Ραγδαία μείωση εισακτέων στις Στρατιωτικές Σχολές και Αμοιβές Στρατιωτικών – Επιστολή προς ΥΕΘΑ

Ραγδαία μείωση εισακτέων στις Στρατιωτικές Σχολές και Αμοιβές Στρατιωτικών – Επιστολή προς ΥΕΘΑ

Η κ. Ευαγγελία Ιακωβάκη, πιστοποιημένη σύμβουλος σταδιοδρομίας, απέστειλε προς τον ΥΕΘΑ, την παρακάτω Ανοικτή Επιστολή με θέμα: Η «ελεύθερη πτώση» των Στρατιωτικών Σχολών

Το κείμενο της επιστολής:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ Εθνικής άμυνας,

Σχετικά με τη ραγδαία μείωση των εισακτέων στις στρατιωτικές σχολές, τις συνθήκες εκπαίδευσης, τις αμοιβές των στρατιωτικών και το μέλλον τους, έχω να σας αναφέρω τα εξής: Τα αποτελέσματα των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων δείχνουν σημαντικό έλλειμμα, 500 περίπου κενών θέσεων καθώς και σημαντική πτώση των βάσεων.

Μέχρι πέρυσι στις σχολές αυτές εισάγονταν οι άριστοι του 2ου ΕΠ (επιστημονικού πεδίου) και λαμβάνοντας υπόψη ότι τους πρώτους μήνες εκπαίδευσης θα αποχωρήσουν και άλλοι σπουδαστές, λόγω των προβληματικών συνθηκών, θα υπάρξει ένα σοβαρό κενό στελεχών που θα συνοδεύει τις ένοπλες δυνάμεις μέχρι την αποστράτευση τους. Επίσης τελευταίες μελέτες που αφορούν την επιλογή μελλοντικών επαγγελμάτων από τους νέους, δείχνουν πως τα επαγγέλματα που θα κυριαρχήσουν τα επόμενα χρόνια στην αγορά εργασίας είναι τεχνικοί υπολογιστικών συστημάτων, SEO specialists, γηριατρικοί νοσηλευτές, ειδικοί στην κυβερνοασφάλεια κλπ, ενώ δείχνουν ότι η επιλογή των στρατιωτικών σχολών βρίσκεται προς το τέλος των προτιμήσεων. Κατά την προσωπική μου εκτίμηση, αν θέλετε να κρατήσετε και αυτούς τους σπουδαστές, θα πρέπει να κάνετε ριζικές αλλαγές στην στρατιωτική και ακαδημαϊκή εκπαίδευση και πρωτίστως στη μισθολογική εξέλιξη. Τα παιδιά αυτής της ηλικίας έχουν γεννηθεί μέσα στην τεχνολογία και μέσα στην 4η βιομηχανική επανάσταση, έχουν ισχυρές κεραίες αντίληψης και προφανώς θα προτιμήσουν να σπουδάσουν μια επιστήμη που θα τους οδηγήσει στην εξέλιξη και στη καινοτομία και όχι στο σκοταδισμό.

Δεν μπορεί ένας άνθρωπος με αμοιβή 800€/μηνιαίως, να προσφέρει υπηρεσίες υψηλών απαιτήσουν και ευθυνών, να ζήσει αξιοπρεπώς με συνεχείς μετακινήσεις - μετακομίσεις από τον Έβρο έως τα Δωδεκάνησα και να πληρώνει για ένα δωμάτιο σπίτι 500€/μηνιαίως. Δεν γνωρίζω, αν οι Διοικητές και οι υψηλά ιστάμενοι αυτών των σχολών, απευθύνονται στην ελληνική οικογένεια η οποία αδυνατεί να καλύψει τις βασικές ανάγκες επιβίωσης ή σε οικογένειες ενός παράλληλου σύμπαντος. Στην πρόσκληση κατάταξης των εισακτέων, ανάρτησαν στις ιστοσελίδες τους τον απαιτούμενο εξοπλισμό που πρέπει να φέρουν μαζί τους τα παιδιά ο οποίος με μια απλή εκτίμηση είναι της τάξης των 800 ευρώ. Αλήθεια πόσοι γονείς διαθέτουν αυτό το ποσό και επιπλέον να ενοικιάσουν και κατάλυμα, όσοι είναι από επαρχία, όπου οι τιμές είναι 550 €/μήνα για ένα δωμάτιο; Ως σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού και ως εκπαιδευτικός που διδάσκω δύσκολο πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα, θα σας συμβούλευα να καλέσετε όλους τους διοικητές και υπεύθυνους των σχολών, πριν ξεκινήσει η εκπαίδευση του παιδιών και να εισηγηθείτε την ευελιξία και την προσαρμοστικότητα των προγραμμάτων εκπαίδευσης ανάλογα με το target group που στη συγκεκριμένη περίπτωση το target group είναι παιδιά της τεχνολογίας που σχεδόν 3 χρόνια λόγου covid, εκπαιδεύτηκαν μέσα από οθόνες. Εύλογο και λογικό είναι να δείχνουν σεβασμό και εκτίμηση προς τα παιδιά και όχι να τα εκμεταλλεύονται και να τα προσβάλλουν με διάφορες τιμωρίες. Πολλά από αυτά είναι ακόμα ανήλικα, ήταν άριστοι μαθητές με πολλές δεξιότητες και ικανότητες και με πολύπλευρη παιδεία και εκπαίδευση. Σε καμία περίπτωση δεν είναι τα παιδιά μας καρπαζοεισπράκτορες κάποιων κομπλεξικών που βγάζουν τα αποθεμένα τους.

Δεν τα έχουμε για ξέκαμα ούτε για ψυχιατρεία, καθώς μεγάλο ποσοστό ασθενών που επισκέπτονται ψυχολόγους και ψυχιάτρους είναι άνθρωποι που εργάζονται στις ένοπλες δυνάμεις. Τα μεγαλώνουμε με αγάπη και σεβασμό και προσπαθούμε με κάθε τρόπο να τους καλλιεργήσουμε ηθικές αξίες. Στο παρελθόν παραβρέθηκα στην ορκωμοσία συγγενικού μου παιδιού και είδα δυσάρεστες καταστάσεις: πολλά παιδιά είχαν επιδέσμους σε χέρια πόδια και μώλωπες. Ήθελα να σας αναφέρω πως αν υπάρξουν και στην επικείμενη ορκωμοσία τέτοια φαινόμενα, θα ξεσηκωθούν αρκετοί γονείς. Πλέον οι γονείς δεν είμαστε ούτε πρόβατα ούτε αγράμματοι.

Αντίθετα είμαστε επιστήμονες με υψηλά ακαδημαϊκά προσόντα, έχουμε δύναμη και επιρροή στους μαθητές μας. Ήδη πολλοί εκπαιδευτικοί στα σχολεία αποθαρρύνουν τους μαθητές να επιλέξουν τέτοιο σχολές. Για να μη βρεθείτε λοιπόν σε δυσάρεστες καταστάσεις και γεγονότα καλό θα είναι άμεσα να πάρετε τα μέτρα και να κάνετε ριζικές αλλαγές εστιάζοντας στην ευελιξία της στρατιωτικής εκπαίδευσης, στον σεβασμό από τους ανωτέρους τους καθώς και στη μισθολογική τους εξέλιξη. Διότι τα επόμενα χρόνια δεν θα έχετε σπουδαστές στις σχολές αυτές και θα πρέπει να σας προβληματίσει ιδιαίτερα το γεγονός γιατί οι νέοι «γυρνούν την πλάτη» στις Στρατιωτικές Σχολές.

Επίσης, δεν ξέρω τι κατάσταση επικρατεί στις κτιριακές εγκαταστάσεις των σχολών, από άποψη υγιεινής και αν εφαρμόζονται τα στοιχειώδη πρωτόκολλα που προτείνει ο WHO, καθώς βρισκόμαστε σε καταστάσεις πανδημίας ή σε εξέλιξη πανδημίας (covid, Mpox, Streptococcus με αρκετούς θανάτους κλπ). Καλό θα ήταν να εστιάσετε και σε αυτό το θέμα, καθώς σε αυτή τη χώρα από τύχη ζούμε. Επιπλέον, η αναβάθμιση των στρατιωτικών σχολών, παραμένει ανεπαρκής καθώς τα προγράμματα σπουδών δεν έχουν προσαρμοστεί κατάλληλα και τα πτυχία παραμένουν χωρίς την αναγκαία αναγνώριση.

Υπάρχει λύση; Θεωρώ πως μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν. Εάν τα μόνιμα στελέχη των ΕΔ, δεν αμείβονται αξιοπρεπώς, (οι Έλληνες εργάζονται πλέον για να πληρώνουν τα ενοίκια και τίποτα περισσότερο, αποτέλεσμα των πολιτικών ηγεσιών) αν δεν υπάρχει υψηλό ηθικό που συντηρεί το αίσθημα ευθύνης και αφοσίωσης, αν δεν υπάρχει κοινωνικό κύρος και αναγνώριση που να υπερκαλύπτει τα όποια αρνητικά, τότε γιατί να αναμένουμε πως θα προτιμηθούν από την νέα γενιά; Δυστυχώς οι Ένοπλες Δυνάμεις αξιολογούνται από μια κοινωνία και πολιτεία λωτοφαγικής αντίληψης, αποσπασματικά και σε στιγμιότυπα, με βάση την αγορά νέων όπλων, την εικόνα σε παρελάσεις, και όχι για την πολλές φορές άηχη προσφορά τους στην εθνική μας ασφάλεια, ειδικά σε μία χρονική περίοδο μεγάλης αστάθειας, σφοδρών συγκρούσεων και έντονων διεθνών ανακατατάξεων. Τέλος αν θέλετε να κρατήσετε και αυτούς τους λίγους σπουδαστές που εισήχθησαν αυτή την ακαδημαϊκή χρονιά θα πρέπει να δράσετε άμεσα, λαμβάνοντας υπόψη τις προτάσεις του ΣΑΣΜΥ που εκφράζονται και μέσω του Συντονιστικού Συμβουλίου Αποφοίτων ΑΣΣΥ, και να διασφαλίσετε ένα βιώσιμο μέλλον, δίνοντας έμφαση σε ανανεωμένα προγράμματα σπουδών, στην επίλυση των οικονομικών τους προβλημάτων και στην ευελιξία της στρατιωτικής εκπαίδευσης των σπουδαστών.

Με εκτίμηση,

Ευαγγελία Ιακωβάκη, Φυσικός-Ακτινοφυσικός Ιατρικής Πιστοποιημένη Σύμβουλος Σταδιοδρομίας

Δημοσίευση σχολίου

60 Σχόλια

  1. Σωστό άρθρο.Μια από τις αιτίες για τις χαμηλές αμοιβές των αξιωματικών είναι τα πεταμένα εκατομμύρια ευρώ σε κοιλαραδες ΕΜΘ και ΕΠΟΠ. Έπρεπε να είναι πολύ λιγότεροι και τα λεφτά να πηγαίνουν στους ηγήτορες του στρατεύματος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωστόσο,το έργο ου παίζεται τη στιγμή αυτή (πραγματικός χρόνος) είναι ότι οι πτυχιούχοι καααααααααθονται λεςκιωειναι πασάδες στα Γιάννενα,κι οι υπόλοιποι που λες βγάζουν και το δικό τους μεροκάματο. What about that??? Πώς σου φαίνεται???? Είναι ανήκουστο να βγαίνει ένα παιδάκι απ'τη σχολή και τκ πρώτο που να του μαθαίνουν οι αρχαιότεροι του είναι ότι "η δουλειά είναι ντροπή". Well???!!!!......

      Διαγραφή
    2. Να υποθέσουμε ότι είσαι κι εσύ ένας μικρός ηγήτορας? Κακομοίρης είσαι και τίποτα παραπάνω.

      Διαγραφή
    3. 6.35 Δεν θέλω να πιστέψω ότι είσαι αξιωματικός των Ε.Δ. με τόσο χαμηλό δείκτη νοημοσύνης! Είσαι ανίκανος να αντιληφθείς τα αυτονόητα,γι'αυτό καλύτερα είναι να πέσεις για(μόνιμο)ύπνο.

      Διαγραφή
    4. Ναι ρε! Καλά κάνουμε και είμαστε κοιλαραδες.Οχι θα διαβάζαμε να γίνουμε εσώκλειστοι 4 χρόνια...Με ένα τενεκέ λάδι καθαρίσαμε κορόιδο.Τωρα ζωή και κότα.φρεντο κρουασάν και στοίχημα!!!Άντε κάνε μεταπτυχιακό να γίνεις συνταγματάρχης

      Διαγραφή
    5. Η βασική αιτία των χαμηλών αμοιβών των Αξιωματικών είναι ότι υπάρχουν χιλιάδες Αξκοι εξ Υπαξκων. Και υπάρχει λύση σε αυτό. Καταληκτικος βαθμός Ανθστης και τιμητικη αποστρατεια Ανθλγος. Και εννοείται με απολαβές Ανθστη. Εκεί να δεις μετά εκτόξευση των αμοιβών των Αξιωματικών. Το κατάλαβες αμοιβαδα?

      Διαγραφή
    6. Μην ανησυχείς, σε λίγα χρόνια που θα αποστρατευτουν οι εμθ θα χεστειτε στο χρήμα...

      Διαγραφή
    7. @26 7:41 ή αλλιώς "Κλαίω από τα γέλια", εμείς να δεις με αυτά που γράφεις και, κυρίως, έτσι όπως τα γράφεις!

      Διαγραφή
    8. 2:58:00 το θέμα δεν είναι ότι ένας μ@λ@κ@κος της σειράς(εσύ εισ'αυτός) έγραψε τη λαμακία του. Το θέμα είναι ότι αυτά που λέει ο άλλος δεν είναι ψέματα.

      Διαγραφή
    9. Προς 5:51:00
      Μεγάλος αετός είσαι. Μόνος σου το σκέφτηκες ή έκανες αντιγραφή;

      Διαγραφή
    10. 2.58 Κι εμείς κλαίμε από τα γέλια με τις αρχές και τις αξίες με τις οποίες σε ανέθρεψαν. Το αυτό ισχύει και για τον αρλεκίνο των 6.35(αν δεν είστε το ίδιο σκ@τόψυχο πλάσμα).

      Διαγραφή
    11. Τρίτη, Αυγούστου 27, 2024 5:51:00 μ.μ. καλά που υπάρχουν και τα "νούμερα" της ΣΣΕ κ γελάει κ' λίγο ο κόσμος,γιατί αν περιμέναμε απ' τους άλλους....

      Διαγραφή
    12. Τρίτη, Αυγούστου 27, 2024 5:51:00 μ.μ. αρχηγέ μου να φανταστώ οτι οι κρίσεις των αξκων εκ ΣΣΕ θες να είναι πάντα 10' , μη δέχοντας κάτι λιγότερο ενώ των αξκων άλλων προελεύσεων να τους δείχνουν την πόρτα της αποστρατείας,σωστά?????

      Διαγραφή
    13. @ 29 7:38, ο καναπές σού πάει, η φιλοσοφία όχι! Κλείστο το ρημάδι σου και μην μιλάς για αρχές και αξίες σε όσους μάτωσαν! Πιες ακόμη ένα φρεντοτσίνο μπας και γυρίσει λίγο το έρμο!

      Διαγραφή
    14. 3:53:00 δεν είμαι ο 7:38:00, αλλά,τι θες να μας πεις;;;; Ότι ματώνει ΜΟΝΟ όποιος πάει ΣΣΕ;;;; Είναι κ λίγο θεωρητικό το ερώτημα, γιατί οι περισσότεροι γκιόζηδες απ'την εν λόγω σχολή βγαίνουν....

      Διαγραφή
    15. 3.53 α)Μόνος σου το σκέφτηκες όλο αυτό ή σε βοήθησε ο μπαμπάκας;
      β)Αν μάτωσες, βάλε τσιρότο, ράμπο της φακής!!
      γ)Τον φρεντοτσίνο κράτα τον για την πάρτη σου! Εγώ δεν πίνω τέτοιες αηδίες.

      Διαγραφή
    16. @ 02 5:50, θα μείνω μόνο στον μπαμπά. Ο δικός μου με εμπιστεύθηκε από τα έξι μου (α΄ δημοτικού), οπότε και κατάφερα αυτά που φαντάζεσαι. Ο δικός σου είδε ότι τριγύρναγες στα έξι σου στα σοκάκια και αργότερα στους χωματόδρωμους με τα μηχανάκια, στα κρυφά, και ότι έβγαζες σπυριά με τα γράμματα. Έτσι, άρχισε να κάνει κομπόδεμα για να λαδώσει κανέναν, μπας και περάσει ο γυος του, το ξεφτέρι, από την πίσω πόρτα!

      Διαγραφή
    17. 4.29 Η τεράστια διαφορά μας είναι ότι εμένα με ανέθρεψε και μου μετέδωσε αρχές και αξιοπρέπεια. Δεν με κατάντησε γλείφτη, οσφυοκάμπτη, σφουγγοκωλάριο και φλούφλη! Μου έμαθε να λέω όχι εκεί που πρέπει και να αντιδρώ στην αδικία και όχι να κάνω βαθιές υποκλίσεις και να λέω πάντα και με βροντερή φωνή ΜΆΛΙΣΤΑ! Κατάλαβες γατάκι!!!

      Διαγραφή
    18. @ 04 6:49, τα 39 χρόνια που ήμουν στο στράτευμα όλο όχι άκουγα! Ούτε μισό! Πώς δεν σε πέτυχα και εσένα να σε ξεδοντιάσω, να σε μάθω να σέβεσαι, έστω και στα γηρατειά σου!

      Διαγραφή
    19. 12.54 Σιγά ρε Κουταλιανέ!Θα σου φύγει κανένας πόντος! Κάτι σάπια σαν και του λόγου σου, τους έστελνα να μου πάρουν τυρόπιτα, την πλήρωναν με τα λεφτά του μπαμπάκα τους και μου έδιναν και τα ρέστα! Οπότε άραξε στα κυβικά σου..με διπλωμένη μέση,όπως διδάχθηκες...

      Διαγραφή
    20. @@12.54.00 Μεγάλε κάπου μπερδεύτηκες. Ο σεβασμός κερδίζεται,δεν απαιτείται!Κυρίως, όχι με τον φόβο!Και εσύ απέτυχες παταγωδώς σε αυτόν τον τομέα.Είσαι η περίτρανη απόδειξη της κατάντιας του στρατεύματος και θεωρώ δεδομένο έχεις φάει πολύ παντόφλα στο σπίτι σου και έβγαζες τα νεύρα σου μέσα. Μην αγχώνεσαι όμως...Είστε πολλοί σε αυτό το χάλι!

      Διαγραφή
    21. Όσοι εκ των παραπάνω ρίχνετε τις ευθύνες για την κατάσταση του στρατεύματος στους ανώτατους πλανάσθε οικτρά. Η Πολιτική Εθνικής Ασφάλειας είναι ευθύνη του κράτους (ΚΥΣΕΑ) και άπαντες οι πολιτικοί γνωρίζουν όσα λέτε. Απλά, κάνουν τη δουλίτσα τους και έτσι όπως είναι η κατάσταση σήμερα. Κάτι δε κατώτεροι που στέλνουν τους άλλους για τυρόπιτα είναι αστείοι, τουλάχιστον!

      Διαγραφή
    22. 8.09 Δεν πείθεις. Αυτές τις μπούρδες συζητάτε μεταξύ σας για να αποποιηθείτε των ευθυνών σας;Αν αδυνατείτε να <> κεφάλι δείχνοντας-απαιτώντας να γίνουν αυτά που πρέπει, όπως και όταν πρέπει, παραιτηθείτε ο ένας πίσω από τον άλλο μέχρι να βρεθεί ένας άξιος και ικανός! Φανταρίστικες δικαιολογίες του τύπου:δεν πρόλαβα, άλλος φταίει κλπ.

      Διαγραφή
    23. @5 04:52, σιγά ρε στέλεχος των ΕΔ, με την αδίπλωτη μέση, που στέλνεις τους άλλους για τυρόπιτα! Στο πληκτρολόγιο μάγκας της φακής, μέσα παρτάλι που σέρνεται να περνάει η ώρα και μόλις βλέπεις τους τους ανωτέρους σου ΠΙΝΕΛΟ το γλείψιμο!

      Διαγραφή
    24. 9.14 Με μπερδεύεις με τους ντιγκιντάνγκες του είδους σου γυμνοσάλιαγκα! Εσύ και το σινάφι σου αντικαταστήσατε τη γραβάτα με τη γλώσσα σας και νομίζετε ότι όλοι έχουν την κατάντια σας. Επίσης εσείς έχετε τη φήμη ότι όσο είστε εν ενεργεία, μούγκα στη στρούγκα και μόλις αποστρατευτείτε γίνεστε λαλίστατοι. Αλλά πλέον περνάτε στην ανυπαρξία και ουδείς σας δίνει σημασία. Λίγη αξιοπρέπεια και αυτογνωσία δεν βλάπτει...

      Διαγραφή
  2. Δείτε πόσοι παραιτούνται!! Και κυρίως δείτε αναλογικά... Σε ορισμένες ειδικότητες τα ποσοστά είναι τεράστια... 1 μπαίνει 3 φεύγουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευτυχώς που τα παιδιά κατάλαβαν. Είναι το μέλλον, έχουν ικανότητες θα τα καταφέρουν μια χαρά σε άλλους χώρους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ασυγκίνητοι... άνιωθοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το προϊόν δεν είναι ελκυστικό... Δεν πουλάει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για να πας μόνιμος στο στρατό πρέπει να είσαι μαζοχα. Έχεις ακούσει αν ποτέ υιός πολιτικού ,συμβολαιογράφου, δικηγόρου,γιατρού κλπ έχει πάει για καριέρα στο στρατό? Με τα λεφτά που θα παίρνεις θα σου φτάνουν για 10 ημέρες αν αφαιρέσεις τα πανάκριβα ενοίκια , φαγητό, νερό τηλέφωνο βενζίνες ? Χωριά η ταλαιπωρία κάθε 3-4 χρόνια να μαζεύεις την προίκα σου σαν τους γύφτους και να σε στέλνουν όπου τους καυλώσει .Αν δεν γίνουν οι μισθοί ικανοποιητικοι δεν πρόκειται κανένας να πάει να βολοδερνει και να έχει τον κάθε κομπλεξικο να του σπάει τα αρ.... Δώστε κίνητρα για να πάνε τα παιδιά αλλιώς τα πανάκριβα όπλα που θα αγοράσετε θα είναι άχρηστα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θα μας πει η εταιρεία τί πρέπει να γίνει... Σα δεν ντρεπόμαστε... Ας ρωτήσουν όσους παραιτούνται γιατί έφυγαν, τί καλύτερο βρήκαν έξω και θα πάρουν απαντήσεις που (δεν) θέλουν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΙΕΚ ΣΣΕ και οι Στρατηγοί λιάζονται στα ΚΑΑΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και κυρίως κάτι Χοντροί Στρατηγοί ΕΛΑΦΡΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΕΟΘ!!!! Χωρίς ΑΔΙΣΠΟ, καμίας μετάθεσης και ξερολίαση!!!!Σαν ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΛΕΩ ΕΓΩ!!!!

      Διαγραφή
    2. Πολυ ευστοχο σχολιο! Καποιος ΕΥ χωρις ΑΔΙΣΠΟ, υπεγραφε συνεχεια σαν ανωτερος αξκος εγγραφα με τα οποια απαντουσε σε Αξκους (ειδικων κατηγοριων χωρις ΑΔΙΣΠΟ) οτι δεν προβλεπει ο νομος να γινουν πχ Ταξιαρχοι.... Ο νομος στην διασταλτικη του εννοια το επετρεπει και μαλιστα αρκετοι (οσοι ειχαν προσβασεις) ειχαν προαχθει. Οταν ηρθε η δικη του σειρα εγινε και αυτος πανηγυρικα Υποστρατηγος!! Ντροπη απλα δεν υπαρχει.

      Διαγραφή
    3. @Αυγ 30 2024 10:40 πμ : Αν αναφέρεσαι σε κάποιον με καταγωγή από τον μακρινό βορά συμφωνώ απόλυτα. Ποιός την έχασε για να την βρει αυτός

      Διαγραφή
    4. Τρομερό και φοβερό πράμα η ΑΔΙΣΠΟ... Αποτυχημένες σχολές για να δικαιολογούν θέσεις στην εξωτική Θεσσαλονίκη... Ποιός έχασε την ντροπή για να τη βρείτε οι υποστηρικτές αυτών...

      Διαγραφή
    5. @ 02 12:27, το θέμα είναι ότι δεν σε κόβω να είσαι απόφοιτος ΑΣΕΙ, οπότε δεν δικαιούσαι να μιλάς για θέμα που δεν σε αφορά! Την πύλη της ΑΔΙΣΠΟ την είδες, έστω απ' έξω;

      Διαγραφή
  9. Τελικά ισχύει ότι τους ΕΠΟΠ τους αποστρατεύουν στα 50 χρόνια τους και ότι θα πάρουν την σύνταξη τους όταν συμπληρώσουν το 67ο έτος της ηλικίας τους ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Υπάρχει λίπος ακόμα..... κόψτε και άλλα. Κόψτε και άλλο τους μισθούς και βάλτε έξτρα φόρους. Καλά τα πάτε όλοι. Η χύτρα (δηλαδή το προσωπικό) έτοιμη να σκάσει.... Πριν σκάσει δεν δίνει σημάδια βέβαια ότι θα εκραγεί. Ένα ψψψψψψψ ακούγεται μόνο. Σύντομα δεν θα περνάει ούτε άνθρωπος έξω από στρατιωτικές σχολές. Άραγε οι μεγάλοι Ανώτατοι αξιωματικοί που μας διοικούν είναι ικανοποιημένοι? Όλα καλά έτσι? Μόλις αποστρατεύονται ξαφνικά κατανοούν ότι τα κουκιά δεν βγαίνουν. Μετά την απομάκρυνση από το ταμείο όμως ουδέν λάθος αναγνωρίζετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η κυρία Ιακωβακη τα είπε όλα. Το θέμα είναι πόσοι και κυρίως ποιοι θα την ακούσουν. Α ξέχασα. Έχουμε να κάνουμε με τα καλύτερα βιογραφικά. Οπότε τα βιογραφικά ξέρουν παραπανω, ενώ οι ειδικοί επιστήμονες όπως η κυρία Ιακωβακη δεν ξερουν. Αν δεν αλλάξουν πράγματα και καταστάσεις το συντομότερο, θα ψάχνετε με το τουφέκι προσωπικό. Και δεν είναι καθόλου αστείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τελικά ισχύει ότι τους ΕΠΟΠ τους αποστρατεύουν στα 50 χρόνια τους και ότι θα πάρουν την σύνταξη τους όταν συμπληρώσουν το 67ο έτος της ηλικίας τους ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Θα μας πει η εταιρεία τί φταίει... Σα δεν ντρεπόμαστε... Ας ρωτήσουν όσους παραιτούνται και θα πάρουν απαντήσεις που (δεν) θέλουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 1000€ μέσος μισθός
    - 400€ ενοίκιο
    - 200€( ρεύμα-ίντερνετ- νερό κλπ)
    - 150€ θέρμανση
    - 250€ σουπερ μαρκετ
    - 200€ βενζίνη
    = -200
    Είσαι - 200 μόνο με τα βασικά
    Για συνθήκες εργασίας, υπερωρίες, καθε 3 χρονια μεταθέσεις και χιλιάδες άλλα αρνητικά δεν τα βάζω.....
    Πρέπει να είσαι πολύ καθυστερημενος για να επιλέξεις σήμερα το στρατό σαν επάγγελμα ( όσο και να σου αρέσει)
    Μακριάααααα
    Εμείς οι παλιότεροι μπήκαμε με τελείως διαφορετικές συνθήκες και δεδομένα και τώρα απλά υπομένουμε όλη αυτή την κατάσταση γιατί είναι αδύνατο σε αυτή την ηλικία να ξεκινήσουμε πάλι από την αρχή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Γνωριζουν πολυ καλα τι φταιει αλλα δεν τους ενδιαφερει γιατι οι πολιτικατζες περιμενουν να φανε μεχρι να ληξει η θεσουλα τους και οι ανωτατοι (ο θεος να τους κανει) ειναι μαλιστακιδες και τζαμπατζηδες που μονο να δωσουν καμια πλακετα και να βγουν φωτογραφια ξερουν. Ο τελευταιος να κλεισει την πορτα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Σοβαρά τώρα??????!!!!!!....
    Υπάρχουν άλυτα σοβαρότατα προβλήματα των στρατιωτικών , όπως το συνταξιοδοτικό των ΕΠΟΠ,, κι ακόμα αναρωτιόμαστε τι φταίει σαν να μην το βλέπουμε???? Τα γεράκια του ΓΕΕΘΑ τι να λένε άραγε για αυτό???? Με τις δικές τους εισηγήσεις φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. 1:13:00, δηλαδή αν λυθεί το συνταξιοδοτικό των ΕΠΟΠ, θα δηλώνουν τα παιδιά στρατιωτικές σχολές στο μηχανογραφικό. Αυτό λες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει διάφορα. Αν εσύ θες να κρατήσεις αυτό,δε σε εμποδίζει κανείς.

      Διαγραφή
    2. 7:27:00, τί εννοείς έχει διάφορα. Ένα μόνο γράφει.

      Διαγραφή
    3. Παρασκευή, Αυγούστου 30, 2024 11:37:00 μ.μ ειδική κατηγορία ,μέλος ΑΜΕΑ(τέκνο).Ποτέ να μη συμβεί σε κανέναν.

      Διαγραφή
    4. 2:10:00, μαζί σου χωρίς σκέψη. Ο 1:13:00 όμως γράφει κάτι διαφορετικό

      Διαγραφή
    5. Τα έμπλεξες λίγο σειρά.Δεν έχει σχέση το συνταξιοδοτικό ΕΠΟΠ με τις σχολές,αλλά το ένα είναι μεγάλο παράδειγμα και για άλλα προβλήματα.

      Διαγραφή
  18. Το μόνο που νοιάζει την ηγεσία είναι τι εφάπαξ θα πάρει,και αν θα πάρει μερίσματα μετά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ο ΝΔ λειτουργεί εξωθεσμικά και ότι είναι νόμιμο δεν είναι ηθικό. Έχει προσλάβει ως γενικό σύμβουλο κάποιον από την αγορά και για όλα τα θέματα των Ενόπλων δυνάμεων συντάσσονται μελέτες επί αδρά πληρωμή.
    Έτσι αφενός δεν εμπιστεύεται την φυσική ηγεσία και τα επιτελεία και αφετέρου ξοδεύονται άσκοπα χρήματα από τον πυ. Δεν τον νοιάζει όμως αφού δεν φεύγουν από την τσέπη του, αλλά από το πάνω ράφι. Ότι κυκλοφορεί ως νομοσχέδιο του υπουργείου το συντάσσει η εταιρεία και οι επιτελείς κάνουν accept. Ο ΝΔ είναι "σκληρός" όποιος δεν συμφωνεί φεύγει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αποστρατειες με την 30 Σεπτεμβρίου πάνω από 40 Αξιωματικοί. Και το έργο συνεχίζεται πάνω κάτω με τον ίδιο αν όχι μεγαλύτερο αριθμό αποστρατειων και τους επόμενους μήνες, κάθε μήνα. Ο τελευταίος να μην κλείσει την πόρτα. Ακολουθεί πλημμύρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Η ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΤΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΠΙΝΟΥΝ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αδερφέ δεν ξέρω και δεν με νοιάζει τι πίνει ο καθένας. Με ζορίζει όμως ότι εξαιτίας όλων αυτών των προβληματων που δεν βρίσκουν την λύση τους θα τον πιούμε όλοι στεγνά. Εν ενεργεία και απόστρατοι.

      Διαγραφή
  22. Πολύ καλό το άρθρο. Τα βασικά προβλήματα είναι αυτά που αναφέρονται με κύριο το οικονομικό. Και είναι για όλους. Από όπου και αν προέρχονται. Και ας αρχίσουν να σκέφτονται "η ισχύς εν τη ενώσει". Στην προκειμένη περίπτωση χρειάζεται βελτίωση στο οικονομικό, στις συνθήκες εργασίας, στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους όρους συνταξιοδότησης για ΌΛΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. 05 12:54:00, οδοντίατρος χωρίς δουλειά να υποθέσουμε μετά από τόσο ξεδοντιασμα. Ε???

    ΑπάντησηΔιαγραφή