Έρχονται μειώσεις αντί για αυξήσεις στις συντάξεις–Δείτε το διάγραμμα [ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ]

Έρχονται μειώσεις αντί για αυξήσεις στις συντάξεις–Δείτε το διάγραμμα [ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ]

Απώλειες έως 22% λόγω κρατήσεων - Στον πάγο η αναμόρφωση της εισφοράς αλληλεγγύης (ΕΑΣ) - Η ακρίβεια εξανεμίζει τις μικρές αυξήσεις 2,5% για το 2025

ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΓΕΩΡΓΑΚΗ - ΠΗΓΗ: ΝΕΑ 11/09/2024 - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.gr]

Η οικονομική κατάσταση των συνταξιούχων-αποστράτων γίνεται όλο και πιο δύσκολη, καθώς οι κρατήσεις στις συντάξεις και οι φόροι, μαζί με την αυξημένη ακρίβεια, μειώνουν το εισόδημά τους. Οι συνολικές κρατήσεις που επιβάλλονται μπορούν να φτάσουν μέχρι και το 22% των συντάξεων.

Τονίζεται ότι αυξήσεις μεταξύ 2,2% και 2,5% για το 2025 θα λάβουν περίπου 2 εκατ. συνταξιούχοι-απόστρατοι. Η αύξηση θα δοθεί με τη σύνταξη του μηνός Ιανουαρίου, που αναμένεται να πληρωθεί πριν από τα Χριστούγεννα. Το τελικό ποσοστό θα καθοριστεί τον Οκτώβριο, με βάση την τελική πρόβλεψη για τον ρυθμό ανάπτυξης και τον πληθωρισμό του τρέχοντος έτους, καθώς είναι τα δύο μεγέθη βάσει των οποίων καθορίζονται οι αυξήσεις των συντάξεων από το 2023 και μετά. Οι αυξήσεις θα αφορούν τους υφιστάμενους συνταξιούχους και όσους υποβάλουν αίτηση συνταξιοδότησης έως τον Δεκέμβριο του 2024.

Οι συνταξιούχοι-απόστρατοι αντιμετωπίζουν αρκετές κρατήσεις στις συντάξεις τους, οι οποίες τους επιβαρύνουν σημαντικά. Πρώτα απ’ όλα, υπάρχει η Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΑΣ), που πληρώνουν όσοι παίρνουν συντάξεις άνω των 1.400 ευρώ. Αυτή η εισφορά είναι κλιμακωτή, δηλαδή όσο μεγαλύτερη είναι η σύνταξη, τόσο υψηλότερο είναι το ποσοστό της εισφοράς, από 3% έως 14%. Επί του αρχικού μεικτού ποσού κάθε σύνταξης εφαρμόζεται κράτηση 6% για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Μετά την αφαίρεση των παραπάνω κρατήσεων, το τελικό ποσό σε 12μηνη βάση αποτελεί το φορολογητέο εισόδημα του συνταξιούχου-απόστρατου, στο οποίο εφαρμόζεται η φορολογία εισοδήματος σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις. Δηλαδή, κλιμακωτή προοδευτική φορολόγηση με την αναλογούσα έκπτωση φόρου, ώστε να φτάσουμε στο τελικό αποτέλεσμα. Τέλος, υπάρχει η προσωπική διαφορά που δεν επιτρέπει σε 770.000 παλαιούς συνταξιούχους-απόστρατους (πριν από το 2016) να καρπωθούν μελλοντικές αυξήσεις μέχρι να μηδενίσουν την προσωπική διαφορά τους. Αυτή λειτουργεί περισσότερο ως κόφτης.

ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΣΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟΥΣ

Το κοινωνικό πακέτο της κυβέρνησης για το 2025, για μία ακόμη φορά, αδικεί τους συνταξιούχους-απόστρατους, οι οποίοι σήκωσαν τα μεγάλα βάρη των Μνημονίων και εξακολουθούν να ζουν με πενιχρές συντάξεις. Κι αυτό γιατί:

Πρώτον, δεν θα δοθεί η ειδική οικονομική ενίσχυση των 243 εκατομμυρίων ευρώ από τη φορολόγηση των διυλιστηρίων στους χαμηλοσυνταξιούχους με εισόδημα έως 700 ευρώ, όπως έγινε πέρυσι. Πέρυσι, δικαιούχοι της οικονομικής ενίσχυσης των 150 ευρώ ήταν και οι συνταξιούχοι χωρίς προσωπική διαφορά ή με προσωπική διαφορά κάτω των 10 ευρώ, που λαμβάνουν άθροισμα κύριων συντάξεων έως 700 ευρώ (περίπου 1 εκατ. δικαιούχοι).

Δεύτερον, δεν αλλάζει η δομή της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΑΣ), η οποία οδηγεί ακόμη και σε μειώσεις των συντάξεων άνω των 1.400 ευρώ. Η εισφορά αυτή – ένα «χαράτσι» – είναι κλιμακωτή (από 3% έως 14%) και επιβάλλεται σε όλο το ποσό, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το αφορολόγητο όριο των 720 ευρώ. Μάλιστα, με τις ετήσιες αυξήσεις - αναπροσαρμογές λόγω πληθωρισμού, πολλοί ασφαλισμένοι αλλάζουν κατηγορία καταβολής της εισφοράς και φορολογούνται επαχθέστερα. Δηλαδή, αντί να έχουν αύξηση, βλέπουν μείωση των αποδοχών τους!

Τρίτον, η προσωπική διαφορά δεν επιτρέπει σε 770.000 παλαιούς συνταξιούχους (πριν από το 2016) να καρπωθούν μελλοντικές αυξήσεις μέχρι να μηδενίσουν την προσωπική διαφορά τους, η οποία λειτουργεί περισσότερο ως κόφτης. Σήμερα, σχεδόν ένας στους τρεις συνταξιούχους του ΕΦΚΑ εξακολουθεί να έχει προσωπική διαφορά, καθώς οι αυξήσεις που δόθηκαν το 2023 και το 2024 κατάφεραν να μειώσουν, αλλά όχι να μηδενίσουν, τον αριθμό των κύριων συντάξεων που παραμένουν παγωμένες.

Τέταρτον, οι «αυξήσεις» του 2025 θα είναι κατώτερες του τρέχοντος (επίσημου) πληθωρισμού (2,2%-2,5% με πληθωρισμό άνω του 3% φέτος), ακολουθώντας την τακτική των προηγούμενων χρόνων (αναπροσαρμογή κατά 50% επί του ΑΕΠ και μόλις κατά 50% επί του πληθωρισμού). Αυτό αποτελεί την πρώτη κρυφή μείωση, αφού εγκαταλείπεται η αύξηση των συντάξεων στο ύψος του μέσου μισθού.

Ως αποτέλεσμα, αντί για ουσιαστικές αυξήσεις, πολλοί συνταξιούχοι- απόστρατοι θα δουν μείωση στο εισόδημά τους.

Κλικ για μεγέθυνση:

Δημοσίευση σχολίου

43 Σχόλια

  1. Απαντήσεις
    1. Ας τα βλέπουν τα γεροχουφταλα και οι υποτακτικοί γλυφτες που τους ψήφισαν.

      Διαγραφή
  2. Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 11, 2024 10:03:00 π.μ Εσυ ψήφισε το σρζ, πασοκ, λύση κλπ και ράψε βαθιες τσέπες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και άντε ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΣΟΚ να μην ρίξω γιατί μας έφεραν μαζί με ΝΔ εδώ που μας έφεραν. Την ελληνική λύση και τους άλλους γιατί όχι;

      Διαγραφή
    2. Πόσο λάκας είσαι ρε σουργελο; Επειδή δεν σε πήγαν φέτος εξωτερικό σου φταίει και η Ελληνική Λύση;

      Διαγραφή
  3. Τα λέγαμε πρόσφατα. Δεν ανησυχούμε πόσα θα δώσει, τι θα δώσει και πότε. Ανησυχούμε για το πόσα θα μας πάρει γιατί θα τα πάρει άμεσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ψηφιστε Κουλις και σε λίγο δεν θα έχετε ψωμί να φάτε. Πρρρρρρρρρροβαταααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Μητσοτάκης ΔΕΝ ικανοποίησε κανένα χρόνιο αίτημα Αποστράτων.
    Οι μονοι που εχουν αδικηθει ειναι οι αποστρατοι γιατι :
    1. Η αύξηση των συντάξεων θα γίνει με τον υπάρχον τρόπο και θα είναι περιορισμένο το ποσοστό αύξησης και δεν θα εφαρμοστεί η διάταξη του νόμου 4670/2020 που ορίζει ότι οι αυξήσεις συντάξεων από το 2025 και εφεξής θα διενεργείται με βάση τον δείκτη μεταβολής μισθών, που υπολογίζεται από την ΕΛΣΤΑΤ.
    2. Για κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης ΕΑΣ ένα ιδιότυπο αδικαιολόγητο φορολογικό «χαράτσι» που επιβαρύνει τους συνταξιούχους,που θεσπίστηκε με το (μνημονιακό) Ν. 3986/2011 δεν ανακοινωθηκε τιποτα, επιβάλλεται σε όλο το ποσό, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το αφορολόγητο όριο των 720 ευρώ.
    Η ΕΑΣ να καταργηθει ειναι ενα µνηµονιακό µέτρο, ένα ιδιότυπο αδικαιολόγητο φορολογικό «χαράτσι» που επιβαρύνει τους συνταξιούχους. Ο νόμος επιβλήθηκε από την Τρόικα ,κρίθηκε αντισυνταγματικός από την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου με την απόφαση 244/17.
    Με αυξηση???? 3% και ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣ ΔΙΑΦΟΡΑ 12 ευρω συνολο 55 ευρω ελαβα......αυξηση ?? 5 ευρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στα πόσα σούπερ-νόβα επιφωνήματα υποτελών αυλικών κειμενογράφων και με πόσα απλά λογάκια εντέλει θα το εμπεδώσετε; Δεν τους ενδιαφέρει, δεν τους ενδιαφέρεις με μόνη εξαίρεση ίσως στην πρόσθεση των ψήφων. Ρίξε μια ματιά σε άρθρο ενός χρόνου πίσω και βγάλε επιτέλους συμπέρασμα για να μη "χαλιέσαι" αδίκως. https://www.staratalogia.gr/2023/04/blog-post_9.html

      Διαγραφή
  6. Οι δεδομένοι δηλώνουν: « Χαίρε Αυτοκράτορα, όσοι πρόκειται να πεθάνουν, σε χαιρετίζουν».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πως δηλωσε ο mizotakis?Οτι θεμα με ακροδεξια δεν εχουμε στην Ελλαδα.Πως να εχει οταν με συνεργασια με τους 'δημοκρατες' δικαστικους εκλεισε στη φυλακη και παρακολουθει οποιον δε γουσταρει και εμεις καθομαστε και τους κοιταμε.Να ανοιξει η μπουμπουλινας γρηγορα,χωρις καθυστερηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όλα αυτά όταν: Οι λογαριασμοί του ηλ. ρεύματος αχαλίνωτοι (ποιος έχει τα ούμπαλα να τους ανακόψει;) τραβούν κάθε μήνα από το ένα υψηλό ρεκόρ στο άλλο. Όταν μια από τα ίδια, στην τηλεφωνία και στο διαδίκτυο θεσπίστηκε για κάθε χρόνο τιμαριθμική αναπροσαρμογή συμβολαίων έτσι για αναβάθμιση υποδομών δήθεν. Όταν οσονούπω στο όνομα της λειψυδρίας και κλιματικής αλλαγής, οι λογαριασμοί του νερού θα σου επιφέρουν μια ψυχρολουσία. Όταν τα είδη πρώτης ανάγκης τα τρόφιμα κάθε μέρα αλλάζουν τιμή προς τα πάνω. Όταν υγεία και παιδεία είναι για κλάματα. Όταν...ατέλειωτα καθημερινά όταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όταν ο νέος αξιωματικός/εργαζόμενος δεν παίρνει πάνω από 1000 €, τότε είναι εγκληματική οποιαδήποτε αύξηση στις συντάξεις, καθώς οι συνταξιούχοι λαμβάνουν τη σύνταξη από τις εισφορές των τωρινών εργαζομένων.
    Θέλει ο κάθε 55αρης συνταξιούχος να απομυζεί τα λιγοστά αποθέματα των ασφαλιστικών ταμείων και να κάθεται αραχτός στο καφενείο, τη στιγμή που ένας νέος δεν μπορεί να βγάλει τα προς το ζήν.
    Αν το κράτος προσθέσει την υπογεννητικότητα, την αύξηση του μέσου όρου ζωής, την ανεργία, και τις πρόωρες συντάξεις που δόθηκαν γενναιόδωρα από όλες τις πολιτικές ηγεσίες χάριν των ψήφων, τότε θα οδηγηθεί στη μοναδική λύση που είναι η σταδιακή ΜΕΙΩΣΗ όλων των συντάξεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αξιωματικαρα με γαλονια δεν ηθελες να γινεις; τωρα γιατι κλαις και τα βαζεις με τα γεροντακια; αν εχεις καρυδια παραιτησου και γινε ντελιβερας πιο πολλα θα παιρνεις

      Διαγραφή
  10. Τι λες ρε μάστορα, εγκληματική; τότε των μετακλητών των γραμματέων και των πάσης φύσεως συμβούλων της κυβέρνησης τι είναι; για εκτέλεση στο σύνταγμα; Άντε να κάνεις και δεύτερη δουλειά αν δεν σου φτάνουν τα 1000 και μη σπαταλάς τον χρόνο σου γράφοντας σε σελίδες, άστο αυτό για μας τους αραχτούς του καφενείου γιόκα μου, ααα.. και που σαι όχι συνέχεια για ψάρεμα, δεν διορθώνεται έτσι η υπογεννητικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 9:41:00, όταν το μέρισμά σου δε θα φτάνει ούτε για κουλούρι, να μας ξανακάνεις τον έξυπνο

      Διαγραφή
    2. @ 13, 2024 10:53:00 μ.μ.
      Στο επαναλαμβάνω γιόκα μου μήπως και το εμπεδώσεις, εσύ να σαι καλά να μου πληρώνεις μέρισμα και σύνταξη.

      Διαγραφή
    3. @ 13 19:53, από συνταξιούχο με 38 συναπτά: δεν τιμάς την ηλικία μας, με αυτά που γράφεις στον νεώτερο συνάδελφο! Κάπου χάνεσαι!

      Διαγραφή
    4. @ 15, 2024 3:49:00 μμ
      Αν η άσπρη τρίχα σου "σηκώνει" την περιφρόνηση είναι προσωπικό σου θέμα

      Διαγραφή
  11. ΕΣΥ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΕΑ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ Ε.Ε, ΣΤΕΛΕΧΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑΣΕ ΟΧΙ ΑΓΡΑΜΑΤΟΣ...ΑΛΛΑ ΝΤΟΥΒΑΡΙ, ΡΩΤΑ ΚΑΝΑΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΝΑ ΣΕ ΠΡΟΣΤΤΕΥΣΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΟΤΣΑΝΕΣ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 7:15:00, γράφεις ΝΑΣΕ και με αποκαλείς αγράμματο. Δεν διάβασα παρακάτω.

      Διαγραφή
    2. μη χαλιεσε με τους πασατεμπους του στρατευματος

      Διαγραφή
  12. Δηλαδη περα απο τα επιδοματα ,οι καθε λογεις απαλλαγες ,οι μοριοδοτησεις και ολα τα αλλα δεν μεταφραζονται σε χρημα για τους τριτεκνους -πολυτεκνους?Αυτοι με τα δυο παιδια η το 1 που δεν δικαιουνται τιποτα στα τρικορφα μας?Μαγκες ψυχραιμια.Οποιος μπορει να θρεψει τα παιδια του να κανει οσα θελει και να μην ζητιανευει σε βαρος των αλλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ενώ η αύξηση των 15.000 Αστυνομικών Φύλαξης πολιτικών και των κλαψιάρηδων VIP, αντί της μειώσεως αυτών ως είχε δηλώσει ο Πρωθυπουργός στην περυσινή ΔΕΘ, δεν είναι εγκληματική? Δεν είναι έγκλημα δηλαδή τα 500 εκατομμύρια ετήσιο κόστος φύλαξης αυτών, να γίνει 600 εκατομμύρια? Δεν είναι εγκληματικό να πάνε όλοι οι πολιτικοί και λοιποί VIP να φάνε απλά και ταπεινά μετά δεξιώσεων σε ψαροταβέρνες και τριγύρω να υπάρχουν 40 Αστυνομικοί φύλαξης, 10 SUV τεθωρακισμένα των 200 χιλιάδων ευρώ, 5 οχήματα και περιπολικά της τοπική Δύναμης, δυο τρία drone κλπ κλπ κλπ. Ο Τσίπρας γράφουν κάποια ΜΜΕ έχει αυτή την στιγμή 200 Αστυνομικούς. Έχετε καταλάβει ότι έχουμε επιστρέψει δολίως σε προ '80 εποχές? Οι πιο παλαιοί από εμάς θα θυμούνται ότι νοίκιαζαν και ζούσαν σε "κοτέτσια". Εκεί ξαναγυρίζουμε αγόρι μου. Τα χίλια ευρώ σήμερα είναι τα αντίστοιχα 300 του 2010. Η μεσαία τάξη εξαφανίζεται μεθοδικά και με μαθηματική ακρίβεια. Και θεωρείς πρόωρες συντάξεις αυτές των Ενστόλων στα 30 και 35. Το 90% των σημερινών εργαζομένων δεν θα μαζέψει μέχρι τα 67 του, ούτε το 30% των "ενσήμων" των αντιστοίχων της δικής σου 25ετίας. Δεν σου φταίνε αυτοί που έφυγαν νόμιμα με τις ισχύουσες διατάξεις και νόμους. Απλά η εντολή ΔΝΤ ήταν να την πληρώσουν οι Ένστολοι ως πιο εύκολα θύματα και έγινε πράξη. Το βλέπεις καθημερινά το μίσος που βγάζουν για σένα. Θεωρείς τα νέα παιδιά χαζά που δεν δηλώνουν Στρατιωτικές Σχολές? Ασχολήσου εάν είσαι μάγκας με το πώς θα διορθώσεις αυτά που χάλασαν οι πολιτικοί. Τα δικαιώματά σου και τα κεκτημένα δεκαετιών. Τα 35 σου, τα 25 σου, το μισθολογικό σου κλπ κλπ όπως ισχύει και σε όλες τις πολιτισμένες χώρες πλην αυτήν την επονομαζόμενη Μπανανιστάν ν2.0 .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εσύ ρε μάστορα για πες μας εμάς τους Αξιωματικούς που δεν μας φθάνουν τα χρήματα ούτε για 15 μέρες. Πώς θα δουλέψουμε δεύτερη δουλειά την στιγμή που αυτό απαγορεύεται? Εκτός αν εννοείς να είμαστε παράνομοι. Άιντε με τον κάθε πικραμένο εδώ μέσα. Α και που είσαι τράβα εσύ για ψάρεμα. Στοκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανώς πικραμένος είσαι εσύ που επέλεξες επάγγελμα για το οποίο τώρα γκρινιάζεις λοχία. Ψαρέματα στο φουλ, άφθονος χρόνος υπάρχει, εσύ να σαι καλά για να μου πληρώνεις τη σύνταξη και που σαι για την υπογεννητικότητα εσύ κάτι μουρμούριζες οπότε κοίταξε να περιορίσεις το πολύ το τάκα τάκα.

      Διαγραφή
    2. 2:13:00, επειδή δεν μπορούσα να συνεχίσω να σου πληρώνω όσα έπαιρνες, έφαγες τις μειώσεις που έφαγες στο κεφάλι και τώρα παρακαλάς για 10€. Συνέχισε έτσι. Καλά το πας.

      Διαγραφή
    3. @ 15, 2024 10:29:00 π.μ.
      μια χαρα μας πληρωνεις λοχια και μη γινεσαι βλακας εσυ γκρινιαζεις για τα 10€ που θα παρουν οι συνταξιουχοι, τωρα για εσενα στα 67 σου που θα σε αμολησουν απ το στρατευμα μενει να δεις, αν τα καταφερεις, τι θα εχει μεινει να παρεις

      Διαγραφή
    4. 10:29:00, παππού εκνευριζεσαι κι αρχίζεις να βρίζεις. Πάρε τα χάπια σου για να προλάβεις να γίνεις 67

      Διαγραφή
  15. Τα μνημόνια είχαν και ένα καλό, ψαλίδισαν τις παχουλές συντάξεις των 50 ρηδων συνταξιούχων.Τα χρήματα του κρατους πρέπει να διοχετεύονται στην υγεία, στην παιδεία, στη στήριξη των ευπαθών, στην άμυνα και στη βελτίωση των υποδομών και όχι να χαρίζονται σε τύπους που βγήκαν στα 50 στη σύνταξη.
    Κάπου έπρεπε να μπει ένα τέλος σε αυτήν την παράνοια. Δεν χρειάζεται να κάνει κανείς σκοπιές και δασοπερίπολα κάποιος στα 50 αλλά σε μία υπηρεσία γραφείου οποιουδήποτε δημόσιου φορέα μπορεί κάλλιστα να εργάζεται μέχρι τα 63-65.Τουλάχιστον έχει καταργηθεί η 25ετία που αποτελούσε εξώφθαλμη πρόκληση.Δούλευε ο άλλος( λέμε τώρα) 25 χρόνια και έπαιρνε σύνταξη για 40 !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. να το κοιταξεις λιγακι

      Διαγραφή
    2. 11:39:00, 50 που λες είναι πολλά

      Διαγραφή
    3. Ρε αγράμματε και υποτακτικέ γλείφτη, αυτοί που έπαιρναν τις μεγάλες συντάξεις τις παίρνουν ναι τώρα, τίποτε δεν άλλαξε. Το μόνο που άλλαξε είναι οι μισθοί και συντάξεις στις ΕΔ, γιατί ΔΕΝ θέλουν οι κοτζαμπάσηδες δυνατές και ικανές ΕΔ. Κάτσε τώρα να φας στην απεύθυνση σου όλους τους λαθροεισβολείς επιστροφή απο Γερμανία, Ολλανδία, Ουγγαρία και Δανία για αρχή και μετά έχει και μεγάλη συνέχεια, γι'αυτό και το νέο χοτσποτ στην Ρόδο και σε γενικά σε όλη την Ελλάδα μαζι με εκατοντάδες εκατομμύρια τόνους τσιμέντο με τις μη ανακυκλώσιμες ανεμογεννήτριες των οποίων τα πτερύγια θάβονται προς το παρόν στα Σκόπια και μετά κάπου πιο νότια; Άντε χαμένο κορμί, σιχαμερό προβοκατορικο σκουλήκι, σιχαμα.

      Διαγραφή
    4. Χατζηδάκης ή Άδωνις; Τα μνημόνια τελικά έγιναν για το καλό μας......

      Διαγραφή
    5. Κομισάριος των λελέδων ή απλά ένας βλαμμένος;

      Διαγραφή
    6. @ 14, 2024 11:39:00 μ.μ.
      Ο στόκος τι και αν ξεραθεί, στόκος παραμένει.

      Διαγραφή
  16. Έλεος! πόση αντιπάθεια (αν όχι μίσος/κόμπλεξ) υπάρχει μεταξύ μας;;;!!!! Δεν μπορείτε να εκφράζεστε χωρίς υποτιμητικά/εριστικά σχόλια; Παρακολουθώ πολύ καιρό τα θέματα και τα σχόλια εδώ και το παρατηρώ αυτό πάντα......πολύ άσχημο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Οταν μπηκα στο στρατο το 1979 υπεγραψα ενα χαρτι οτι με 35 χρονια συμπληρωμενα Υπηρεσιας θα παρω συνταξη και μερισματα.Φταιω εγω που βγηκα νεος στη συνταξη αφου μπηκα παιδι και βγηκα μεσηλικας πληρωνοντας ολες τις υποχρεωσεις μου στην πολιτεια βασει του "συμβολαιου εργασιας" που υπεγραψα και τις συνταξεις των πατεραδων μας και με κοροιδεψανε ?.Τωρα αν μερικα βαρεμενα εδω μεσα λενε μ@λ@κ..ςγια εμας τους τωρινους συνταξιουχους τους εχω γραμμενους στα φρυδια μου.Να διαμαρτυρονται στα πολιτικα λαμογια που τους δουλευουν και τους ανεχονται και να μην ριχνουν το αναθεμα σε εμας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Και εμείς 25 ετια υπογράψαμε αλλά σε μια νύχτα φάγαμε 10 χρόνια, τι διαφέρεις εσύ από εμάς;Για ποιο λόγο να πάρουμε εμείς λιγότερο εφάπαξ με περισσότερες εισφορές; Για ποιο λόγο να αυξάνουν διαρκώς τις εισφορές μας υπέρ του ΜΤΣ για να γεμίζουμε το βαρέλι δίχως πάτο. Για ποιο λόγο να παίρνουν προσωπική διάφορα. Να παίρνουν αυτό που πρέπει για τα χρόνια που δούλεψαν.Μας έχετε πρήξει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η διαφορά είναι ότι εσύ μπήκες με πανελλήνιες

      Διαγραφή
  19. Κόψιμο μπας και γλυτώσει η χώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Όποιος δεν βγαίνει να πάει να μαζεύει ελιές είναι και εποχή τώρα.Ετσι και αλλιώς ξεκούραστοι είστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή