ΓΕΣ: Αναβαθμισμένη διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής τόπων προτίμησης έτους 2025 (ΕΓΓΡΑΦΟ)

ΓΕΣ: Αναβαθμισμένη διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής τόπων προτίμησης έτους 2025 (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Δείτε παρακάτω το από 15 Ιουλ 24 έγγραφο του ΓΕΣ/ΔΟΙ, που δημοσιοποίησε η ΕΣΠΕΕΞ και μετέτρεψε σε κείμενο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ το ιστολόγιό μας staratalogia.gr, και αφορά στις Τοποθετήσεις - Μεταθέσεις - Αποσπάσεις - Καταστάσεις Μεταβολών Στρατιωτικού Προσωπικού (Υπεύθυνες Δηλώσεις Τόπου Προτίμησης Στελεχών Έτους 2025)

Ειδικότερα:

1. Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με τα (α) έως και (ζ) σχετικά, η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής υπεύθυνης δήλωσης «Τόπου Προτίμησης» έτους 2025, θα διεξαχθεί μέσω της ιστοσέλιδας του ΓΕΣ «www.army.gr», όπως παρακάτω:

α. Από 1 μέχρι 15 Σεπ 24 για τα Στελέχη με Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) που λήγει από 0 έως 4.

β. Από 16 μέχρι 30 Σεπ 24 για τα Στελέχη με ΑΦΜ που λήγει από 5 έως 9.

2. Η είσοδος στην ηλεκτρονική εφαρμογή «Υπεύθυνης Δήλωσης Τόπου Προτίμησης» είναι υποχρεωτική για το σύνολο των Στελεχών του ΣΞ, πλην των Ανωτάτων Αξκών.

3. Σκοπός της όλης διαδικασίας, είναι:

α. Η λήψη τών δηλώσεων τόπων προτίμησης έτους 2025 μέσω, ηλεκτρονικής εφαρμογής.

β. Η επικαιροποίηση- επιβεβαίωση των ατομικών-οικογενειακών και υπηρεσιακών στοιχείων των Στελεχών τα οποία προβλέπονται να τηρούνται στον ατομικό τους φάκελο και στο Ενιαίο Σύστημα Ελέγχου Προσωπικού (ΕΣΕΠ) σύμφωνα με τα ισχύοντα και τα οποία μεταξύ άλλων λαμβάνονται υπόψη στη διαδικασία μοριοδότησης των Στελεχών.

γ. Η μείωση της γραφειοκρατίας, με την καταχώρηση και διαβίβαση στις αρμόδιες Δνσεις των δικαιολογητικών που αφορούν σε δίορθωση ατομΐκών και οικογενειακών τους στοιχείων, απευθείας από τα Στελέχη και αποκλειστικά διαμέσου της ηλεκτρονικής εφαρμογής τόπων προτίμησης.

4. Τα κυριότερα σημεία της αναβαθμισμένης διαδικασίας ηλεκτρονικής υποβολής τόπων προτίμησης έτους 2025 είναι τα εξής:

α. Προσθήκη ενημερωτικής/παραγράφου που θα αφορά στην υποχρέωση υποβολής ειδικής αναφοράς συνυπηρέτησης, από στελέχη που επιστρέφοντας από Άδεια Κύησης - Τοκετού εντός της τελευταίας πενταετίας δήλωσαν επιθυμία τοποθέτησης σε Δήμο και όχι Συνυπηρέτηση με το σύζυγο.

β. Αφαίρεση δυνατότητας τροποποίησης του πεδίου «ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΓΕΙΑΣ» στην καρτέλα «ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ», δεδομένου ότι τα στοιχεία αυτά εκπορεύονται από υπηρεσιακούς φορείς και είναι ήδη καταχωρημένα στο ΕΣΕΠ.

γ. Βελτιστοποίηση των διατιθέμενων επιλογών που αφορούν στη δηλούμενη «ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΓΕΙΑΣ» Συζύγου και Τέκνων, σύμφωνα με τα καθοριζόμενα στην κείμενη νομοθεσία.

δ. Επικαιροποίηση υπηρεσιακών στοιχείων ειδικότητας και Μονάδας υπηρέτησης των συζύγων που υπηρετούν σε λοιπούς κλάδους των ΕΔ.

ε. Η αποδοχή από τους χρήστες κατά την έναρξη της διαδικασίας υποβολής Τόπων Προτίμησης των όρων χρήσης της ηλεκτρονικής διεύθυνσης (email) του Τομέα Διαδικτύου (Internet Domain) «www.army.gr».

5. Ο χρονικός πίνακας ενεργειών των εμπλεκομένων Φορέων στις δηλώσεις τόπων προτίμησης, έχει όπως στο Παράρτημα «Α».

6. Οι ενέργειες των Στελεχών και του εμπλεκόμενου προσωπικού των Σχηματισμών - Συγκροτημάτων - Μονάδων - Ανεξ. Υπομονάδων - Υπηρεσιών, έχουν όπως στο Παράρτήμα «Β».

7. Τα συνήθη σφάλματα που έχουν διαπιστωθεί κατά τη διαδικασία προηγούμενων ετών, προκειμένου να αποφευχθούν στο μέλλον, έχουν όπως στο Παράρτημα «Γ».

8. Μέσω της παρούσας ηλεκτρονικής εφαρμογής, παρέχεται στα Στελέχη η δυνατότητα να καταστήσουν άμεσα την Υπηρεσία κοινωνό όλων των θεμάτων που τους απασχολούν, αναφορικά με τη συνολική διαδικασία των μεταθέσεων πλέον της διαδικασίας ιεραρχικής υποβολής έγγραφων αναφορών και φυσικής παρουσίας στην ιεραρχία του ΣΞ. Τυχόν παρέκκλιση από τα παραπάνω, δε συνάδει με την στρατιωτική δεοντολογία και ταυτόχρονα συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα.

Δείτε το σχετικό έγγραφο από την ΕΣΠΕΕΞ:

Κλικ για μεγέθυνση:

Δημοσίευση σχολίου

20 Σχόλια

  1. δε συνάδει με την στρατιωτική δεοντολογία και ταυτόχρονα συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα
    τη λες ρε παιδι μου ανατριχιασα
    λες και εμεις δε ξερουμε πως βγαινουν οι μεταθεσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πλησιάζει και πάλι η εποχή του χρόνου που η Υπηρεσία ζητάει από τα στελέχη της να δηλώσουν φρουρές επιθυμίας μετάθεσης τους, ούτως ώστε αργότερα να τους ενημερώσει ότι είτε δεν υφίστανται θέσεις για τον βαθμό τους είτε ότι οι περίφημες υπηρεσιακές ανάγκες δεν επιτρέπουν την ικανοποίηση των επιθυμιών τους. Εκτός αν βέβαια ανήκουν σε εκείνη την ομάδα συναδέρφων, η οποία με έναν μαγικό τρόπο καταφέρνει πάντα να υπηρετεί εκεί όπου θέλει. Όσο για την παράγραφο 8, γελάνε και τα τσιμέντα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με ήλιο τά ’βγαζα, με ήλιο τά ’βαζα, τι έχουν τα έρμα και ψοφάν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν είδα το site να γράφει τίποτα για τα κενά σπουδαστών στις στρ.σχολες . φοβήθηκαν τα σχόλια ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα γράφετε τόσο ωραία εκεί στο γες, κόντεψαμε να σας πιστέψουμε. Όλα είναι γραμμένα στο χαρτί? Γιατί οι έκτακτες μεταθέσεις ξεπέρασαν τις τακτικές εδώ και κάτι χρόνια. Τουλάχιστον μη τα γράφετε στα μούτρα μας μέσα.
    Θέμα 2: ο Άλκης διοικητής Αγίου όρους.
    Να ετοιμαστούν όλοι οι μοναχοί για προβλεπόμενα ράσα και γυαλισμένο πέδιλο. Θαχει επιθεώρηση σκητων κάθε Παρασκευή. Μήπως υποδιοικητής θα μπει κάποιος μικρού αναστηματος και μεγάλης γλώσσας τον οποίο ο φλώρος έστειλε σπίτι του (το μοναδικό σωστό του πρώην α γεεθα) και πλέον αρκετοί θα γλυτώσουν το εγκεφαλικό....
    Βεβαια οι.... δεν τελειώνουν ποτέ είναι αστείρευτη η πηγή των ασει. Κάθε τάξη έχει 30-40 παλικάρια με φουλ κόμπλεξ και ψυχολογικά κατά τ άλλα ελέγχονται sic πριν γίνουν διοικητές από τους ψυχιάτρους (στα ψέματα)....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε τι μου θυμίζει το ανάστημα με το περιτύλιγμα γλώσσας, τι μου θυμίζει. Που θα πάει θα το βρω.

      Διαγραφή
    2. Παρακαλω γραψτε και κανενα αρχικο γραμμα (μικρου ονοματος ή επιθετου) γι΄αυτον του ''μικρου αναστηματος'' μηπως και εμεις οι μη παροικουντες στην Ιερουσαλημ να καταλαβουμε κατι.

      Διαγραφή
    3. .....ούλου ....ούλου ...ούλου

      Διαγραφή
    4. Δεν είναι το ανάστημα του ανδρός το θέμα. Το ανάστημα του χαρακτήρα και της συμπεριφοράς του συγκεκριμένου. Σε κάθε σχηματισμό που υπηρέτησε ή μονάδα έστελνε αρκετούς σε ψυχίατρο καρδιολόγο νευρολόγο κλπ αλλά σ αυτή την χώρα δυστυχώς όχι μόνο δεν τον έδιωξαν κακήν κακώς αλλά έφυγε σαν κύριος. Και πόσοι άλλοι δυστροποι με ψυχικές ασθένειες υπάρχουν νεώτερων τάξεων. Δεν είναι θέμα προέλευσης γιατί αυτός που επηρεάζει τα πάντα καθημερινά είναι ο διοικητής, ο ανώτατος και πάει λέγοντας. Σε όλες τις προελευσεις υπάρχουν άτομα με την ίδια συμπεριφορά. Ο διοικητής όμως είναι η κρίσιμη θέση. Μακάρι να δει τα σχόλια γιατί πολύ πιθανόν να μην το είχε καταλάβει. Και ευτυχώς που κρατήθηκαν οι υφιστάμενοι του. Ήταν και τυχερός. Αλλά είπαμε έρχονται και νεοτεροι ίδιοι και χειρότεροι δυστυχώς και οι ψυχιατροι των νοσοκομείων τους ελέγχουν με τα μάτια αντί να τους κόψουν την διοίκηση κατευθείαν.

      Διαγραφή
  6. ...τα στοιχεία εκπορεύονται... "ομοούσιον τω Πατρί και τω Υιώ» και εκπορεύεται μόνο από τον Πατέρα" μα τι λόγια ελληνικά ειναι αυτά; Ναι μεν αλλά, τόσες άλλες λέξεις, τι σκέφτονταν ο έρμος ο χειριστής, το δόγμα της πίστεως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μας δουλεύουν ασύστολα. Νομίζουν ότι οι νέοι στρατιωτικοί είναι αυτιστικοί και δεν καταλαβαίνουν. Κούνια που τους κουναγε. Έμαθα ότι παραιτήθηκε κάποιος συγκεκριμένος αξιωματικός, μετά από αυτόν όλοι είναι εν δυνάμει υπό παραίτηση. Εκεί τους έχουν φέρει. Λαμπρά!!!μπράβο!!! Εκτός και αν θέλουν να μείνει το 1/3 οπότε ναι!!! Αξίζουν τα μπράβο. Φτώχεια και απογοήτευση κυριαρχούν. Η τέλεια συνταγή της αποτυχίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συγνώμη για το αυτιστικοί. Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι έχουν την ικανότητα να καταλάβουν πολύ περισσότερα από εμάς τους έξυπνους. Μόνο που πολλές φορές δεν μπορούν να τα εκφράσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εκτός των σοβαρών θεμάτων που υφίστανται. Βλέποντας την φωτό του άρθρου διαπιστώνω ότι έχουμε τον χειρότερο εξοπλισμό του ΝΑΤΟ.
    Το μόνο που έκανε η ιεραρχία ήταν να προσθέσει 2 σηματακια σ' αυτό το τσουβαλι που φοράμε. Και η εμμονή στα αρβύλα του 1970.αντι να τα στείλουμε στην Ουγκάντα δωρεάν. Θα είχε ενδιαφέρον να κάνει το σταρατα λόγια ένα άρθρο με τον εξοπλισμό που φέρει ο τακτικός στρατός κάθε χώρας του ΝΑΤΟ.
    Να δούμε σε τι χάλι είμαστε κ κυρίως να το δούνε οι αρμόδιοι.
    Θα μου πείτε η στολή σε μαρανε. Όλα τα σοβαρότερα και η στολή μαζί.
    Την καινούργια στολή σε άλλα άρθρα απεικονίζεται ο αγεεθα να την φοράει. Μάλλον βγήκε σε 2 σετ. Ένα που διαφήμισε ο πρώην αγεεθα κ ένα που φοράει ο νυν. Οι υπόλοιποι ντυμένοι με ρελια . Καλές διακοπές κ καλό ύπνο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ολα ξεκινούν από την εμφάνιση, την παράσταση και την συμπεριφορά. Η εμφάνιση είναι πρώτο από όλα γιατί είναι ενισχυτής ηθικού μαζί με το υλικό. Διαχρονικά οι ΕΔ, πάσχουν σοβαρά με κανέναν μα κανέναν ανώτατο, μέλοι των ΑΣΣ-ΑΝΣ-ΑΑΣ, διαχρονικά να αναφέρουν ή εστω να ψελίσουν κάτι για την τιμή των όπλων. Οι χειρότεροι δε όλων των εποχών, οι πρώην αρχηγοι, ο άχρηστος και ανίδεος φωτοσελφάκιας - περιφημάκιας και ο επίσης άχρηστος μνημειάκιας, που κορόιδευε ασυστολα και τον πολιτικό προϊστάμενο του. Άντε τώρα για επιφυλακες και απλήρωτες υπηρεσίες εκτός καθηκόντων και ΣΚ, και όχι δγών του .κ.., ενδεικτικά πυρασφάλειας, χοτισπότια, εκαβ, σκουπίδια, νεκρά ζώα, γέφυρες και πλήθος άλλων ών ουκ έστιν αριθμός!

      Διαγραφή
  10. Τυχόν παρέκκλιση από τα παραπάνω, δε συνάδει με την στρατιωτική δεοντολογία και ταυτόχρονα συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα.

    Τι εννοεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η ηγεσία του ΓΕΣ μας περιπαίζει κάθε χρόνο με τις μεταθέσεις και το βόλεμα ορισμένων!
    Να εξεταστεί γιατί Αξκός στο γραφείου του ΑΓΕΕΘΑ ενώ του έχει βγει μετάθεση για νήσο "Κ" εδώ κ ένα χρόνο, αυτή δεν έχει υλοποιηθεί εφόσον ήταν έκτακτη και με κοινωνικά κριτήρια ώστε να ικανοποιήσει τον συγκεκριμένο Αξκό!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τον Αύγουστο δεν έχει ειδήσεις,όπως έχει γράψει αυτός (quiz for all) που έχει γράψει το "il nome de la rosa", γι'αυτό βγάλτε τον σκασμό όλοι και πίσω στα κουβαδάκια σας και στην παραλία για πλατσουρισματα και αφήστε τα σοβαρά ζητήματα για σοβαρούς. ΛοΛ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Της δικαιοσύνης ήλιε νοητε......νο κομμεντ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ναι όντως ... αναβάθμιση όπως οι στολές!
    Δυστυχώς μετά από 32 έτη υπηρεσίας δεν περιμένω τίποτα ουσιαστικό να αλλάξει στη καθημερινότητα του Συρμού στα βασικά του προβλήματα ,ήδη οι μονάδες δεν έχουν κόσμο και στελέχη κάνουν και 2 και καθηκοντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή