YΦEΘA: Έρχεται νομοθετική ρύθμιση παράτασης 50ου έτους ώστε να κρατήσουμε μια σειρά από πολύ χρήσιμους ΕΠΟΠ

YΦEΘA: Έρχεται νομοθετική ρύθμιση παράτασης 50ου έτους ώστε να κρατήσουμε μια σειρά από πολύ χρήσιμους ΕΠΟΠ

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Κεφαλογιάννης, σε συνέντευξη που παρεχώρησε σήμερα, Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024, στο «Κανάλι Ένα 90.4 FM» και τους δημοσιογράφους Βελίκα Καραβάλτσιου και Γιώργο Σαραντάκο ανέφερε μεταξύ άλλων, τα παρακάτω που αφορούν τους ΕΠΟΠ:

Για τον θεσμό των ΕΠ.ΟΠ.

Ο θεσμός των Επαγγελματιών Οπλιτών είναι ιδιαίτερα χρήσιμος για τη λειτουργία των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς καλύπτουν κρίσιμες ειδικότητες μέσα στο Στράτευμα. Με βάση την υπάρχουσα νομοθεσία μόλις συμπληρώσουν το πεντηκοστό έτος παύει η εργασιακή τους σχέση με τις Ένοπλες Δυνάμεις. Υπάρχουν σκέψεις από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για το πώς μπορούμε να κρατήσουμε μια σειρά από πολύ χρήσιμα στελέχη, παρατείνοντας αυτό το χρονικό όριο. Απαιτείται μια νομοθετική ρύθμιση, την οποία θα παρουσιάσουμε πολύ σύντομα.

Επιπρόσθετα ανέφερε και τα παρακάτω:

Για το οικιστικό πρόγραμμα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας

Το λειτούργημα που επιτελούν οι γυναίκες και οι άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων, είναι αναμφίβολα πολύ δύσκολο, καθώς καλούνται να μετακινηθούν ανά τρία περίπου χρόνια, πολλές φορές μάλιστα σε περιοχές που λόγω της τουριστικής ανάπτυξης δεν βρίσκουν κατοικία ή που τα ενοίκια είναι ιδιαίτερα υψηλά. Για το λόγο αυτό, ως πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, έχουμε ξεκινήσει ένα μεγάλο οικιστικό πρόγραμμα. Σε πρώτη φάση θα κατασκευαστούν 700 κατοικίες στον Έβρο και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, σε περιοχές όπου, με βάση τα στοιχεία των Επιτελείων, οι αιτήσεις υπερβαίνουν τις υπάρχουσες θέσεις και με αυτό τον τρόπο ερχόμαστε να καλύψουμε αυτή την ανάγκη.

Πρόκειται για πρόγραμμα ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ που θα χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ενώ σε δεύτερη φάση θα κατασκευαστούν άλλες 800 κατοικίες, που θα περιλαμβάνουν περιοχές όπως η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη και η Κρήτη. Το 15% περίπου των κατοικιών, δηλαδή σε πρώτη φάση πάνω από εκατό κατοικίες, θα διατεθούν και για άλλους δημόσιους λειτουργούς, όπως γιατροί και δάσκαλοι που διορίζονται σε παραμεθόριες περιοχές.

Για τη συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στον τομέα της Δημόσιας Υγείας

Από την έναρξη της θητείας μου, περίπου 200 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων έχουν διατεθεί ως οδηγοί ΕΚΑΒ και στελεχώνουν πληρώματα ασθενοφόρων σε όλη την Επικράτεια. Περίπου 180 στρατιωτικοί γιατροί στελεχώνουν δημόσια νοσοκομεία, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, σε πόλεις όπως Ξάνθη, Κομοτηνή, Σέρρες, σε κρίσιμες ειδικότητες που αν έλειπαν, ενδεχομένως ολόκληρες κλινικές δεν θα λειτουργούσαν.

Ταυτόχρονα, διαθέτουμε μια σειρά από γιατρούς – Οπλίτες θητείας που καλύπτουν κάποιες ανάγκες, κυρίως υπαίθρου, σε αγροτικά ιατρεία και παραμεθόριες περιοχές. Θα ήθελα, με την ευκαιρία, να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όλα αυτά τα στελέχη γιατί πραγματικά το κάνουν με αυταπάρνηση και διάθεση προσφοράς, γνωρίζοντας και οι ίδιοι ότι αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της ελληνικής κοινωνίας.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΔΩ.

Δημοσίευση σχολίου

27 Σχόλια

  1. Ξέρετε πότε θα έρθει αυτή νομοθετική ρύθμιση έτσι??????
    2 με 3 μήνες πριν τις εκλογές......!!!!!!!!
    Πόσο καιρό σας ταλαιπωρούν με αυτό το πράγμα???????? Όποτε μην περιμένετε ταχυτητες, και γρηγοραδα, σε αυτήν την χώρα που ζούμε......!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλήτες. Ενώ λέγανε θα το λύσουν συνολικά το πρόβλημα, τώρα σκέφτονται απλά να κρατήσουν "μια σειρά από πολύ χρήσιμα στελέχη". Συγχαρητήρια. Άλλη μια απατεωνια, μιας και αυτό το "χρήσιμα στελέχη" έχει ενδιαφέρον το πώς θα στοιχειοθετηθει. Έχει να γίνει του βύσματος το πανηγύρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οταν λέει πολύ χρήσιμα στελεχοι τι θέλει να πει ;ίσως δεν κρατήσει όλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όταν λέει μια σειρά άρα όχι όλους και αυτό μας βολεύει εμείς που θέλουμε να φύγουμε γιατί δεν είμαστε χρήσιμοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν φαίνεται να τους κρατάνε όλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Περίεργη απάντηση βλέπω να μένει κόσμος άνεργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οταν παιρνεις συνταξη,δεν λογίζεσαι ανεργος!!Συνταξιουχος λογίζεσαι και μαλιστα με τις τελευταιες ρυθμισεις μπορεις καλιστα να εργαστεις νομιμως,παραλληλα.Ποιο το προβλημα σας;Φοβαστε να δουλεψετε στον ιδωτικο τομεα;

      Διαγραφή
  7. Ποσο χρησιμος μπορει να ειναι ενας ΕΠΟΠ μετα τα 50;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όσο χρήσιμος είναι κι ένας σχης σε επιτελικό γραφείο, μαζί με τις άλλες 10 σειρές του. Κοιτά το πέταγμα του χαρταετού να μην είναι στραβό.....

      Διαγραφή
    2. 8.43 Όσο χρήσιμος είσαι εσύ και οι όμοιοι σου στην κοινωνία.

      Διαγραφή
    3. Από εσένα,σίγουρα περισσότερο!!

      Διαγραφή
  8. Πουθενά σε καμία εγκύκλιο εποπ δεν λέει για αποστρατεια στα 50.Ειναι αλητεία αυτό που πάει να γίνει. Υπάρχουν 20000 εποπ υπάρχουν οικογένειες. Ο ίδιος ο υφυπουργός είχε δηλώσει για λύση για όλου;. Υπάρχει αναστάτωση στο στρατό δώστε λύση τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οταν δεν γνωρίζεις,καλύτερα να μη γράφεις οτι ναναι.Αποστρατεια λογω κατάληψης ορίου ηλικίας!!!Ψαξε λίγο καλυτερα και θα δεις οτι αυτο ισχυει για ολους!!!

      Διαγραφή
  9. Αν δεν κρατήσει το κόσμο βλέπω να πέφτει μεγάλη πείνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χρήσιμοι με βύσμα αλητεία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αλλη μια φορά ντροπή τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αν δεν κρατήσει κόσμο να δω πόσοι θα μείνουν από τους ΕΠΟΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δηλώσεις υφυπουργού πριν λίγο καιρό :

    Η εν λόγω κατοχύρωση δικαιώματος πλήρους σύνταξης υπαγορεύεται από τις συνταγματικές επιταγές που επιβάλλουν σεβασμό και προστασία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, αλλά παράλληλα αποτελεί απόρροια των εργασιακών δικαιωμάτων τους. Η αρχή της ισότιμης αντιμετώπισης των Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, στο θέμα της δυνατότητας συμπλήρωσης 35 ετών συντάξιμης στρατιωτικής υπηρεσίας, υπαγορεύει την έκδοση σχετικής νομοθετικής ρύθμισης για την κατηγορία των ΕΠ.ΟΠ., την οποία έχουμε ήδη δρομολογήσει λαμβανομένου υπόψη όλες τις παραμέτρους, εναρμονίζοντας το αξιόμαχο των ΕΔ και τη μέριμνα για το προσωπικό μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΕΠΟΠ 3η Ένα γελάκι μου βγήκε, ασυναίσθητα.... Στο κράτος της απόλυτης αξιοκρατίας θα κοιτάξουν αξιοκρατικές βαθμολογίες!!!!!! Το ανέκδοτο είναι ΠΟΛΎ παρωχημένο πλέον,κι ο κόσμος (συνάδελφοι άλλων κρατών) έχει αρχίσει να κλαίει που γίνεται αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Φάγαμε όλα τα χρόνια μας συνάδελφοι για πιο λόγο τελικά... Μας κοροιδεψανε πουθενά δεν έλεγε 50 χρόνων αποστρατεια. Κανένας δεν θα έμπαινε. Τώρα δικαστήρια. Διαλύσατε τις οικογένειές μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παντα ισχυε η αποστρατεία λόγω κατάληψης ορίου ηλικίας.Τώρα εσύ αν δέν το ηξερες,είναι πρόβλημά σου αγαπητέ!!!Τζαμπα λεφτά σε δικηγόρους θα δώσεις πάντως,αν θες τη γνώμη μου.

      Διαγραφή
  16. Μπράβο κύριε καιφαλογιανη ο ελληνικός στρατός πάει προστάααααααα!!!!!!!!!! Συγχαρητήρια 👍💪💪

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αν εφαρμοστεί στα στελέχη ΟΛΩΝ των προελεύσεων,τότε,ΙΣΩΣ φανεί λίγο αξιοκρατικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Χρήσιμος ΕΠΟΠ.Μάλιστα. Αντε και το άλλο με τον Τοτό βρέ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή