Αυτές οι Στρατιωτικές Σχολές μείωσαν τον Συντελεστή EBE μετά τις 460 κενές θέσεις–Δείτε πόσο [ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ]

Αυτές οι Στρατιωτικές Σχολές μείωσαν τον Συντελεστή EBE μετά τις 460 κενές θέσεις–Δείτε πόσο [ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ]

Η νέα Σχολή ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ (ΣΣΑΣ) ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ όρισε τον Συντελεστή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής στο 1,20

Σε μείωση του Συντελεστή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ), για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2025, προχώρησαν πέντε Στρατιωτικές Σχολές, μετά τις εκατοντάδες κενές θέσεις στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Ειδικότερα πρόκειται για τις παρακάτω Στρατιωτικές Σχολές και αντίστοιχα ο νέος Συντελεστής Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (σε παρένθεση η ΕΒΕ που ίσχυε στις φετινές Πανελλαδικές):

ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ (ΣΣΕ) - ΟΠΛΑ 0,90 (από 1,00)

ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ (ΣΣΕ) - ΣΩΜΑΤΑ 0,90 (από 1,00)

ΜΟΝΙΜΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ (Σ.Μ.Υ.) - ΟΠΛΑ 0,80 (από 0,90)

ΜΟΝΙΜΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ (Σ.Μ.Υ.) - ΣΩΜΑΤΑ 0,80 (από 0,90)

ΜΟΝΙΜΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ (ΣΜΥΑ) - ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ 0,90 (από 1,00)

Επίσης η νέα Σχολή ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ (ΣΣΑΣ) ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ όρισε τον Συντελεστή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής στο 1,20.

Υπενθυμίζεται η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής «χτύπησε» για μια ακόμη χρονιά την Σχολή Ευελπίδων, καθώς και άλλες στρατιωτικές σχολές.

Στην κατηγορία ΓΕΛ (ΟΠΛΑ) προβλέπονταν 307 θέσεις και εισήχθησαν 77, δηλαδή έμειναν 230 κενές θέσεις.

Η βάση εισαγωγής διαμορφώθηκε στα 12.230 μόρια ενώ ο πρώτος επιτυχών εισήχθη με 17.010 μόρια.

Φέτος η Κυβέρνηση αύξησε των αριθμό εισακτέων στις Στρατιωτικές Σχολές κατά 404 θέσεις.

Θα καλυφθούν οι θέσεις από επιλαχόντες;

Στο ερώτημα αυτό η απάντηση είναι ότι δεν υπάρχουν επιλαχόντες. Κατά συνέπεια οι θέσεις θα παραμείνουν κενές.

Προβληματισμένος ο Κ. Πιερρακάκης

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης είναι προβληματισμένος με αυτή την εξέλιξη τους μειωμένου αριθμού εισακτέων στις Στρατιωτικές Σχολές.

Ήδη ο υπουργός Παιδείας συναντήθηκε πρόσφατα με τον υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια και συζήτησαν το θέμα.

Δείτε τo σχετικό ΦΕΚ ΕΔΩ ή παρακάτω:

Δημοσίευση σχολίου

36 Σχόλια

  1. Να κανουν τι.Οταν τους βγαζουν απο το ασφαλιστικο του δημοσιου και τους βαζουν στο ικα εξισωνοντας τους με μπετατζηδες,σιδεραδες,καλουπατζηδες και συνταξη στα καλα σαρραντα.Μακρυαααααααααααααααα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εισερχόμενα τούβλα και με τη βούλα. Και κατά την έξοδο δώρο ένα αστεράκι, άσχετα αν το αξίζει ή όχι. Βοήθεια μας ο Κύριος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ 02 10:03, μίλησε και ο τσιμεντόλιθος!

      Διαγραφή
    2. 8:56:00 σημειωτέον ,ο τσιμέντολιθος είναι πιο στέρεος απ'το τούβλο , προς ενημέρωση σου..

      Διαγραφή
    3. @ 03 12:25, αφού το παραδέχεσαι ότι είσαι, είσαι σε δρόμο αυτογνωσίας! Τούβλα, τσιμεντόλιθοι, μπάζα κ.ο.κ είναι ο κόσμος σου, όχι αυτοί που πιάνεις στο στόμα σου!

      Διαγραφή
    4. Τρίτη, Σεπτεμβρίου 03, 2024 5:16:00 μ.μ. γελάω γιατι η παροιμία λέει "ο πνιγμένος από μια τρίχα σώζεται". Αν αυτή είναι η τρίχα που σε σώζει αγαπητέ,ναι είμαι.Σίγουρα σε κάνει να νιώθεις πιο όμορφα όσο κι αν ξέρεις τη πραγματική κατάσταση.

      Διαγραφή
    5. 03, 2024 5:16:00 μ.μ όχι αγόρι μου. Δεν είναι όλοι σαν τα μούτρα σου.Υπάρχει και κόσμος που είναι επιφορτισμένος με διάφορες ευθύνες κ΄καθήκοντα τσ μονάδες,και που είναι πιο υπεύθυνος από ένα απόφοιτο κάποιας στρ. σχολής που βγαίνει με τα μυαλά να πετάνε στο θεό,

      Διαγραφή
    6. @ 03 7:38, θα κλάψουμε από τη συγκίνηση με την έκθεση ιδεών σου και την υψηλή θεωρία σου! Ή σε άλλο στρατό είσαι εσύ ή σε άλλο γαλαξία!

      Διαγραφή
    7. 11:16:00 είτε κλάψεις γοερά είτε καθόλου,η κατάσταση αυτή είναι. Αν μπορείς άλλαξε τη. Εκεί θα σε δω.

      Διαγραφή
    8. Τρίτη, Σεπτεμβρίου 03, 2024 11:16:00 μ.μ.κλάψεις δε κλάψεις αγαπούλα,το συναφι σου μας έφερε εδώ που ήρθαμε. Άλλαξε κι εσύ ρότα τώρα που Σάι μικρός

      Διαγραφή
    9. @ 03 11:16, να θυμίσω ότι η συζήτηση ξεκίνησε από τα τούβλα, που είπε κάποιος ανόητος! Αλλάξτε πρώτα εσείς ρότα, που είστε όλο γκρίνια και με το ρολόι στο χέρι! Η στολή έχει και τίμημα, δεν είναι για φιγούρα!

      Διαγραφή
  3. Πια σαράντα. Δεν στα είπανε καλά. Στα 62 θα βγαίνουν στην σύνταξη και μάλιστα με μειωμένη. Πλήρη στα 67. Δηλαδή 44 με 50 χρόνια με μεταθέσεις και όλα τα καλά του ΕΣ. Δεν πρόκειται να πατήσει άνθρωπος στις σχολές και οποίοι κάνουν τον ηρωισμό και μπουν το 50% θα την κάνει Λούις από την σχολή ακόμα και το άλλο 50% θα φεύγει από 5 έως Μαξ 10 χρόνια. Εδώ είμαστε να δούμε και αυτό το θέατρο του παραλόγου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Την έχουν βρει την άκρη και απλώς το φέρνουν το πράγμα σιγά σιγά. Ο Έλληνας δεν θα δηλώσει Στρατιωτικες Σχολές. Τα ιδανικά και οι υψηλές αξίες έχουν χαθεί από την αδυναμία επιβίωσης της οικογένειας. Θα ψάξουν κάτι αποδοτικοτερο οικονομικά και το πιθανότερο στο εξωτερικό. Αντίθετα όλα τα υβρίδια που έχουν δημιουργηθεί εδώ και χρόνια θα είναι πρώτη μούρη στο καβούρι. Σας θυμιζει τίποτα η περίφημη "ενσωμάτωση και απορρόφηση"?. Σε λίγα χρόνια θα βλέπουμε καταστάσεις απείρου κάλους. Μόνο να μην λησμονησουμε την γλώσσα, την θρησκεία, την ιστορία και κάθε τι που μας προσδιορίζει ως Έλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ότι και να κάνουν η κατρακύλα θα συνεχιστεί. Σε λίγο θα παίρνουν από τα ΕΠΑΛ και δεν θα βρίσκουν. Παλιά έμπαιναν μαθητές του 17 και πάνω, τώρα ούτε του 12 δεν πάνε. Ο Ν.Δ. ρίχνει όλα τα λεφτά στο πάνω ράφι για να υποστηρίξει την παρουσία του την επόμενη μέρα στην μετά Μητσοτάκη εποχή. Πηγαίνει από έκθεση σε έκθεση και ψωνίζει ότι βρει και ότι του πλασάρουν. Ένα αεροσκάφος λιγότερο τον χρόνο φτάνει για να δοθούν αξιοπρεπείς αυξήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν δείτε ότι δεν προχωράει μπορείτε να κατεβάσετε τη βάση στο 0,70.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πλάκα κάνετε? Στο 0,01 να πάει η ΕΒΕ δεν ΜΠΑΙΝΕΙΣ σε Ευελπίδων και ΣΜΥ. ΜΑΚΡΙΑ ΛΕΜΕ. Ο εύκολος - στα μάτια κάποιων - πρώτος μισθός (ΠΕΙΝΑΣ) δεν είναι τίποτα άλλο από προβλήματα για το υπόλοιπο της ζωής. Ευτυχώς που οι νέοι κατάλαβαν. Ευτυχώς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όταν τίθεται θέμα επιβίωσης, τότε όλα τα άλλα περισσεύουν.. οι απαξίωση των ενόπλων δυνάμεων συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο άσχετοι και περαστικοί φαλάκρες συνεχίζουν ακάθεκτοι, ο αγώνας τώρα δικαιώνεται.. επίσης μην τυχόν ξεχάσετε να αυξήσετε τις θέσεις ανωτάτων και ΕΟΘ, μη χάσουμε και τα κελεπουρια της αριστείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Έβαλαν τον μέγιστο συντελεστή 1,20 στο υπό ίδρυση Τμήμα Πληροφορικής της ΣΣΑΣ! Γιατί; Ουσιαστικά, ανταγωνίζονται το αντίστοιχο Τμήμα του Αριστοτέλειου, το οποίο δεν θα έχει τους σπουδαστές έγκλειστους 4 χρόνια να βαράνε σκοπιές έναντι 110 ευρώ το μήνα, δεν θα τους πηγαίνει σκηνάκια τον Ιούλιο στην Ποτίδαια και όταν αποφοιτήσουν δεν θα τους στείλει στα 4 σημεία του ορίζοντα με 900 ευρώ μισθό, ούτε θα τους αναγκάσει να μείνουν 8 χρόνια στις ΕΔ πριν παραιτηθούν. Ποιος απελπισμένος θα το επιλέξει, όταν το Αριστοτέλειο έχει ίδια ή και χαμηλότερη ΕΒΕ, με ασύγκριτα περισσότερες ευκαιρίες καριέρας και καλύτερες αποδοχές, είτε ως υπάλληλος είτε ως ελεύθερος επαγγελματίας; Μερικές φορές, νομίζω ότι τα μεγάλα κεφάλια στη Μεσογείων έχουν αυτοκαταστροφικές τάσεις! Ο υποστράτηγος του ΣΩ.ΠΛΗ στο ΓΕΕΘΑ, έχει άποψη ή ακόμα ψάχνει για γραφείο να κάτσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 960 πρώτο μισθό μείον 300€ γκαρσονιέρα ενοίκιο σε άγονο νησί μείον ρεύμα νερό τηλέφωνο μείον καύσιμα στο ερημονήσι 2,2€ το λίτρο. Μένουν 200€ γ φαι και ντύσιμο και ψώνια σ.μαρκετ τον μήνα. Οπότε γιατί να μπει σε στρατιωτικές σχολές. Αυτά τα παίρνει και στο μέρος του και γλυτώνει μεταθέσεις και ότι άλλο.
    Να μην μπει κανείς. Να μείνει ο στρατός με τα κακοπληρωμένα παππουδια. Μέχρι να αποφασίσει ο πολιτικός τι στρατό θέλει? Αξιόμαχο με την ανάλογη αμοιβή ή οτιναναι όπως τωρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ήθελα να ρωτήσω, αυτοί πού βλέπουν τη διάλυση τού στρατού και την επιταχύνουν δεν θεωρούνται προδότες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Προδότης ήταν ένας που διέλυσε το στράτευμα ο γνωστός 3+1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Με εξαίρεση (ίσως) κάποιες σχολές της ΣΣΑΣ (σίγουρα εκτός ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ που τους κάνει η Υπηρεσία να ξεχάσουν και αυτά που μάθανε), δεν μπαίνεις (ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ) σε αυτόν τον χώρο. Πείτε μου ένας νέος, με τις εργασιακές υποχρεώσεις που έχει ένας Ανθλγός ή ένας Λχίας , από ποιο επάγγελμα δεν θα έπαιρνε τον μήνα 1.000 ευρώ (μειον) . Ντελιβεράς να πάει θα τα πάρει, σε γνωστή αλυσίδα super market να πάει θα τα πάρει, σε αποθήκη στη Μαγούλα μεγάλης αλυσίδας θα τα πάρει και θα πηγαίνει το απογευματάκι στο σπιτάκι του με το μυαλό του ήρεμο, γαλήνιος, με μηδέν άγχος για την επόμενη ημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιος σου είπε ότι στον ιδιωτικό τομέα υπάρχει άγχος μηδέν; Υπάρχει πίεση για απόδοση και ανασφάλεια για απόλυση.

      Διαγραφή
    2. δεν εχεις κι αδικο σωστο σε βρισκω

      Διαγραφή
  15. για ποιο λογο να μπει καποιοε νεος στο Στρατο το συστημα ειναι δομημενο με τετοιο τροπο ωστε να περνανε ζωαρα τα βυσματα οι ανωτατοι και οι ημετεροι ολοι οι υπολοιποι θα υποφερουν για δεκαετιες με μεταθεσεις,πυρασφαλειες,ΕΚΑΒ,ασκησεις, εξωτερικες εφοδους εκτακτες μεταθεσεις, αγχος ανασφαλεια μπιφτεκωματα , φορτωμα με πολυποικιλα καθηκοντα λογω ελλειψης προσωπικου και λογω κακης ποιοτητας του υφισταμενου ενιοτε αδικια στο φουλ φτωχεια και αναξιοκρατια. Δεν υπαρχει ενα θετικο πην την υγειονομικης περιθαλψης που ευελπιστω οτι δεν θα την καταστρεψουν κια αυτη. Εσχατως υπαρχει προβλημα και με απνομη συνταξεων 6-7 μηνες να αποδοθουν ενω το εφαπαξ καληνυχτα κι εφεξε θα ειμαστε τυχεροι αν βγουμε αλωβητοι απο αυτην την περιπετεια που δυστυχως επιλεξαμε καποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Με 42 πραγματικά χρόνια το ελάχιστο για σύνταξη, κάθε 3 χρόνια μετάθεση, που σημαίνει μπακούρης για μια ζωή και πρώτο μισθό 850€ και ατέλειωτες, απλήρωτες υπηρεσίες, συστήνω όσο πιο μακριά γίνεται!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τα ίδια έκανε και ο Ζελενσκι στο στράτευμα και να τα αποτελέσματα.Σε κάνα 6μηνο θα κάνει παρέλαση ο Πούτιν στο Κίεβο.Συνεχιστε το έργο ,σίγουρα θα μας βγει σε καλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μην ανησυχείτε.Ο Στρατός θα αντικατασταθεί με στρατοχωροφυλακη.Ο μιζοτακης έχει σχέδια μεγαλεπήβολο,αλλά που να το καταλάβουν οι κοινοί θνητοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αλήθεια ποιος νέος σήμερα εμπιστεύεται να τον διοικεί ο Δένδιας;.Καλυτερα ντελιβερας,παρά Καραβανας σου λέει ο νέος.Οταν τελειώνω τη δουλειά θα πάω για ένα ποτακι και δεν θα ξεσκ@τιζω μετανάστες σε καμμία δομή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024, παρουσιάστηκαν για κατάταξη στη Σχολή Ικάρων, στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, οι επιτυχόντες των πανελλαδικών εξετάσεων, για το έτος 2024, σύμφωνα με τα αποτελέσματα επιλογής του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.Συνολικά κατατάχθηκαν 155 Ίκαροι (78 ειδικότητας Ιπταμένων, 37 ειδικότητας Μηχανικών, 14 ειδικότητας Ελεγκτών Αεράμυνας, 5 ειδικότητας Εφοδιαστών, 5 ειδικότητας Διοικητικών, 5 ειδικότητας Μετεωρολόγων, 11 ειδικότητας Έρευνας Πληροφορικής), από τους οποίους 7 από την Κύπρο, 3 από την Ιορδανία, 2 από το Μαυροβούνιο, 2 από τη Σενεγάλη και 1 από την Τυνησία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή