ΕΠΟΠ 2024: Πότε θα εκδοθούν οι προκηρύξεις για 1.600 θέσεις σε ΣΞ-ΠΝ-ΠΑ – ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ

ΕΠΟΠ 2024: Πότε θα εκδοθούν οι προκηρύξεις για 1.600 θέσεις σε ΣΞ-ΠΝ-ΠΑ – ΤΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ

Σε φάση έκδοσης βρίσκονται 4 προκηρύξεις του ΥΠΕΘΑ για την πρόσληψη 1.600 (κατ΄ ανώτατο όριο) ΕΠΟΠ

Οι προκηρύξεις που θα εκδοθούν αφορούν:

Στρατό Ξηράς (ΣΞ)
Πολεμικό Ναυτικό (ΠΝ)
Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ)
Κοινό Νομικό Σώμα (Ενόπλων Δυνάμεων)

Όπως συχνά συμβαίνει στις προσλήψεις ΕΠΟΠ, η πλειοψηφία των θέσεων (περίπου 1.000) αναμένεται να κατευθυνθεί στον Στρατό Ξηράς.

ΕΠΟΠ: Πότε θα εκδοθούν οι προκηρύξεις

Σύμφωνα με ενημέρωση από αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, οι 4 προκηρύξεις θα εκδοθούν το αμέσως επόμενο διάστημα και αφού μεσολαβήσει η έκδοση σχετικής εγκυκλίου, που θα καθορίζει τον αριθμό θέσεων ανά κλάδο (ΣΞ, ΠΝ, ΠΑ και ΝΟΜ).

Τονίζεται ότι έχουν εκδοθεί τα παρακάτω ΦΕΚ:

α. Για ΣΞ το υπ΄ αριθμόν 2960 με τις απαιτούμενες γραμματικές γνώσεις ανά ειδικότητα του ΣΞ.

Δείτε το σχετικό ΦΕΚ 2960 ΕΔΩ ή παρακάτω:

β. Για ΠΝ το υπ΄ αριθμόν 4111 με τις απαιτούμενες γραμματικές γνώσεις ανά ειδικότητα του ΠΝ.

Δείτε το σχετικό ΦΕΚ 4111 ΕΔΩ ή παρακάτω:

γ. Για ΠΑ υπ΄ αριθμόν 4117 με τις απαιτούμενες γραμματικές γνώσεις ανά ειδικότητα της ΠΑ.

Δείτε το σχετικό ΦΕΚ 4117 ΕΔΩ ή παρακάτω:

Επιπρόσθετα, οι ΕΠΟΠ πρέπει να έχουν τα παρακάτω προσόντα:

Να έχουν την ελληνική ιθαγένεια
Να έχουν συμπληρώσει το 18ο και να μην έχουν υπερβεί το 28ο έτος της ηλικίας τους κατά το έτος κατάταξής τους στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Οι υπηρετούντες ως οπλίτες βραχείας ανακατάταξης (ΟΒΑ) να μην έχουν υπερβεί το 31ο έτος της ηλικίας τους κατά το έτος κατάταξής τους ως ΕΠΟΠ
Να έχουν ανάστημα τουλάχιστον 1,60μ. οι άνδρες και 1,55μ. οι γυναίκες
Να έχουν τις γραμματικές γνώσεις, που καθορίζονται για την εκάστοτε ειδικότητα
Να είναι ικανοί κατηγορίας πρώτης (Ι/1) ή δεύτερης (Ι/2), σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν για την εξέταση της σωματικής ικανότητας των στρατευσίμων
Να έχουν, όσοι ήδη υπηρετούν, θετική εισήγηση για κατάταξη από τον τελευταίο Διοικητή τουςΣτις προκηρύξεις των ΕΠΟΠ μοριοδοτείται και η γνώση ξένης γλώσσας.

ΠΗΓΗ: workenter.gr

Δημοσίευση σχολίου

20 Σχόλια

  1. Δωστε λύση πρώτα στο ασφαλιστικό ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ των ΕΠΟΠ και μετα πάρτε κόσμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το προϊόν δεν είναι ελκυστικό... Δεν πουλάει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τελικά ισχύει ότι σε διώχνουν 50 χρονών και σου δίνουν σύνταξη όταν συμπληρώσεις το 67 έτος της ηλικίας σου ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το ανέκδοτο που κυκλοφορεί : δύο μπαμπάδες και λέει ο ένας στον άλλο τι λέει ο γιός σου περνάει ΕΠΟΠ; Ο άλλος απαντά άντε δεν περάσει φέτος θα περάσει του χρόνου Ευελπίδων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τελικά ισχύει ότι τους ΕΠΟΠ τους αποστρατεύουν στα 50 χρόνια τους και ότι θα πάρουν την σύνταξη τους όταν συμπληρώσουν το 67ο έτος της ηλικίας τους ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα συμπληρωθεί ικανός αριθμός αιτήσεων;;; Υπήρξε και παλαιότερα προκήρυξη για ΕΠΟΠ που δεν κάλυψε αριθμός των αιτήσεων τον αριθμό των θέσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και μόνο που βλέπει κάποιος τα ηλικιακά όρια καταλαβαίνει τι πρόκειται να γίνει. Δεν βάζουν μυαλό με τίποτα. Θα θυμηθεί ο άλλος στα 28 του να το παίξει ραμπο. Δεν υπάρχει σωτηρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχω στα 29 καλύτερη φυσική κατάσταση από πολλούς 20χρονους εποπ. Και ραμπο μπορώ να γίνω και ότι θέλω. Στη τελική όσοι δεν αξίζουν να κάνουν ακόμα και όσοι είναι ήδη μέσα να περάσουν από εξετάσεις ξανά.

      Διαγραφή
    2. Από 20χρονους που είναι ήδη ΕΠΟΠ,σίγουρα δεν έχεις.Το οτι έχεις συμπτώματα ναρκισισμού είναι σίγουρο.

      Διαγραφή
  8. Τελικά ισχύει ότι τους ΕΠΟΠ τους αποστρατεύουν στα 50 χρόνια τους και ότι θα πάρουν την σύνταξη τους όταν συμπληρώσουν το 67ο έτος της ηλικίας τους ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατάταξη ως 31/12/2010. ΟΧΙ.
      Αν έχεις υπομονή διάβασε τα σχόλια https://www.staratalogia.gr/2024/06/5.html?showComment=1718884106956
      Δες τα έγγραφα στο Παρασκευή, Ιουνίου 21, 2024 12:56:00 π.μ.

      Κατάταξη από 1/1/2011. ΝΑΙ.
      Δεν έχουν πρόβλημα μόνο οι ΕΠΟΠ. Ισχύει για ΟΛΟΥΣ. Θα αποστρατεύονται αυτεπάγγελτα είτε με όριο ηλικίας (ΕΠΟΠ), με 35ετία+ (ΑΣΣΥ) ή κρίσεις (ΑΣΕΙ) , και αν δεν αλλάξουν τα ισχύοντα θα παίρνουν σύνταξη στα 62.

      Διαγραφή
  9. Τα όρια ύψους γιατί είναι χαμηλότερα από τα όρια των σχολών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλη Δουλεια κ Καλοπληρωμενη κ Μελλον Μετα Τα ......50 ...........ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΟΜΠΙΣΤΕΣ!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ακόμα τα Γενικά Επιτελεία προσλαμβάνουν ΕΠΟΠ ειδικοτήτων πληροφορικής; Για ποιον λόγο; Αφού υπάρχει Κοινό Σώμα Πληροφορικής που έχει ενσωματώσει όλες αυτές τις ειδικότητες (αναλυτές-προγραμματιστές, τεχνικούς Η/Υ κλπ)! Ο ίδιος ο Δένδιας επί μήνες το διαφήμιζε με κάθε ευκαιρία, μας έλεγε για αναλυτική μεγάλων δεδομένων, τεχνητή νοημοσύνη, κυβερνοάμυνα, μονάδα 1864. Αφού αναστάτωσε όλο το προσωπικό πληροφορικής των ΕΔ και τους άλλαξε βαθμούς, στολές και ειδικότητες χωρίς ν' αλλάξει ...τίποτα, τώρα υπογράφει για προσλήψεις ΕΠΟΠ που θα πάρουν ειδικότητες που ο ίδιος κατήργησε με το ν.5110/2024. Τι θα τους κάνουν τα ΓΕ; Θα τους πληρώνουν για να κάθονται, ενώ την Πληροφορική στις ΕΔ θα την διευθύνει ο υποστράτηγος (....) από το ΓΕΕΘΑ; Εδώ δεν έχει ακόμα δημοσιευτεί η κατάσταση με τη σειρά αρχαιότητας του προσωπικού, δεν υπάρχει κανονισμός στολών, δεν έχει συγκροτηθεί η αρμόδια Διεύθυνση στο ΓΕΕΘΑ (πώς να συγκροτηθεί, που δεν έχει ούτε γραφεία για να κάτσουν οι επιτελείς), ούτε υπάρχει οργανόγραμμα του Σώματος για να διαπιστωθούν και να προκηρυχθούν οι κενές θέσεις για συμπλήρωση! Η κυβερνοάμυνα των ΕΔ (και του Δημοσίου, γενικότερα), παραμένει στα χέρια άσχετων ειδικοτήτων των ΓΕ, που χρησιμοποιούν τις κομματικές και προσωπικές γνωριμίες τους και αρνούνται πεισματικά να την παραδώσουν στα χέρια των καθ' ύλην αρμοδίων. Αποτέλεσμα: πλήρης αποτυχία των α(χ)ρίστων που κυνήγησαν την ψήφιση του νομοσχεδίου μόνο και μόνο για να πάρουν θέση υποστρατήγου. Για να δούμε, θα κόψει τα κεφάλια που πρέπει ο Δένδιας τον Μάρτιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΕΠΟΠ 3η σειρά, Σε ειδησεογραφική ιστοσελίδα,ο υπουργός μας παραδέχτηκε ευθέως ότι δε θα γίνουν αγορές εξοπλ. συστημάτων γιατί δεν τον αφήνει η ευρωπαϊκή ένωση. Φροντμαν των Ευρωπαίων, απλά κάνει χρήση της εξουσίας του σαν υπουργός περιφερόμενος. Σε μην μιλήσουμε για το αν μπορεί να δημιουργηθούν παροχές για το προσωπικό των ΕΔ ,και ακόμα πιο μακριά για το συνταξιοδοτικό των ΕΠΟΠ ή και άλλα σοβαρά ζητήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή