Aυτή είναι η απάντηση ΥΦΕΘΑ για τον Παραθερισμό Αποστράτων σε εγκαταστάσεις ΕΔ

Aυτή είναι η απάντηση ΥΦΕΘΑ για τον Παραθερισμό Αποστράτων σε εγκαταστάσεις ΕΔ

Απάντηση ΥΦΕΘΑ Ιωάννη Κεφαλογιάννη σε ερώτηση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (υπ. Αριθμ. 5931/19-07-2024) με θέμα: «Παραθερισμός αποστράτων σε εγκαταστάσεις των Ενόπλων Δυνάμεων»

Σε απάντηση της σχετικής ερώτησής σας, σας γνωρίζω ότι η όλη διαδικασία και τα κριτήρια παραθερισμού του συνόλου του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, εν ενεργεία και εν εφεδρεία, καθορίζονται τόσο σε θεσμικά κείμενα αυξημένης τυπικής ισχύος όσο και σε Κλαδικές διαταγές. Η ισονομία και η ακριβοδικεία αποτελούν αρχές που διέπουν τα κριτήρια μοριοδότησης για τον παραθερισμό. Τα κριτήρια και κατά συνέπεια και η μοριοδότηση δεν συναρτώνται μόνο με την υπηρεσιακή κατάσταση και δη τη βαθμολογική των δικαιούμενων παραθερισμού αλλά αντιθέτως λαμβάνουν υπόψη τους πλήθος οικογενειακών και κοινωνικών παραμέτρων.

Άλλωστε τα ίδια κριτήρια και η ίδια μοριοδότηση ισχύει και για τους εν αποστρατεία στρατιωτικούς. Οι Ενώσεις Αποστράτων δύνανται να εισάγουν επιπλέον κριτήρια μοριοδότησης για τα μέλη τους με τη σύμφωνη γνώμη του οικείου Γενικού Επιτελείου, τα οποία συνολικά δεν υπερβαίνουν τα εβδομήντα (70) μόρια.

Παράλληλα, η ποιότητα των παροχών στους παραθεριστές είναι συμφυής με τη αρχή της ισότητας και του σεβασμού της προσωπικότητας του κάθε παραθεριστή και της οικογένειάς του.

Όσον αφορά τις Ενώσεις Αποστράτων Αξιωματικών, αυτές διέπονται από συγκεκριμένη νομοθεσία που καθορίζει τις αρμοδιότητές τους και επειδή αποτελούν ΝΠΔΔ εκφεύγουν των αρμοδιοτήτων των Γενικών Επιτελείων των Κλάδων.

Σε κάθε περίπτωση, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας λαμβάνει υπόψη του κάθε τεκμηριωμένη εισήγηση που κρίνεται πρόσφορη για τη βελτίωση του ισχύοντος νομικού και διαδικαστικού πλαισίου που αφορά στον παραθερισμό του προσωπικού του στα κέντρα παραθερισμού των Ενόπλων Δυνάμεων.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
Το σχετικό έγγραφο ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

13 Σχόλια

  1. Έχουν γεμίσει όλες οι δομές του στρατεύματος με αγενείς πρώην ανώτατους που αφού τρώνε ξύλο με την παντόφλα στο σπίτι από την γυναίκα τρέχουν σε ΚΑΑΥ λέσχες πρατήρια και μιλάνε σαν σε υπηρέτες στους εν ενεργεία χαμηλοβαθμους και στους στρατιώτες. Βιομηχανία ανωτάτων τρώνε και διατάζουν μέχρι να πεθάνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν ξέρω τι θέλουν οι απόστρατοι & ούτε που με ενδιαφέρει. Δούλεψαν 24 χρόνια & 6 μήνες και βγήκαν στην σύνταξη σε εποχές με πολύ κόσμο, σε εποχές που δεν θα επιστρέψουν ποτέ. Την ώρα που οι νέοι στις Ε.Δ. είναι στο ΕΦΚΑ και θα δουλεύουν 44 χρόνια για σύνταξη στα 62. Και υπάρχουν άνθρωποι που ασχολούνται με τον παραθερισμό ;;; Σοβαρά τώρα ;;; Πριν λίγες μέρες η Σειρά ΑΣΣΥ του 1994 έκλεισε 30 χρόνια στις Ε.Δ. και η ΠΟΜΕΝΣ κατέβασε την ανάρτηση γιατί μάλλον θίχτηκε που υπληρχαν αιχμές για την σταδιοδρομία των ΑΣΣΥ από το 1994 και μετά. Γιατι ;;; Γιατί κρίνονται με Νόμο του 2010 (!!!!!). Και η ΠΟΜΕΝΣ και οι Απόστρατπι δεν μιλάνε & ασχολούνται με τον παραθερισμό και την συνάντηση του ΕΠΟΠ με την Διαμαντοπούλου..... Πλήρης απαξίωση των Σχολών των Υπαξιωματικών, καμία ισχύ το δίπλωμα που παίρνει ο Υπαξιωματικός. Αλλά δεν λέμε τίποτα, ο παραθερισμός νοιάζει τους απόστρατους και να καλοσωρίζουν τα νέα τους μέλη στον Σύλλογο Αποφοίτων ΣΜΥΝ. Αλλά για την κατάντια των ΑΣΣΥ ούτε λόγος από τους απόστρατους. Ο παραθερισμός μας μάρανε !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πως σου φαίνεται ρε σειρά 1994 ότι έχεις μεσάνυχτα! Αχ βρε ναύτη, δικαιολογείται όμως έχεις τον καημό σου και αυτόν ευαγγελίζεσαι. Την επόμενη φορά να επιλέγεις πολιτικούς με πολλά χρόνια εργασίας στην πλάτη τους με βαρέα και ανθυγιεινά (αν υπάρχει τέτοιο είδος) και που ξέρεις ίσως αυτοί σε καταλάβουν, ίσως βρουν τρόπο να απαλύνουν τον πόνο σου.

      Διαγραφή
    2. @6.27. Πολύ καλά τα λες και θίχτηκε αυτός που σου απάντησε. Οι ΑΣΣΥ από το 1994 και μετά (μέχρι το 2009) είναι απαράδεκτο να επηρεάζονται από νόμο του 2010. Ας ελπίσουμε να δικαιωθούν.

      Διαγραφή
    3. @ 19, 2024 10:13:00 π.μ.
      Ντρέπεσαι να πεις οι υπαξ μετά από το 94; Ναι θιχτήκαμε η αλήθεια είναι, μια φαγούρα την είχαμε.

      Διαγραφή
  3. ...επειδή αποτελούν ΝΠΔΔ εκφεύγουν των αρμοδιοτήτων των Γενικών Επιτελείων των Κλάδων...τα είπες όλα, δλδ οπότε μας συμφέρει και θέλουμε να κάνουμε τον "Αλέκο" είναι ΝΠΔΔ, ενώ όταν θέλουμε να αυθαιρετουμε ασυστολα, και να αρπάζουμε περιουσία των ενώσεων, "αποφασίζομεν και διατασσομεν"; Ρε τι μπανανία είστε ρεεεε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προς σχολιαστή 9:28:00 π.μ.
    ΤΡΙΚΥΜΙΑ ΕΝ ΚΡΑΝΙΩ. Ούτε που ξέρεις τι σκέφτεσαι, τι θες να σκεφτείς & τι γράφεις. Για εξήγησε λοιπόν τι ακριβώς είναι ψέμματα & τι ακριβώς σε ενόχλησε. Το προσωπικό από το 2011 και μετά είναι ΕΦΚΑ ή δεν είναι ;;; Θα πρέπει να εργαστούν τουλάχιστον 40 χρόνια πραγματική υπηρεσία ή όχι ;;; Θα πρέπει να πιάσουν ή όχι τα 62 ως όριο ηλικίας ;;;; Τι ακριβώς δεν καταλαβαίνεις & μιλάς για μεσάνυχτα ;;; Να σου πω και για τα υπόλοιπα ή θα σου θίξουμε την "ένωση" ή τους "απόστρατους" ;;;; Οι σχολές των Υπαξιωματικών είναι ή δεν είναι απαξιωμένες ;;; Και για το τέλος, ποιος μίλησε για πολιτικούς ;;; Προφανώς εσύ τους έχεις σε εκτίμηση γιατί σε εξυπηρετοθν στα "θελήματα" σου. Υ.Γ. Επειδη μίλησες για πόνο, προφανώς για να μην νοιώθεις εσύ πόνο για αυτά που συμβαίνουν, φαντάσου πόσο βολεμένος είσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 10:02:00, ο 9:28:00 στο είπε καθαρά. Εσύ μπήκες με πανελλήνιες. Πιο πριν έμπαιναν αγκαλιά με αυτούς που περιγράφει και τους διάλεγαν και προσεκτικά. Τί δεν καταλαβαίνεις;

      Διαγραφή
    2. Η τρικυμία είναι προνόμιο σου ναύτη. Συνεχίζεις την κλάψα για τον "πόνο" σου, περαστικά σου. Ps εν τω μεταξύ μεγάλη φαγούρα με πιάνει όταν θίγεις ενώσεις και απόστρατους.

      Διαγραφή
    3. @ 19, 2024 11:08:00 π.μ
      "πανελληνιες", εχεις αναφερει αλλες δυο τρεις φορες αυτή τη λεξουλα, σε παρακαλω πολυ αν εχεις το θεο σου μην το ξανα αναφερεις γιατι ανατριχιαζουμε κλαιμε απο την πολυ συγκινηση για τα υπερλαμπρα μυαλα σας

      Διαγραφή
  5. Μη στεναχωριέστε. Έτοιμα hot spot τα ΚΑΑΥ πανελλαδικά. Το ποιος θα αναλάβει το πολιτικό κόστος είναι το θέμα. Μείνετε να τρώγεστε ενδοοικογενειακα και η τύχη σας δουλεύει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προς σχολιαστή 12:26:00 μ.μ.....
    Κοίτα βρε κάτι άντρες με παντελόνια.... χαχαχαχαχαχα. Καμία κλάψα & κανέναν πόνο δεν έχω. Κοίτα να πας σε κανένα ΚΑΑΥ να βρεις φτηνό φαγητό γιατί αλλιώς σε βλέπω νηστικό. Υ.Γ. Για να σε πιάσει φαγούρα χρειάζονται "προϋποθέσεις"....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αγαπητέ 12:26, αν είσαι στρατιωτικός να σε ρωτήσω μόνο αυτό: Tι ζόρι τραβάς και βγάζεις τέτοιο μίσος και τόση κακία ???? Οι ασυναρτησίες που γράφεις που κολλάνε ??? Καταλαβαίνεις τι γράφεις ή απλά τόσο σου κόβει ??? Την λες στον άλλο που περιγράφει υπαρκτά προβλήματα και λες μπούρδες. Σήμερα έφυγε ένας ακόμα 40χρονος από ΣΣΕ εντελώς ξαφνικά και εσύ την λες στον άλλο. Αν είσαι εδώ μέσα για να σπας πλάκα, συνέχισε αλλά σου προτείνω να βρεις άλλα ενδιαφέροντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή