Επιστολή Διαμαρτυρίας Υπλγού ε.ε. προς κ. Πρωθυπουργό για την εξευτελιστική αύξηση 0,55€ μεικτά προς Στρατιωτικούς

Επιστολή Διαμαρτυρίας Υπλγού ε.ε. προς κ. Πρωθυπουργό για την εξευτελιστική αύξηση 0,55€ μεικτά προς Στρατιωτικούς

Ανοικτή Επιστολή Διαμαρτυρίας Υπλγού (ΥΠ-Π) Βάιου Τσαπρούνη Προέδρου της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ξ.) Προς Τον Πρόεδρο της Κυβέρνησης και Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και κάθε ενδιαφερόμενο

Κύριε Πρόεδρε.

Το 2023, μόλις πέρυσι δηλαδή, από το βήμα της 87ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), εξαγγείλατε παροχές – ψίχουλα τις ονόμασαν οι στρατιωτικοί, γιατί τέτοιες ήταν – οι οποίες πριν καν φτάσουν στη τσέπη και στο πιάτο των στρατιωτικών, τις έφαγε η ακρίβεια.

Τις προηγούμενες ημέρες και ενόσω πλησίαζε η 88η ΔΕΘ, ΜΜΕ – γνωστά από τέτοιου είδους ενέργειες – ξεκίνησαν τη δημιουργία κλίματος και «κοινωνικού αυτοματισμού» για εξαγγελίες σας περί αύξησης «20% στους ενστόλους». «20% δεν είναι και λίγα χρήματα». «Πάλι εσείς θα πάρετε». «Πάλι εσάς φροντίζει η κυβέρνηση» και άλλα τέτοια.

Μόλις το Σάββατο λοιπόν, από το ίδιο βήμα, της 88ης ΔΕΘ, με τις εξαγγελίες σας, αποδείχτηκε περίτρανα τί ήταν αυτό το 20% αύξηση στους ενστόλους. Πενήντα πέντε (55) ολόκληρα λεπτά του ευρώ, μεικτά βεβαίως βεβαίως, για κάθε ώρα νυκτερινής εργασίας μας! «Ανοίξτε σεντούκια να τα βάλουμε μέσα», «φτιάξτε χρηματοκιβώτια στα υπόγεια» ανέκρουσαν οι στρατιωτικοί. «Να γιατί οι νέες και οι νέοι γυρνάν την πλάτη στις ΕΔ».

Και δεν είναι μόνο το εξευτελιστικό ποσό των πενήντα πέντε (55) λεπτών του ευρώ που εξοργίζει τους στρατιωτικούς, αλλά και το γεγονός ότι έξι (6) ολόκληρα χρόνια, από το 2017 δηλαδή, οπότε και νομοθετήθηκε η ειδική αποζημίωση της νυκτερινής εργασίας μας, μέχρι και το 2022 δεν λάβαμε τίποτα! Μηδέν! Κουλούρι! Από το 2023 δε και μετά, λαμβάνουμε το 60% της αποζημίωσης, αφού από τις οχτώ (8) ώρες νυκτερινής εργασίας αποζημιωνόμαστε -άκουσον άκουσον- τις πέντε (5), μέχρι που κλιμακωτά να μην δικαιούμαστε περαιτέρω αποζημίωσης!!!

Και το καλύτερο; Ότι, για να αποζημιωθεί ο στρατιωτικός για τη νυκτερινή του εργασία, θα πρέπει αυτή να περιλαμβάνεται σε 24ωρη υπηρεσία! Που σημαίνει ότι οι νυκτερινές βάρδιες ΔΕΝ αποζημιώνονται, θαρρείς και αποζημιώνεται η έκτη εργάσιμη ημέρα! Αλήθεια, το επιτελείο σας, που προφανώς εισηγείται τέτοιες αχαρακτήριστες προτάσεις, σας έχει ενημερώσει ότι οι στρατιωτικοί δεν έχουν πενθήμερο και δεν αποζημιώνονται για την 6η ημέρα εργασίας τους ανά εβδομάδα; Γνωρίζετε ότι το 40ωρο κατάφορα παραβιάζεται ελλείψει νομοθετικής πρωτοβουλίας;

Κύριε Πρόεδρε. Έχουν γίνει συζητήσεις επί συζητήσεων και αναλύσεις επί αναλύσεων, γιατί οι νέες και οι νέοι μας, γυρνάνε την πλάτη στις στρατιωτικές σχολές. Θα έπρεπε, ως δεινός χρήστης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, να έχετε ήδη αντιληφθεί την «καζούρα» που κυκλοφορεί για την αύξηση του 20% στη νυκτερινή μας αποζημίωση. Και οι νέες και οι νέοι, παρακολουθούν, διαβάζουν, ψάχνουν, ρωτούν, αντιλαμβάνονται, αποφασίζουν. Και με εξαγγελλόμενο αέρα κοπανιστό, μην περιμένετε σοβαρά αποτελέσματα. Σε λίγα χρόνια, οι επόμενες κυβερνήσεις θα αναγκάζονται να βγάζουν διαγωνισμούς για το πώς να μετατρέψουν τα πανάκριβα F35 και Behlarra σε μη επανδρωμένα, τηλεκατευθυνόμενα. Ελπίζουμε τουλάχιστον, να έχει απομείνει κάποιος, σε κάποιο γραφείο για να τα χειριστεί.

Δημοσίευση σχολίου

49 Σχόλια

  1. Ενώ με τους προηγούμενους, τρέχαν τα λεφτά από τα μπατζάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε βλήμα μιλάμε για την κυβέρνηση πού είναι οκτώ έτη στη διακυβέρνηση του κράτους...

      Διαγραφή
    2. Τότε και αυτοί την ίδια μοίρα με τους προηγούμενους θα έχουν...

      Διαγραφή
    3. Δεν τρεχαν από τα μπατζάκια τρολακι αλλά δεν σε δουλεύανε ψιλό γαζί

      Διαγραφή
  2. Καλά κάνει αυτόν ψηφισατε μέχρι τέλους να σας δουλεύει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν επιδέχεται ούτε σχολίου η κατάσταση πλέον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε συνδικαλιστές! Δυστυχώς είστε μέρος του προβλήματος... Όταν γλύφετε αυτά γίνονται... Πόσα χρόνια είσαι στην Ξάνθη είπαμε? Επαίτες γίναμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΘΑ υπάρχει κόσμος και στο μέλλον στον στρατό. Αυτοί οι γλυφτες που κάνουν τεμεναδες για να γίνουν ταξίαρχοι και στρατηγοί. Αυτοί δεν τελειώνουν ποτέ. Το στόμα το ανοίγουν μόνο για να κάνουν παρατηρήσεις στους υφιστάμενους τους. Στους πολιτικούς τσιμουδια μη χαθεί η θεσουλα ο μισθουλακος και η δόξα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  6. Δυστυχώς κανείς δεν αγαπάει τις Ε.Δ. Όλοι μας βλέπουν σαν αναγκαίο κακό και σαν υπηρέτες του κράτους όταν ανίκανοι κρατικοδίαιτοι φορείς δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά που τους έχει ανατεθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αφού ο Α/ΓΕΕΘΑ και ο Α/ΓΕΣ έμειναν ευχαριστημένοι με την αύξηση. Αυτοί ξέρουν καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μια χαρά τα είπε ο Υπλγος! Τουλάχιστον αυτός έχει τα αρχ@#€ όχι σαν τους στρατηγούς που το μόνο που τους νοιάζει είναι το βόλεμα για τον επόμενο χρόνο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και με αυτές τις αυξήσεις περιμένει ο πρωθυπουργός και το ΥΕΘΑ να προσελκύσει νέα παιδιά στις σχολές!!!! Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δυστυχώς.Ενα πολύ μεγάλο π οσοστό στρατιωτικών διακατέχεται από μειωμένη αντίληψη πολιτικής σκέψης με αποτέλεσμα να την πληρώνουν και οι σώφρονες.Τα ίδια και χειρότερα και οι υπεργηροι απόστρατοι,που ξεχνούν εύκολα,και πιστεύουν ότι σανό τους παίζουν τα ελεγχόμενα ΜΜΕ.Τωρα όπως στρωσατε θα κοιμηθείτε αγαπητοί για τις επιλογές σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ απολύτως με τη θέση σας, απλά επιτρέψτε μου μία επισήμανση: δεν διακατέχονται από μειωμένη αντίληψη πολιτικής σκέψης, μία χαρά πολιτική κρίση έχουν... απλά την υποβολιμότητά τους την εξαργυρώνουν με την αποστρατεία τους σε χρυσό...βλέπε Διοικητές Αγίου Όρους, Διευθύνοντες Συμβούλους Ομίλου ΑΝΤ1 κ.ο.κ.

      Διαγραφή
  11. Δεν χρειαζόταν καμμία αύξηση αλλά να βρεθεί ένας μηχανισμός να πληρώνονται τα νυχτερινά όσοι τα κανουν ειδικά στις δήθεν ευγενείς υπηρεσίες που ο Θεός ξέρει πώς τα περνούν
    Δίπλα λεφτά θα έπαιρναν
    Αλλά που ο έλεγχος. Όποιος θέλει γράφει ωρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εντωμεταξυ συνεχίζουν και σήμερα να διαφημίζουν στα ΜΜΕ την "αύξηση 20%" χωρίς να αναλύουν φυσικά για να μη τους πάρει χαμπάρι ο κόσμος ότι αντιστοιχεί σε 7€ τον μήνα. Ντροπή σας και σε σας που το εξαγγειλατε και σε σας που χειροκροτούσατε στην ΔΕΘ (αρχηγοί με μικρό α, όχι με κεφαλαίο). Ψεύτες πολιτικοί και κόλακες ανώτατοι με μικρό α "αξιωματικοί" που θα βάζατε και πλάτη για το προσωπικό σας. Ούτε κουβέντα δεν είπατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ήμαστε μια κουρασμένη χώρα ή μάλλον κάτι σαν χώρα. Αφήστε μας ήσυχους τουλάχιστον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Οι μεγαλόσχημοι τι έχουν να πουν? Κάνουν τίποτα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Συγκεκριμένα ο Στρατός και το Ναυτικό είναι 5 εποχές πίσω απ'τη λίθινη εποχή. Για αυτό δεν είναι καθόλου άμοιροι ευθυνών οι ηγεσίες τους.Οι πολιτικοί κάνουν ότι τους πουν οι στρατηγάρες, τίποτα λιγότερο.Ας καμαρώσουμε τα αστέρια μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αφού έχουν καταφέρει να μας πηδάνε και εμείς να τσακωνόμαστε για το ποιος μας πηδάει καλύτερα, είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Δεν ξέρω βέβαια αν έχουμε φτάσει σε σημείο που μας αρέσει κιόλας. Εμπρός αδέρφια ας φαγωθούμε μεταξύ μας! Δεν υπάρχει λαός πιο επιδέξιος σ αυτό εξάλλου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Σε όσους/ όσες δεν αρέσουν οι (μικρες / μεγαλες) αυξήσεις μπορούν να τις καταθέτουν στο ΜΤΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Σημειώνεται ότι οι ένστολοι έχουν πάρει ήδη:
    1. Την αύξηση που πήραν όλοι οι Δημόσιοι Υπάλληλοι από 01.01.2024
    2. ⁠Όσοι έχουν παιδιά την αντίστοιχη παραπάνω αύξηση
    3. ⁠Οι κατέχοντες θέσεις ευθύνης 30% αύξηση θέσεων ευθύνης
    4. ⁠15 ευρώ επιπλέον για το επίδομα ειδικών συνθηκών
    Παράλληλα, θα λάβουν:
    1. Την αύξηση που θα λάβουν όλοι οι ΔΥ αναλόγως με την αύξηση του κατώτατου μισθού.

    2. ⁠Αύξηση νυχτερινών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ολα αυτα μαζι ειναι δεν ειναι 60 ευρω ρε τρολ (με εξαιρεση κανα 50ρι για τους εχοντες παιδια). Μονο ο πληθωρισμος της τελευταιας 2ετιας εχει εξαφανισει τουλαχιστον 200 ευρω απ' το εισοδημα. Οι παραιτησεις πανε συννεφο, κανεις δεν δηλωνει στρ. σχολες και εχουμε και τα κομματοσκυλα να προσπαθουν να κανουν το ασπρο μαυρο. Τσιπα δεν εχετε ρε?

      Διαγραφή
    2. @ Σημειωνεται οτι στους ενστολους εχουν κοπει ηδη....
      Δωρα - επιδοματα αδειων .....
      Εκτος εδρας.....κλπ
      Ολα αυτα τα αποκρυπτεις επιμελως....
      Οπως αποκρυπτεις επιμελως και την αυξηση του κοστους ζωης κι αλλα πολλα....
      Ξυπνησαν οι μαυροι....
      Μονο μαθητες παιδικου σταθμου θα πιστευαν τα γραφομενα σου.....

      Διαγραφή
    3. Μετακλητός, τρολ των 0,60€, άπατρις αστράτευτος . Μη δίνετε σημασία.

      Διαγραφή
  19. Καταρχας ΑΝΩΝΥΜΕ Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 09, 2024 7:11:00 μ.μ. χαμηλοβαθμε εκτος στρατιωτικων σχολων γραφε κοσμια τα τρολ που γραφεις να τα λες στην οικογενεια σου μπουλη οχι δημοσια χωρις αποδειξεις.
    Επιπλεον η αυξηση που ...λες 60 ευρω ειναι πολυ παραπανω και σε καθε περιπτωση ειναι ΕΝΑΣ ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ.Αυτο ειναι λιγο ?
    Εχετε μαθει να κλαιγεστε.Το εθνικό μοιρολόι ορισμένων που έχουν κάνει την κλάψα επάγγελμα ΤΕΛΟΣ!
    Οσο για τον χαμηλοβαθμο ανωνυμο Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 09, 2024 7:22:00 μ.μ αυτα να τα πεις σε αυτους που στα μαθανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να καταλάβω τώρα....Τον είπες χαμηλόβαθμο για να τον μειώσεις???? Ή μήπωςΑΝ είναι χαμηλόβαθμος όπως υποθέτεις,δεν έχει δικαίωμα να πει την αποψή του, την οποία ασπάζονται κ' υποστηρίζουν το 80+ % των υπολοίπων ένστολων συναδέλφων?????? Από περιέργεια και ήρεμα ρωτάω,με όλο το σεβασμό.

      Διαγραφή
    2. Εσύ πάντως 9:42:00, καλά τα λες αυτά που σου μάθανε.

      Διαγραφή
    3. Αγραμματο ανοητο κομματικο τρολ (Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 09, 2024 9:42:00 μ.μ.) αν εισαι στρατιωτικος (προφανως εσυ εισαι ο χαμηλοβαθμος ανευ προσοντων που θα εκανε τα παντα για ενα ξεροκομματο ή γλειφεις σε κανα επιτελειο), εισαι η ζωντανη αποδειξη της καταντιας του στρατευματος. Αν ησουν στρατιωτικος θα ηξερες οτι ενας π.χ. αγαμος Ανχης (που χαμηλοβαθμο δεν τον λες) κανα 60ρι αυξηση ειδε με ολες αυτες τις δηθεν "αυξησεις". Οταν σε 2-3 ζωες καταφερεις να μαζεψεις το μισο βιογραφικο μου και βγεις λιγο παραεξω απ' την χωρα, θα διαπιστωσεις οτι οι Ρουμανοι Ανχες (ναι οι βαλκανιοι αυτοι...) λαμβανουν 3500 το μηνα επι 14 μισθους. Οι δε Βουλγαροι μας εχουν περασει κι αυτοι σε μισθους, με ασυγκριτα χαμηλοτερο κοστος ζωης. Τους Δυτικους και τους Αμερικανους δεν τους αναφερω καν, αν ηξερες πως αμοιβονται και τι πραγματικες παροχες εχουν θα εβαζες τα κλαματα κακομοιρη. Το οτι εσυ εχεις ανυπαρκτα προσοντα, χαμηλη αυτοεκτιμηση και πιστευεις οτι οι αποφοιτοι στρ. σχολων πρεπει να αμοιβονται με τον μισθο του ανειδικευτου εργατη (και να λενε και ευχαριστω οταν τους πετανε κανενα ξεροκομματο...), λεει πολλα για εσενα. Αλλα να μου πεις στην Ελλαδα ζουμε, δεν σας βλεπουμε καθε μερα... Και παλι ντροπη σου.

      Διαγραφή
    4. @9.42 ο 3.06 σε εβαλε στην κανονικη σου θεση , οπως και επρεπε......

      Ξυπνησαν οι μαυροι.......(οπως ελεγε στην παλια ελληνικη ταινια ο μακαριτης Αυλωνιτης.....)

      Διαγραφή
  20. Καθυστερημενε 9:42 εγώ είμαι ανώτερος λοιπόν Αξιωματικός. Τούβλο εξατρυπο. Ποια 60 ευρώ λες βρε στοκε. Εύχομαι σε λίγο να μην έχεις ψωμί να αγοράσεις τούβλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Η κυβέρνηση προχώρησε σε μια χειρονομία που είχε και μια συμβολική αξία για τους ενστόλους, καθώς πέραν των αυξήσεων που θα λάβουν όλοι οι άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι , εκείνοι θα έχουν και μια πρόσθετη μικρή αύξηση της αποζημίωσης που λαμβάνουν για τη νυχτερινή εργασία.

    Γι αυτό εξαντλώντας τα περιθώρια των σημερινών δυνατοτήτων αποφασίστηκε μια αύξηση κατά 20% της αποζημίωσης των νυχτερινών των ένστολων (αστυνομία, πυροσβεστικό σώμα, λιμενικό, ένοπλες δυνάμεις) από 1/1/2025. Ενδεικτικά για αστυνομικό με 64 ώρες νυχτερινής απασχόλησης το μήνα η εν λόγω καθαρή αύξηση αντιστοιχεί σε 264 ευρώ το χρόνο. Ωστόσο οι ένστολοι θα δουν αυξήσεις στις αποδοχές τους και λόγω της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών αλλά και εξαιτίας της γενικής αύξησης των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων το επόμενο έτος. Επομένως η συνολική αύξηση για τους ίδιους θα είναι αρκετά υψηλότερη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υψηλοτερη .....Βεβαιως βεβαιως.....

      Τοσο υψηλη που θα θελεις αλμα επι κοντω για να τη φτασεις....

      Ευτυχως που τα 2 ευρω της αυξησης φτανουν για να πιω μια σοδα.....

      Επειδη βαρυστομαχιασα απο τις πολλες αυξησεις απο το 2009 και εντευθεν....

      Διαγραφή
    2. @Ανώνυμε 10, 2024 5:17:00 μ.μ.
      μπέρδεψες το "πρώτο θέμα" με το "σταράτα λόγια", εκεί δίνουν τα 0,60€ παιχτούρα μου

      Διαγραφή
    3. Καλά σου έγραψαν. Εδώ δεν έχει 0,60.

      Διαγραφή
    4. 5:17:00, 264€ το χρόνο και 2640€ τη δεκαετία. Αυτό γιατί το ξέχασες;

      Διαγραφή
  22. Για να τα ζούμε όλα αυτά τα...ωραία, προυπόθεση ήταν ένας... Χούπης αρχηγός! Τυχαίο; Δε νομίζω!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Διφωνώ κάθετα με την διαμαρτυρία. Για ποιο λόγο πέφτετε από τα σύννεφα ;;;; Για ποιο λόγο διαμαρτύρεστε ;;;; Γιατί η αύξηση δεν ήταν μεγάλη ;;;; ΑΝΤΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΤΡΕΛΛΑΝΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ με ότι τους κατέβει στο κεφάλι, να ασχολούνται ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΠΡΟΣ ΤΟΝΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΩΝ Ε.Δ., διαμαρτύρεστε για την μικρή αύξηση ;;;; ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΧΩΡΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΠ.ΟΠΟ τι γίνεται ;;; Με την απαξίωσξ των ΑΣΣΥ τι γίνεται ;;; Διαμαρτύρεστε για την μικρή αύξηση την στιγμή που οι ΑΣΣΥ 1994 κρίνονται μσ Νόμο του 2010 ;;;; ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΗΝ ΞΕΦΤΙΛΑ ;;;; Τι περιμένουμε λοιπόν απόβαυτή την κυβέρνηση ;;; ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ που είναι αθημερινό φαινόμενο, δεν ασχολείται δημοσιογράφος, αντιλαμβάνεστε το μέγεθος της ντροπής ;;;; ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΑΥΑΡΧΟΙ, ΟΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΗΝ ΚΑΤΡΑΚΥΛΑΣ καινκανένας δημοσιογράφος δεν τους ρωτάει: ΕΕΕΕΕ ΝΑΥΑΡΧΕ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΓΙΑΝΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙΣ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΟΣ ;;;; Μαύρο στην κυβέρνηση, κανένας σεβασμός στους υπεύθυνους του εμπαιγμού & της πλήρους απαξίωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διαφώνησε και οριζόντια, ότι του κατέβει καθενός δηλαδή! Ο Τσαπρούνης διαμαρτύρεται για το οικονομικό σκέλος και συ διαφωνείς με αυτό γιατί υπάρχουν άλλα χίλια-δυό άλυτα προβλήματα....οκ...μια άποψη είναι κι αυτό.

      Διαγραφή
  24. Κυριακή, Σεπτεμβρίου 08, 2024 10:50:00 μ.μ Δεν ξέρεις να κάνεις αφαίρεση και θέλεις αύξηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 11, 2024 5:56:00 π.μ Αυτά που αναρτάς τα διαβάζεις δεύτερη φορά; Πως θα σε πάρει κάποιος στα σοβαρά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ο συμπαθής υπολοχαγός η κινείται σε παράλληλο Σύμπαν η ζει στα παραμύθια της γιαγιάς. Τότε που ο πειρατής έχανε από τον γενναίο αφού όμως είχε προλάβει ο πειρατής να του αρπάξει ότι είχε και δεν είχε. Μετά η γιαγιά πέθανε, ο πειρατής ζει και βασιλεύει και ο γενναίος μετράει τον κοινωνικό θαυμασμό για παρηγοριά. Καλή ώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή