ΓΕΣ: Αυτές είναι οι Τροποποιήσεις στον Κανονισμό Στολών Αξκών-Οπλιτών ΣΞ (ΕΓΓΡΑΦΟ-ΦΩΤΟ)

ΓΕΣ: Αυτές είναι οι Τροποποιήσεις στον Κανονισμό Στολών Αξκών-Οπλιτών ΣΞ (ΕΓΓΡΑΦΟ-ΦΩΤΟ)

Με το παρακάτω έγγραφο, που δημοσιοποίησε η ΕΣΠΕΕΞ, το ΓΕΣ/Β1, παρουσιάζει την Τροποποίηση του Κανονισμού Στολών Αξκών-Οπλιτών ΣΞ (Τροποποίηση στολής εκστρατείας - ασκήσεων. Τζόκεϋ «jungle» - Άρβυλα τύπου II - Μακρυμάνικη ισοθερμική μπλούζα) που αποφάσισε η Ιεραρχία.

Ειδικότερα:

ΘΕΜΑ: Στολή

ΣΧΕΤ.: α. ΣΚ 111-10 «Κανονισμός Στολών Αξκών - Οπλιτών του ΣΞ», β. Υπ’ αριθ. 155/Σ.16η/19 Ιουν 24/Πρακτικό ΑΣΣ

1. Σας γνωρίζουμε, κατόπιν του (β) σχετικού Πρακτικού ΑΣΣ, που αφορά στην τροποποίηση του (α) ομοίου, ότι η Ιεραρχία αποφάσισε τα εξής:

α. Την καθιέρωση διακριτικού σήματος ομάδας αίματος στη στολή υπ’ αριθ. 9 (Ασκήσεων - Εκστρατείας), επί του δεξιού βραχίονα, στο αντίστοιχο ύψος που φέρεται η Ελληνική σημαία στο αριστερό μανίκι. Το σήμα θα είναι χαμηλής ορατότητας και διαστάσεων 2x3 εκ.

β. Την καθιέρωση εμβλήματος οικείου Σχηματισμού χαμηλής ορατότητας στη στολή υπ’ αριθ. 9 (Ασκήσεων — Εκστρατείας), επί του αριστερού βραχίονα, κάτωθεν της Ελληνικής σημαίας.

γ. Την τροποποίηση των άρθρων 3 και 10 της θερινής στολής υπ’ αριθ.9 (Ασκήσεων - Εκστρατείας), της 2ης Σημείωσης, όπως παρακάτω:

«Με τη στολή υπ’ αριθ. 9 (Ασκήσεων - Εκστρατείας οι Αξιωματικοί και Ανθυπασπιστές θα φέρουν πηλήκιο ασκήσεων (τζόκευ) κατά την θερινή περίοδο (προαιρετικά) και στις περιπτώσεις που πραγματοποιούνται ΤΑΜΣ, εκπαιδεύσεις, βολές, αναγνωρίσεις κ.λπ.».

δ. Την καθιέρωση καλύμματος κεφαλής τύπου «jungle» (πλατύ γύρο) με τη θερινή στολή υπ’ αριθ. 9 (Ασκήσεων - Εκστρατείας), σε ΤΑΜΣ - εντός Στρδου (προαιρετικά), κατόπιν δγής.

ε. Την τροποποίηση της παραγράφου 2, του άρθρου 23, όπως παρακάτω:

«Όλο το στρατιωτικό προσωπικό, στις στολές παραλλαγής και στο τζάκετ, στο δεξιό στήθος και πάνω ακριβώς από το κάλυμμα της τσέπης, φέρουν ταινία φαιοπράσινη πλάτους δύο εκ. στην οποία είναι κεντημένο με μαύρη κλωστή το επίθετο και το πρώτο γράμμα του ονόματος του φέροντος».

Η παλαιού τύπου στολή υπ’ αριθ. 9 (Ασκήσεων - Εκστρατείας) θα φέρεται με την τοποθέτηση του ονοματεπωνύμου στο δεξιό στήθος. Σε διακλαδικές ασκήσεις για λόγους ομοιομορφίας με το υπόλοιπο στρατιωτικό προσωπικό, θα φέρεται η διακλαδική στολή Ασκήσεων - Εκστρατείας υπ’ αριθ. 10 [Στολή υπ’ αριθ 9 (νέου τύπου) για τον ΣΞ],

στ. Την καθιέρωση στολής Στρατιωτικών Καταστημάτων (χειμερινή -θερινή) με παντελόνι και άρβυλα όπως της στολής υπ’ αριθ. 9 και μπλούζα φούτερ την χειμερινή περίοδο και στη θερινή κοντομάνικο μπλουζάκι τύπου «polo» ή «Τ-shirt», με το όνομα του καταστήματος, το έμβλημα του Σχηματισμού και πινακίδα με ονοματεπώνυμο.

ζ. Την τροποποίηση του άρθρου 3, της ειδικής στολής Ιπταμένου (χειριστή Α/Φ- Ε/Π, Ιπταμένου Μηχανικού Αεροναυτίλου), όπως παρακάτω:

(1) Αντικατάσταση των αρβυλών με φερμουάρ με άρβυλα πιστοποιημένα για πτήση «Flight Approved».

(2) Τα διακριτικά βαθμού - Οπλόσημου στα πέτα του χιτωνίου να τοποθετηθούν στο ύψος του αριστερού στήθους.

(3) Κατάργηση του εμβλήματος Σχηματισμού στον δεξιό βραχίωνα και αντικατάστασή της θέσης του με το διακριτικό που αναγράφει τον βασικό τύπο Α/Φ-Ε/Π που είναι διαθέσιμος ο χειριστής.

(4) Στο δεξιό στήθος να φέρεται μόνο το διακριτικό Μονάδας.

η. Την τροποποίηση του άρθρου 21, 54, 81 του διακριτικού σήματος και εμβλήματος της ΣΔΙΕΠ με ενσωμάτωση της ΣΠΣΞ, στα μέρη που απαιτείται.

θ. Την καθιέρωση νέας βαμβακερής κάλτσας σε αντικατάσταση της μάλλινης, στη στολή υπ’ αριθ. 9 (Ασκήσεων - Εκστρατείας).

ι. Την καθιέρωση μακρυμάνικης ισοθερμικής μπλούζας παραλλαγής με μικρό φερμουάρ στο ύψος του λαιμού (Tactical Military Combat Shirt), για χρήση σε εκτέλεση επιχειρήσεων - ασκήσεων - επιδείξεων, σε αντικατάσταση του χιτωνίου παραλλαγής της στολής υπ’ αριθ. 9 [Ασκήσεων - Εκστρατείας (χειμερινή - θερινή)].

ια. Το σύνολο των Στελεχών, δύναται να φέρουν προαιρετικά, άρβυλα τύπου II (με δέρμα καστόρι και ύφασμα τύπου cordura), καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

ιβ. Την τροποποίηση του άρθρου 3 και 10, της θερινής στολής υπ’ αριθ.9 (Ασκήσεων - Εκστρατείας) με την συμπλήρωση της λέξης «fleece» ζακέτας στα απάρτια της στολής [- πουλόβερ, τζάκετ ή ζακέτα «fleece» και μετά από διαταγή της Μονάδας].

ιγ. Την τροποποίηση των άρθρων 3, 10, 27, 32, 45, 80 & 83 με ενσωμάτωση της 5 Α/Μ ΤΑΞ, στα μέρη που αναφέρεται η 71 Α/Μ ΤΑΞ.

2. Τα προτεινόμενα είδη, περιγράφονται στα Παραρτήματα «Α» και «Β», του παρόντος.

Κλικ για μεγέθυνση:

3. Με μέριμνα του ΓΕΣ/ΔΥΠ, να συνταχθούν, όπου απαιτείται, οι κατάλληλες τεχνικές λεπτομέρειες και προδιαγραφές των ειδών της παρ. 1 του παρόντος, καθώς και η χορήγηση αυτών.

Δείτε ΕΔΩ το σχετικό Έγγραφο του ΓΕΣ.

Δημοσίευση σχολίου

35 Σχόλια

  1. Τέλεια όλα αυτά.
    Η ερώτηση είναι πού στο καλό είναι οι χορηγήσεις που δικαιούμαστε ετησίως έχουμε 3 χρόνια να πάρουμε ιματισμό(πήραμε μια φόρμα χαμηλής ποιότητας και κάτι ψιλολογια) κλπ.
    και από το 2015 έως και σήμερα δλδ 10 χρόνια έχουν δώσει μόνο 2 φόρμες της πλάκας, αρβύλα κακιστης ποιότητας τζάκετ της πλάκας και μερικές σωβρακοφανελες. Ενώ έπρεπε να έχουμε πάρει από το 2015 8-10 σετ φόρμες, αρβύλα αξιοπρεπή, 2 τζάκετ αξιοπρεπή και πολλά άλλα. Υφάσματα από το 2013 έχουν εξαφανιστεί και πληρώνουμε και τις πανάκριβες επίσημες στολες που έπρεπε τουλάχιστον να δίνουν το ύφασμα. Ο κ α γεεθα και οι κ. Κ αρχηγοί τι λένε????? Θα γυρνάμε ρακενδυτοι ή επιτέλους θα μας εξοπλισετε όπως πρέπει.
    Οι κυριοι των επιτελείων των, που είναι επιφορτισμενοι να διαβάζουν τα δημοσιεύματα στα sites
    Θα τους ενημερώσουν ή θα ζουν στο συννεφάκι???? Θα γίνουμε τουλάχιστον στον εξοπλισμό νατοϊκοι? γτ στη νοοτροπία είμαστε ακόμα αρχες του 1990

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τόσα λεφτά παίρνεις πάνε δώσε και πάρε.

      Διαγραφή
    2. Πόσα φίλε? 1450€ με 3 παιδιά.
      450€ ενοίκιο. μονομισθος. Πάρε μου εσύ που έχεις

      Διαγραφή
    3. Τι πάει να πει "τόσα λέφτα" φίλτατε; Και εκατομμυριούχος να ήμουν, θα έβρισκα λογικό να μας αλλάζουν κάθε δεύτερο χρόνο κανονισμό για στολές; Που ο εκάστοτε επόμενος κανονισμός καταργεί το επίρραμμα που επέβαλε ο τελευταίος, ο οποίος καταργούσε το επίρραμμα που επέβαλε ο προτελευταίος, κ.ο.κ.; Ας σοβαρευτούμε!

      Διαγραφή
    4. @4.28

      Απλά respect για το σχόλιο σου.....

      Διαγραφή
  2. Να χορηγηθούν από την υπηρεσία και τα επιπλέον σήματα που θα πρέπει να μπαίνουν γυρω - γυρω στη στολή παραλλαγής και όχι να πρέπει να αγοραστούν και αυτά από τα στελέχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πστ. Αγαπούλα! Τα σήματα γύρω από την παραλλαγουλα! Έτσι θα έλεγε ο πρόεδρος "αγαπούλας". Σωστός όσον αφορά την χορήγηση από την υπηρεσία. Αλλά εδώ έχουμε να κάνουμε με όνειρο. Δώστε πρώτα σε όλο το προσωπικό αλεξίσφαιρο γιλέκο, κράνος κεβλαρ και γενικά σωστό εξοπλισμό και μετά κάντε τις παραλλαγές με τα 3 κιλα σήματα αλά Top Gun (εδώ κολλάει το όνειρο)

      Διαγραφή
    2. Δεν χρειάζονται όλα αυτά τα σήματα.
      Αρκεί μια κοντομανικη μπλούζα για το καλοκαίρι με το βαθμό και το όνομα.

      Διαγραφή
  3. Έλα πάρε πάρε, εδώ οι καλές οι μίζες. Έλα πάρε πάρε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με τη μία μείον κάνα 50αρικό για την αγορά των σημάτων μόνο . Όλα κομπλέ και ο τζίρος των πρατηρίων στα πάνω του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και να θέλει να κάνει σοβαρό στρατό ο Δένδιας , με αυτούς τους απίθανους είναι αδύνατον. Και άντε όλα τα άλλα, το όνομα με τα 2 εκατοστά φάρδος τι λογική έχει; Ότι οι παππούδες της Παπάγου έχουν χάσει την όρασή τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εμ τι????!! Κλέφτες θα γίνουν οι ημέτεροι???!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 3. Με μέριμνα του ΓΕΣ/ΔΥΠ, να συνταχθούν, όπου απαιτείται, οι κατάλληλες τεχνικές λεπτομέρειες και προδιαγραφές των ειδών της παρ. 1 του παρόντος, καθώς και η χορήγηση αυτών.

    Χαχαχαχαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μας έχετε @@@@@ με τις αλλαγές στις στολές... Πληρώνουμε ότι σας κατέβει στο κεφάλι!! Απλά πράγματα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. κράτος και στράτευμα παρωδία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αφού λύσαμε τα (ουσιαστικά) αμέτρητα εσωτερικά θέματα μέριμνας προσωπικού περάσαμε στά τών στολών!!!...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αφού λύσαμε τα ουσιαστικά και αμέτρητα εσωτερικά θέματα μέριμνας προσωπικού περάσαμε στά τών στολών.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ούτε τα ουσιαστικά πρόκειται να λύσουν ούτε τα δευτερεύοντα όπως αυτά. Το ξέρουμε όλοι ότι η μόνη ελπίδα είναι να φτάσουμε υγιείς στην σύνταξη και να βρούμε και κάτι άλλο μετά γ να ζούμε αξιοπρεπώς. Για πάντα θα είμαστε κακοπληρωμενοι κακοντυμένοι και όλα τα άλλα που ξεκινούν από κακό......

      Διαγραφή
  12. Διαταγή που δείχνει ότι η στρατιωτική ηγεσία είναι εκτός τόπου και χρόνου.
    Οι άνθρωποι βρίσκονται τελείως σε άλλο πλανήτη και δεν έχουν καμία επαφή με τα στελέχη και τα σοβαρά οικονομικα και υπηρεσιακα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
    Απογοήτευση!!!!!
    Όσοι έχουν λίγα χρόνια υπηρεσίας και δεν έχουν οικογένειακες υποχρεώσεις,η παραίτηση είναι μονόδρομος .Οι υπόλοιποι υπομονή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 7:30 το 50% είναι παχύσαρκοι και υπέρβαροι. Με την μπλούζα που προτείνεις θα μας κοροϊδεύει ο κόσμος με την εμφάνιση που θα έχουμε. Με Γυναικομαστια και κοιλιά είναι χιλιάδες στελέχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτά που γράφεις, καλύπτονται κάπως με το χιτώνια. Η γελοιότητα και η λαμογιά δεν κρύβονται με τίποτα. Μάντεψε τι είναι χειρότερο...

      Διαγραφή
  14. Πριν μπουν όλα αυτά τα σήματα στην στολή ξέχασαν το βασικό.... Την στολή. Δώσανε ένα σετ Πριν χρόνια το οποίο θέλουν να είναι σε καινούργια κατάσταση για παρέλαση άγημα επιθεώρηση κ. α.
    1 σετ.....που το πήρε ο στρατός από την βιοτεχνία με κόστος 10€, ποιότητας μηδέν και Που μετά 5 πλυσίματα λόγω ποιότητας ξεθωριάζει. Κανένας πεφωτισμενος ανώτατος δεν σκέφτηκε ότι για να μπουν αυτά τα σήματα προηγείται η χορήγηση στολών??? Ε Λ Ε Ο Σ.
    ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΞΥΠΝΉΣΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Λατέρνα φτώχεια και φιλότιμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Το παρακράτος παρά το κράτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εαν βρισκεστε στα γραφειακια στο ΓΕΣ κτλ ολα ειναι μια χαρα! Κλιματιστικο χειμωνα καλοκαιρι αρχοντες! Με τι να ασχοληθουμε? Μμμμ να βαλουμε κανενα σημα παραπανω βρε παιδια, οι ξενοι χαζοι ειναι που εχουνε τοσα? Να βαλουμε και μεις…και ετσι λυνονται ολα τα προβληματα του ΕΣ… ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΡΑΒΟ! Δωστε κανα δυο παρασημα στους μεγαλους για τις ιδεες αυτες…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τετάρτη, Ιουλίου 03, 2024 12:02:00 π.μ. να φοράνε σουτιέν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μη φωνάζετε διότι ενοχλείτε κάποιους εκεί ψηλά στη Μεσογειων που κοιμούνται και βλέπουν όνειρο θερινής νυχτός … Δεν ντρέπονται λίγο … Καταρχάς ας χορηγήσουν την πολυδιαφημισμένη νέα στολη του πρώην ΑΓΕΕΘΑ, αρβύλα σωστά τύπου gortex , και λοιπά παρελκόμενα, και μετά να κάνουν αλλαγές στη στολή !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Βοηθηστε τους εμπορους -προμηθευτες να,βγαλουν χρηματα!Αναπτυξη δεν εχουμε???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αποθήκη στην Αθήνα με χιλιάδες αποκριάτικα είδη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αν χορηγηθούν τα εν λόγω σήματα,δε θα υπάρξει κανένα πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Μου θυμίζει η ιστορία τον θυρεό πατς με την ελληνική σημαία που καθιέρωσε ο μακαρίτης γεεθα κωσταρακος και μετά 1,5 χρόνο καταργήθηκε. Επίσης δεν γίνεται μνεία για τα πατς με τους αγίους αγ. Γεώργιος αγ. Βαρβάρα αγ. Παΐσιος κλπ.
    Τι γίνεται???? Καταργούνται πλαγίως??? Εεεε? Γιατί εσείς τα καλόπαιδα του πενταγωνου τίποτε δεν κάνετε τυχαία. Μήπως αυτός είναι ο σκοπός της τροποποίησης? Αφού χορήγηση ξέρουμε όλοι θα ξαναγίνει πριν τις επόμενες εκλογές. Δεν έχετε σκοπό να δώσετε ούτε τρύπια κάλτσα. Για πείτε μας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα σήματα που αναφέρεις δεν είναι υποχρεωτικά, όπως αυτά που αναφέρθηκαν στο άρθρο.

      Διαγραφή
    2. Πέμπτη, Ιουλίου 04, 2024 4:14:00 μ.μ.
      Εννοεί ότι θα έχουμε στο αριστερό :ομάδα αίματος, σχηματισμό και μετά οι άγιοι θα φτάσουν στον αγκώνα.

      Διαγραφή
  24. Δουλεία δεν είχε ο διάβολος ..... τα παιδιά του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Προτείνω να φοράμε προαιρετικά και patch με την ποδοσφαιρική ομάδα που υποστηρίζουμε. Όπως και patches (πάτσες) της NASA, CERN, λόγω του επιστημονικού περιβάλλοντος εις το οποίο εργαζόμεθα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή