Στελέχη ΕΔ-ΣΑ: Πόσα χρήματα θα λάβουν με την αύξηση 20% που ανακοινώθηκε για τα νυχτερινά

Στελέχη ΕΔ-ΣΑ: Πόσα χρήματα θα λάβουν με την αύξηση 20% που ανακοινώθηκε για τα νυχτερινά

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού από τη ΔΕΘ, αύξηση κατά 20% στην αμοιβή τους για τα νυχτερινά θα δουν τα στελέχη ΕΔ-ΣΑ.

Όπως προκύπτει από τους υπολογισμούς του υπουργείου Οικονομικών που έκανε νωρίτερα την εξειδίκευση των μέτρων, η αύξηση για τα νυχτερινά των στελεχών ΕΔ-ΣΑ, θα είναι γύρω στα 22 ευρώ καθαρά μηνιαίως.

Πιο αναλυτικά,

Η ωριαία αποζημίωση θα ανέλθει από τα 2,77 στα 3,32 ευρώ (0,55€ αύξηση μεικτά) την ώρα.

Οι ώρες νυχτερινής απασχόλησης διαφέρουν ανά υπηρεσία (εν γένει κυμαίνονται από 10 έως 64).

Σύμφωνα με το παράδειγμα που παρουσίασε το οικονομικό επιτελείο κατά την εξειδίκευση των μέτρων νωρίτερα, αστυνομικός με 64 ώρες νυχτερινής απασχόλησης η αύξηση αντιστοιχεί σε 36 ευρώ μεικτά ή 22 ευρώ καθαρά μηνιαίως.

Σημειώνεται ότι τα στελέχη ΕΔ-ΣΑ έχουν πάρει ήδη από 1.1.2024:

1. Την αύξηση στο Β.Μ. που πήραν ΟΛΟΙ οι Δημόσιοι Υπάλληλοι από 01.01.2024

2. Όσοι έχουν παιδιά την αντίστοιχη παραπάνω αύξηση

3. Οι κατέχοντες θέσεις ευθύνης 30% αύξηση θέσεων ευθύνης

4. 15 ευρώ επιπλέον για το επίδομα ειδικών συνθηκών

Παράλληλα, θα λάβουν: Την αύξηση που θα λάβουν όλοι οι ΔΥ αναλόγως με την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Σε ό,τι αφορά την οριζόντια αύξηση που θα λάβουν ΟΛΟΙ οι δημόσιοι υπάλληλοι (άρα και τα στελέχη ΕΔ-ΣΑ), πρόκειται για τον κανόνα, σύμφωνα με τον οποίον αναπροσαρμόζονται όλα τα μισθολογικά κλιμάκια του δημοσίου αναλόγως της αύξησης του κατώτατου μισθού. Δηλαδή 100 ευρώ αύξηση στους δημοσίους υπαλλήλους μέχρι το 2027.

ΠΗΓΗ: mononews.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δείτε την ΚΥΑ για νυχτερινά Στρατιωτικών–Όροι-Προϋποθέσεις-Διαδικασία καταβολής–Σε ποιους δεν καταβάλλεται

Δημοσίευση σχολίου

11 Σχόλια

  1. Μου ζήτησαν αύξηση στο ενοίκιο επειδή ακουσαν λέει ότι θα πάρουμε 20% αύξηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δωστους το κερμα των 2 ευρω που ελαβες ως αυξηση ( να προσθεσουν κι αλλο 1.20 ευρω απο την τσεπη τους για να παρουν εναν καφε φρεντο...).....και εισαι All Right.......

      Διαγραφή
  2. Άστο καλύτερα. Κρατήστε τα άθλιοι. Σαν την Αντουανέτα δώστε στο κόσμο παντεσπάνι. Δεν ντρέπονται να κοροϊδεύουν τους στρατιωτικούς σλλά πιο πολλή δεν βρίσκεται ένας αρχηγός με ήθος να παραιτηθεί? Μόνο να ζητάνε τις πλάτες μας αλλά αυτοί που είναι υπεύθυνοι και θεσμικά για τον κόσμο να μην κάνουν τίποτα παρά να σκέφτονται το τι θα κάνουν μετά την αποστρατεία τους και την πολιτική καρέκλα τους.Δεν υπάρχει σωτηρία ηθική και όραμα . Θέμα χρόνου να δούμε άσχημες καταστάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μια μικρή χειρονομία είπε ο Χατζιδάκης τα 8€ τον μήνα αύξηση. Οκ. Καλύτερα είναι εάν δεν θέλεις να δώσεις και τελικά δίνεις αυτό το ποσό, να μη το κάνεις. Σαν να σου ζητάει φαγητό ένας άστεγος και συ του δίνεις μια τσίχλα να χορτάσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ήθελα να ήξερα. Εσείς οι κύριοι Αρχηγοί και λοιποί Ανώτατοι Αξιωματικοί που διοικείται Σώματα Στρατού, Μεραρχίες, Ταξιαρχίες, είστε στο Πεντάγωνο και σε άλλες θέσεις ισχύος. Ειλικρινά δεν ντρέπεστε λίγο που ξεφτιλιζεται έτσι το προσωπικό που Διοικείται? Ένας σας δεν έχει το σθένος να πει κάτι? Να ψελλίσει μια λέξη? Τόσο λίγοι είστε? Ντροπή σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ήθελα να ήξερα αυτοί οι Ανώτατοι Αξιωματικοί που βρίσκονταν στην ομιλία του κυρίου Πρωθυπουργού κατάλαβαν γιατί χειροκροτούσαν? Αισθάνονται ίχνος ντροπής για την ξεφτίλα που βιώνει το προσωπικό τους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η κυβέρνηση γνωρίζει το τεράστιο πρόβλημα καθήλωσης των μισθών των στελεχών, που επιτείνεται διαρκώς και έχει φτάσει στο απροχώρητο. Σε συνδυασμό με την αφωνία της και την προκλητική ανοχή της απέναντι στους Τούρκους, στα γεγονότα της Κάσου, μάλλον πάμε για μη αιματηρή διχοτόμηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή