Μετά την καθυστέρηση στην απόδοση των ΕΦΑΠΑΞ έρχεται και η καθυστέρηση στην έκδοση συντάξεων Στρατιωτικών

Μετά την καθυστέρηση στην απόδοση των ΕΦΑΠΑΞ έρχεται και η καθυστέρηση στην έκδοση συντάξεων Στρατιωτικών

Κείμενο Ειδικού Συνεργάτη (Γ.Λ.) του ιστολογίου μας staratalogia.gr-Εστάλη με email:

Η απαξίωση για το προσωπικό των Ενόπλων δυνάμεων συνεχίζεται από ότι φαίνεται και μετά την αποστρατεία τους.

Η καθυστέρηση στην απόδοση του εφάπαξ βοηθήματος η οποία όπως ομολογεί ο ίδιος ο ΕΛΟΑΣ θα φτάσει στα 2 χρόνια, έρχονται και οι πληροφορίες ότι γίνεται επιλεκτική απόδοση των εφάπαξ καθώς αξιωματικοί εκ παραγωγικής σχολής λαμβάνουν κανονικά το βοήθημα, ενώ στους εθελοντές έρχονται απαντήσεις ότι τα αιτήματα τους θα εξεταστούν μετά τους 15 μήνες, κάτι το οποίο συμβαίνει και με τα μερίσματα τους στα οποία η απόδοση από το ΜΤΣ και το ΕΚΟΕΜΣ ξεπερνά τους 6 μήνες.

Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και η διαφαινόμενη καθυστέρηση στην έκδοση των συντάξεων καθώς τα επιτελεία φρόντισαν την αποδυνάμωση της ομάδας εργασίας η οποία βρίσκεται στο Δ τμήμα απονομής Στρατιωτικών συντάξεων.

Η ομάδα εργασίας βρίσκεται στον ΕΦΚΑ από το 2020 με Στρατιωτικούς και από τους 3 κλάδους και ο σκοπός τους ήταν η άμεση έκδοση 3000 συντάξεων που εκκρεμούσαν.

Η ομάδα έπιασε τον στόχο και κατάφερε να αποδίδει τις συντάξεις μέσα σε ένα τρίμηνο.

Αυτό φαίνεται ότι δεν άρεσε και ιδιαίτερα στα Επιτελεία και συγκεκριμένα της πολεμικής αεροπορίας που φρόντισε την μετάθεση των στελεχών που υπηρετούν εκεί χωρίς αντικατάσταση, όπως πληροφορούμαστε έχει μείνει μόνο ένα στέλεχος της αεροπορίας το οποίο και αυτό έχει ζητήσει την αποδέσμευση του από την συγκεκριμένη θέση.

Στο πολεμικό ναυτικό διατηρείται η υπάρχουσα ομάδα, αλλά κάποια στελέχη της είναι υπ’ ατμόν, καθώς τους έχει δοθεί μια μικρή παράταση στην παραμονή τους και δεν γνωρίζουμε αν θα υπάρχει αντικατάσταση.

Στον στρατό ξηράς η ομάδα αποτελείται από οπλίτες θητείας και έναν αξιωματικό ο οποίος δεν μπορεί να λάβει ούτε τις δικαιούμενες άδειές του.

Προφανώς θα πρέπει για τα εφάπαξ βοηθήματα και τα μερίσματα να επέμβει η μονάδα εσωτερικού ελέγχου της ΓΔΟΣΥ ώστε να εξακριβωθούν εάν οι πληροφορίες ευσταθούν και εάν υπάρχει πρόβλημα να αναζητηθούν ευθύνες, και όσο για την ομάδα εργασίας που υπηρετεί στον ΕΦΚΑ να γίνει άμεση επάνδρωση ώστε να μην φτάσει η κατάσταση στα επίπεδα του 2020.

Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι οι Στρατιωτικοί δεν λαμβάνουν τρίμηνες αποδοχές αλλά ούτε προσωρινή σύνταξη όπως προβλέπεται από την νομοθεσία.

Δημοσίευση σχολίου

42 Σχόλια

  1. Αφού παραιτούνται σωρηδόν οι αξιωματικοί του οικονομικού λογικό είναι.. αλλά στις δνσεις οικονομικού δεν κουνιέται φύλλο... Κυριολεκτικά αμετακίνητοι οι εκεί αξιωματικαρες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δεν ξέρεις να μην μιλάς. Οι ΔΟΙ δεν χρειάζονται προσωπικό; Εργάζονται με το ελάχιστο.

      Διαγραφή
    2. Πέμπτη, Αυγούστου 01, 2024 11:35:00 μ.μ.
      Άλλο γράφει άλλο λες... από δοι είσαι?Εννοείται ότι χρειάζονται προσωπικό.. όταν όμως το αποτέλεσμα είναι τραγικό, τότε πρέπει να αλλάξεις πρόσωπα.. δες πόσοι τύποι είναι σχεδόν αμετακίνητοι στις συγκεκριμένες δνσεις..

      Διαγραφή
  2. Αφού παραιτούνται σωρηδόν οι αξιωματικοί του οικονομικού λογικό είναι.. αλλά στις δνσεις οικονομικού δεν κουνιέται φύλλο... Κυριολεκτικά αμετακίνητοι οι εκεί αξιωματικαρες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν στις ΔΟΙ του ΓΕΝ και του ΓΕΑ υπηρετούν στελεχάρες όπως ο γνωστός Νίκος στο ΓΕΣ, τότε δεν είναι να απορείς πως φτάσαμε σε αυτή την κατάσταση.

      Διαγραφή
  3. Στο οικονομικό σώμα οι συνθήκες είναι τραγικές.. συν ότι στο λοιπό δημόσιο και κυρίως ιδιωτικό τομέα είναι πλέον καλύτερα.. για το λόγο αυτό παραιτείται εξωπραγματικά μεγάλο ποσοστό στελεχών..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για κάθε ένα άτομο που βγαίνει από τη σχολή, τρία παραιτούνται... Απλά δεν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όλα καλά εκεί στην Μεσογείων; Έχουμε γίνει ρεζίλι, όχι φυσικά στην ξεφτιλισμενη αβρουπα που επειδή καταθέτουμε "παγκουί" 2,7% του ΑΕΠ κάθε χρόνο στην ώρα μας, δλδ πάμπολλα δις €υρώ σε αντίθεση με τους γνωστούς "μπαταχτσήδες" μαζί και οι πρώην σοβιετίες (όπως έλεγε και ο Τραμπ αλλά και άλλοι πρόσφατα) που όχι μόνο δεν πληρώνουν το ποσοστό που τους αναλογεί αλλά καθυστερούν κιόλας με αποτελεσμα φυσικά οι συνεπείς να πληρώνουν τους μισθούς τους, εδώ για το υπεθα και τον προσωπικό δεν υπάρχει τίποτα! Ρε γίδια πόσοι νομίζετε ότι θα σας βολέψουν; Όλοι η υπόλοιπη χρήσιμη πλεμπα θα πάθει πλάκα μόλις συνειδητοποίησουν τις συντάξεις κτα εφαπαξ και την υγειονομική περίθαλψη που τους περιμένει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα καινούργια σήματα στις στολές να ραψουμε και όλα τα άλλα γίνονται. Αυτό επείγει τώρα για την ηγεσία!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΤΣ ΧΡΟΝΙΑ ΑΣΘΕΝΗΣ.Η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΜΕΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ηγέτες των ΕΔ. Ένα θέατρο κακοπαιγμένο για κοινό ανύπαρκτης νοημοσύνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ας μαζέψει το ΓΕΕΘΑ καμία 15αρια οικονομικούς ακόμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ας τους στείλει το ΓΕΣ σε ότι απίθανα αλλότρια καθήκοντα του κατέβει και ας κλαίγεται μετά...

      Διαγραφή
    2. Ας ρωτήσει κάποιος τους μικρούς οικονομικούς γιατί παραιτούνται και ας αφήσει το ποιος μάζεψε ποιον... Όποιος έχει το πάνω χέρι στέλνει κόσμο δεξιά και αριστερά.. η λάντζα να βγαίνει..

      Διαγραφή
  10. Και τί δουλειά έχουν οι στρατιωτικοί να βγάζουν συντάξεις? Ειδική αποστολή και αυτό? Αλλά εδώ μας φόρεσαν την πολιτική προστασία..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ρωτώντας τους οικονομικούς θα σου μιλήσουν με μεγάλη απογοήτευση για τον κλάδο τους... Κόσμος δεν υπάρχει, τη μία μέρα σε στέλνουν να βγάζεις συντάξεις στον εφκα, την άλλη διαχείριση σε ΚΑΑΥ για το καλοκαίρι, ξαφνικά σε άκυρη θέση επειδή ο τάδε στρατηγός ήθελε έναν οικονομικό και φυσικά είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος.. ααα περίοπτη θέση έχει και η εκμάθηση βίαιης διάβασης ποταμού (για γέλια)..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς έτσι. Τώρα δε που η πάνσοφη ΓΕΣ/ΔΟΙ θα εισηγηθεί να γίνει εξάμηνη η φοίτηση στην ΣΠΣΞ, εκεί να δεις γλέντια!!!

      Διαγραφή
    2. Για να καταλάβουμε και οι υπόλοιποι, οι οικονομικοί τί δουλειά έχουν με τα σχολεία των μάχιμων? Δεν εκπαιδεύονται στα δικά τους μήπως και δούμε καμία άσπρη μέρα?!

      Διαγραφή
  12. Απαξίωση των σωμάτων και μετά κλάμα οι μάχιμοι όταν τους χρειαστούν... Ειδικά σε γιατρούς και οικονομικούς..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστα...
      Αυτα να τα ακουν καποιοι που σχολιαζαν (σε αλλο θεμα) να καταργηθει η ΣΣΑΣ και να αναλαβουν το εργο ιδιωτες γιατροι...
      Και στα οικονομικα μηπως προτεινουν το ιδιο ...?
      Να αναλαβουν ιδιωτες οικονομολογοι με συμβαση...?
      Και χωρις να εχουν καμμια σχεση με το αντικειμενο...?
      Ηρεμα ρωταω...

      Διαγραφή
  13. ΕΠΟΠ 3η , Γελάω με τα παράπονα ,αλλά πρέπει να το ρωτήσω αν και εκτός θέματος (η μοναδική σχεση μετην ανάρτηση είν' αυτό π' λένε και στην μονάδα μου:για όλα φταίνε οι ΕΠΟΠ). Δε φταίνε οι ΕΠΟΠ εδώ???? Γιατί για όλα φταίνε αυτοί,οι παρείσακτοι,οι πείσοι οι δείξοι .......!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Στείλε κόσμο για συντάξεις, κόσμο σε κάθε κουλή διεύθυνση, κόσμο να μάθει να κάνει βίαιη διάβαση ποταμού και μετά κλάψε κλάψε γιατί δεν έμεινε κανείς στις θέσεις οικονομικού (μαζί με τις παραιτήσεις) να πληρώσει υγειονομικά, οδοιπορικά κλπ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μην βιάζεστε ο καιρός γαρ εγγύς. Θα έρθει ο μυτιληνιος στα πράγματα Κ θα τα φτιάξει όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέμπτη, Αυγούστου 01, 2024 10:56:00 μ.μ.
      Θα έχει συμπαράσταση το Νικολάκη..

      Διαγραφή
    2. Αν εννοείς τον γνωστό Νικολάκη με τα θαύματα στο ΟΛΚΕΣ και στο ΚΤΣΑ συμφωνώ θα είναι άξιος συμπαραστάτης

      Διαγραφή
  16. Για να καταλάβει και ο υπόλοιπος κόσμος για πια ακριβώς στρέβλωση μιλάμε και να βάλουμε τα πράγματα στην σωστή τους διάσταση την οποία ούτε οι υπουργοί που παριστάνουν τους ΥΕΘΑ δεν γνωρίζουν για να κατανοήσουν. Κάποτε οι απόφοιτοι της ΣΣΑΣ μαζί και οι λοιποί του ελεγκτικού, αλλά και ελαφρά υπηρεσίας-γραφείου κάθε κλάδου, δεν φοιτούσαν στα σχολεία σταδιοδρομίας και εξέλιξης των υπολοίπων στελεχών των παραγωγικών σχολών λόγω νόμου και δεν υπήρχε ανάγκη και η σταδιοδρομία τους μια χαρά ήταν. Όταν άρχισαν να βλέπουν διάφορες θέσεις εξωτερικού δεν μπορούσαν να τις επανδρωσουν διότι υστερούσαν στα επιτελικά και διοικητικά προσόντα, τα οποία τονίζουμε δεν αναγκαιούσαν σε αυτές τις κατηγορίες. Έτσι απαίτησαν (όλες οι παραπάνω κατηγορίες και στο όνομα της ισης αντιμετώπισης διαφορετικών περιπτώσεων και αναγκών όμως) μέσω διαφόρων πολιτικών λαθροπλάγιων δρόμων και με την ανοχή ή ακόμα και την συμπαράσταση διαφόρων επιεικώς ηλίθιων και εγκληματικά συνεργούντων ανωτάτων των ΑΣΣ-ΑΝΣ-ΑΑΣ, να τροποποιούν με διάφορες προφάσεις και ευκαιρίες, στην αρχή διαταγές και τέλος στους νομούς περί σταδιοδρομίας και εξέλιξης των αξιωματικών. Έτσι φτάσαμε να έχουμε στα σχολεία όλους τους παραπάνω σε σχετικά μεγάλο αριθμό να αποφοιτούν από ΣΠΟ των κλάδων, ΑΔΙΣΠΟ και ΣΕΘΑ, ασθμαινοντας λόγω μη πρότερης επαφής και με την ανοχή και την εύνοια των εκπαιδευτών σε βάρος των υπολοίπων κανονικών σπουδαστών. Έτσι άρχισε η τοποθέτηση τους σε μεταθέσεις εξωτερικού σε άσχετες θέσεις με το αντικείμενο τους (υπήρχαν θέσεις και πριν σχετικές με το αντικείμενο τους αλλά εκ των πραγμάτων λίγες), που τώρα πλέον υπήρχαν αρκετές και μάλιστα πριμοδοτουνταν με μόρια ανύπαρκτα (υπήρχε-αν αξιωματικός-οι του οικονομικού που είχε-αν περισσότερα μόρια από αξιωματικούς που είχαν υπηρετήσει σε μονάδες και επιτελεία των συνόρων και του και συνάμα απόφοιτοι ολων των σταδιοδρομικων σχολείων, με αποτέλεσμα να έχουν υπηρετήσει 2και 3 φορές σε θέσεις εξωτερικού. Από την άλλη δυσανασχετούσαν να εκτελούν υπηρεσίες λόγω των σχολείων, σε αίθουσες επιχειρήσεων η και απεμπολουσαν τις ευθύνες τους με την ανοχή των προϊσταμένων διότι την ευθύνη την είχε πάντα ένας των παραγωγικών ΣΣΕ-ΣΝΔ-ΣΙ. Θα μπορούσα να αναφέρω και πολλά αλλά, αλλά ήδη έχουμε καταχραστει της φιλοξενίας του ιστοχώρου. Καλές διακοπές στους συναδέλφους ε.ε.και ε.α..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρασκευή, Αυγούστου 02, 2024 12:46:00 μ.μ.
      Αγαπητέ η στρέβλωση είναι στο κεφάλι σου.. τόσο στο εκπαιδευτικό αντικείμενο των σχολείων που αναφέρεις όσο και των αναγκών των θέσεων εξωτερικού.. έγινε γνωστό τελευταία για κάτι τύπους μάχιμους που δεν ήξεραν αγγλικά αλλά και άλλους που συνεχώς λένε ότι δεν ξέρουν από οικονομικά και δεν μπορούν να είναι εντάξει στα καθήκοντά τους.. ενημερωσου και έλα πάλι..

      Διαγραφή
    2. Το αντικείμενο των αδισπο και σεθα δεν έχει καμία σχέση με τις σχολές πολέμου.. είναι διακλαδικές σχολές και δέχονται και από τους 3 κλάδους που προφανώς στις αντίστοιχες σχολές έχουν τελείως άλλο γνωστικό αντικείμενο... Επίσης ο καθένας στο γνωστικό αντικείμενο του .. πχ τί δουλειά έχει ο οικονομικός στην αίθουσα επιχειρήσεων? Κάποιοι μάχιμοι απλά έψαχναν να χώσουν και κάποιοι οικονομικοί να "ικανοποιήσουν".. απ' την άλλη τί δουλειά έχουν οι μάχιμοι σε οικονομικές θέσεις? Ένας οικονομικός από την αρχή διαχειρίζεται υπέρμετρα πολλά χρήματα από μικρός.. ένας μάχιμος κάθεται και παίζει με 10 φαντάρους.. αλλά κόμπλεξ..

      Διαγραφή
    3. Οτι νά'ναι, τρικυμία σε άδειο κεφάλι. Απαντάς επί προσωπικού για δικό σου προσωπικό θέμα που κανέναν δεν ενδιαφέρει, χωρίς όμως να κάνεις λόγο για την ουσία των πραγμάτων που παρατέθηκαν και αφορούν την πραγματικότητα με παραδείγματα και πραγματικά δεδομένα. Είσαι μάλλον Ε.Υ. ή Υ.Γ. ή ΣΣΑΣίτης που και στις τρεις περιπτώσεις, πετάς χαρταετό στον προαύλιο χώρο της Μεσογείων όταν δεν ψάχνεις για θέση στάθμευσης! Άντε γεια.

      Διαγραφή
    4. Γιατί σε αυτές τις σχολές μαθαίνουν επιτελικά και διοικητικά? Έχεις εικόνα του αντικειμένου εκπαίδευσης? Επίσης Οι θέσεις εξωτερικού βγαίνουν με φωτογραφικά δεδομένα.. ότι βολεύει αυτόν που έχει το μέσο.. όμορφα και τακτοποιημένα..

      Διαγραφή
    5. Ότι γράφεις είναι τελείως εκτός τόπου και χρόνου... και καμμία σχέση με την πραγματικότητα.

      Διαγραφή
    6. Παρασκευή, Αυγούστου 02, 2024 10:34:00 μ.μ.
      Ή ΣΣΑΣιτης που πετάει χαρταετό? Αλήθεια τώρα? Στις πανελλήνιες έπιασες το 12 να περάσεις ή όχι? Ή μήπως είσαι από αυτούς με τον τενεκέ λάδι? Όσα δε φτάνει η αλεπού...

      Διαγραφή
  17. Προς Ανώνυμο Πέμπτη, Αυγούστου 01, 2024 10:32:00 μ.μ.: Κάποιοι φωστήρες στο Πεντάγωνο είχαν την φαεινή ιδέα η ΣΠΣΞ να αποτελεί υποχρεωτικό σχολείο για τους Αξκούς του Ο. Μια χαρά εκπαιδευόμαστε στα δικά μας σχολεία, αλλά ως γνωστόν το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Οι κρατήσεις πάντα στην ώρα τους και σύμφωνα με τον νόμο. Να εφαρμοστεί όμως ο νόμος και να καταβληθούν εντός χρονικών ορίων συντάξεις, μερίσματα και εφάπαξ? Εκεί δεν ισχύει ο νόμος? Θα εξετάσουμε το αίτημα σας και θα σας απαντήσουμε και μπλα μπλα. Υπάρχει νομοθεσία και θα εφαρμοστεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Εάν θα πέσουν μηνύσεις υπέρ παντός υπευθύνου, με ορκοτούς λογιστές θα γίνει της κακομήρας. Για της σχολής υπάρχουν,για τους άλλους όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην έχετε απορία αγαπητέ ΕΑΝ θα πέσουνε μηνύσεις. Είναι δεδομένο οτι θα πέσουνε μηνύσεις και αγωγές. Καλό είναι να το καταλάβουν διότι είναι δεδομένο.

      Διαγραφή
    2. 7:31:00, 3 γραμμές 2 λάθη. Εμ αυτή η κακομηρα, πόσο στραβά να είναι τα πόδια της;

      Διαγραφή
  20. Για ωλα φτενε οι ΕΜθ και οι επωπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. 8:04:00 Έχεις μάλλον κόμπλεξ κατωτερότητας !!! Να το κοιτάξεις σύντομα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Διορθώνω ,3 γραμμές , 3 λάθη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. 7:26:00, η άγνοια ορθογραφίας δείχνει ανωτερότητα. Μάλιστα. Κάτι άλλο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή