρα προσπαθούν να βρουν κι ένα εξιλαστήριο θύμα να του φορτώσουν καμιά ζημιά....

      Διαγραφή
  8. Πεθαίνω να δω υπέρβαρο ανώτατο ή Σχη να μ' αξιολογεί βγαζοντάς με ανίκανο, αλλά με ΔΜΣ ιδανικό κ' ασύγκριτα καλύτερο απ' το δικό του.Και να πούμε και κάτι άλλο. Όλοι αυτοί οι ελαφράς από ΕΜΘ και πάνω,τι τους κάνουν????? Τόσο πολύ έργο παράγουν ,αλλά οι ΕΠΟΠ είναι άχρηστοι??!!!!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Στόχος είναι η μείωση του στρατεύματος με ότι αυτό θα συνεπάγεται χωρίς να τους νοιάζει. Ήδη τα νησιά έχουν αρχίσει, μονάδες χωρίς προσωπικό με μηδέν οπλίτες στην πρώτη γραμμή. Απλά του ανθρώπου του ξέφυγε και καρφώθηκε

    ΑπάντησηΔιαγραφή