ΥΠΕΘΑ: Ξεκίνησε ο διαγωνισμός για κατασκευή 702 διαμερισμάτων–Το 15% θα διατεθεί σε καθηγητές-δασκάλους-ιατρούς-νοσηλευτές

ΥΠΕΘΑ: Ξεκίνησε ο διαγωνισμός για κατασκευή 702 διαμερισμάτων–Το 15% θα διατεθεί σε καθηγητές-δασκάλους-ιατρούς-νοσηλευτές

Έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας για την υλοποίηση του Οικιστικού Προγράμματος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας

Ξεκίνησε χθες, Τρίτη 23 Ιουλίου 2024, η διαγωνιστική διαδικασία για την υλοποίηση της πρώτης φάσης του Οικιστικού Προγράμματος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, προϋπολογισμού 100 εκατ. ευρώ.

Η προκήρυξη αφορά την έναρξη της διαδικασίας κατασκευής 702 διαμερισμάτων σε 54 οικοδομικά συγκροτήματα και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, σε ακριτικές περιοχές και νησιά με υψηλό κόστος ενοικίων και περιορισμένη διαθεσιμότητα οικιών.

Συγκεκριμένα, το οικιστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει αρχικά την ευρύτερη περιοχή 5 πόλεων της Θράκης (Αλεξανδρούπολη, Διδυμότειχο, Ορεστιάδα, Κομοτηνή, Ξάνθη) και 13 νησιών του Ανατολικού και Κεντρικού Αιγαίου (Κάρπαθος, Ρόδος, Καστελόριζο, Κως, Σάμος, Χίος, Λέρος, Λέσβος, Λήμνος, Σαμοθράκη, Σκύρος, Μύκονος, Σύρος).

Σημειώνεται ότι το 15% των νέων κατοικιών του Οικιστικού Προγράμματος θα διατίθεται σε καθηγητές – δασκάλους και ιατρούς – νοσηλευτές του ΕΣΥ, στο πλαίσιο Προγραμματικών Συμφωνιών μεταξύ του ΥΠΕΘΑ και του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και του Υπουργείου Υγείας, αντίστοιχα.

Στόχος του Οικιστικού Προγράμματος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι, με τα 242 διαμερίσματα που ήδη κατασκευάζονται, να έχουν παραδοθεί εντός του 2026 συνολικά 944 κατοικίες σε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, ιδιαίτερα των χαμηλόβαθμων, που μετακινούνται ανά την Επικράτεια για την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Υπενθυμίζεται ότι στις 18 Απριλίου 2024 ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, εγκαινίασε συμβολικά τη θεμελίωση του νέου συγκροτήματος 13 διαμερισμάτων στην Ορεστιάδα.

Δημοσίευση σχολίου

31 Σχόλια

  1. Δώστε τα λεφτά των ενόπλων δυνάμεων σε όλους τους υπόλοιπους... και μετά παραιτείται ο κόσμος, πτώχευση τα ταμεία και για όλα φταίνε οι κακοί καραβανάδες.. πολιτική (οι) από άλλο επίπεδο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από τά 942 πού λέει ούτε τά 42 δεν θά πάνε σέ αυτούς πού έχουν μεγάλη ανάγκη

      Διαγραφή
    2. 100 μιλιόνια €υρωπουλα, ούτε καν τα μαύρα της φορλι-φορλι, ακόμη και στον κολλητό του τραγουδιαρη ένα λαμόγιο, η τράπεζα που κατάπιε την περιουσία της γενικής και του ΜΤΣ, του έκανε σκοντο περίπου 112.000.000€ από τα περίπου 127.000.000€ που χρωστουσε, λένε οι κακίες οι γλώσσες στα ιντερνέτια. Προς τι λοιπόν ο στόμφος για τα 100 ψωρομιλιόνια. Κατά τα άλλα οδοιπορικα, ασκήσεων, εφάπαξ, περίθαλψη τίποτα, μηδέν εις το "πηλικιον" που είπε και ΠΑΓ. Πάντως λεφτά λοιπόν υπάρχουν με ουρά, αλλά είναι για πολύ λίγους της κάθε κυβέρνησης.

      Διαγραφή
  2. Αυτό που έχουμε ανοίξει τα πόδια σε δασκάλους γιατρούς κτλ με πρατήρια Σοα δεν έχει προηγούμενο.
    Μας τα εκμεταλλεύονται οι άλλοι και εμείς τα δουλεύουμε....
    Κοροιδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγω το εγραψα σε παλαιοτερο σχολιο μου η Mizοtakis l.t.d ειναι επικινδυνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απαντήσεις
    1. είναι πολλά τα λεφτά για παραιτήσεις...

      Διαγραφή
    2. μέχρι στιγμής παραιτούνται μόνο τα στελέχη.... Ειδικά σε γιατρούς, οικονομικούς, πιλότους τα ποσοστά παραιτήσεων είναι τραγικά.. αλλά στα επιτελεία πέρα βρέχει...

      Διαγραφή
    3. Μόνο τα στελέχη παραιτούνται..

      Διαγραφή
  5. Οικοδομικάι εργασίες. Ο μπαρμπα νικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρε, κλέφτες θα γίνουν οι ημέτεροι??!!!!Παρασκευή, Ιουλίου 26, 2024 11:09:00 π.μ.

    Τκ αίσθημα κορεσμού για λεφτά των "δικών μας" είναι ανικανοποίητο. Να μη σχολιάσουμε τι θα γίνει με τιμολόγια και κοστολογήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Βάλε Αλβανό να κάθεται, 60€ θα σου ζητήσει. Ξεφτίλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έχω μια απορία, τι δουλειά έχει το ΥΠΕΘΑ με τους δασκάλους, τους γιατρούς και όλους τους υπόλοιπους.....τακτοποιησε όλα τα στελέχη και τώρα λέει τι να κάνω τα περισευουμενα σπιτια ας τα δώσω στους εκτός ΥΠΕΘΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ας μας εξηγήσουν οι φωστήρες γιατί εμπλέκονται άλλα υπουργεία με το δικό μας! Όλα ξεκίνησαν κάποτε με τις λέσχες και στο τέλος δεν μπορούσαν να εξυπηρετήσουν τους Στρκους που σχόλαγαν μιάμιση βορά αργότερα από τους πολίτες που εξυπηρετούσαν! Ντροπή ρε σας σιχάθηκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το 2030 μαζί με τα f 35 θα έχουν ολοκληρωθεί και τα οικήματα αφού τα δίνουν σε ιδιώτες με διαγωνισμό! Μήπως με τα ίδια χρήματα γίνει μια μελέτη να αναλάβει το Μηχανικό μας και να διπλασιαστούν τα διαμερίσματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μη λες τέτοια,κι έχουν εξασφαλιστεί ήδη οι κατασκευαστές καθ τα λοιπά ημέτερα αρπακτικά...

      Διαγραφή
  11. Αναλάβαμε την δουλειά συνοριοφυλακα από το 2020, του νοσοκομου εκαβ από το 2022,του πυροσβέστη σε κάθε θεομηνία, του λιμενικού με τα φυλάκια επιτήρησης, των δήμων και περιφερειών σε κάθε χωματουργικηεργασια, των γιατρών ΕΣΥ, σε νησιά και άγονα μέρη. των σεκιουριτυ σε κάθε νατοικο που βρίσκεται στην Ελλάδα και δεκάδες άλλες υποχρεώσεις άλλων κλάδων της κοινωνίας. Και η αποζημίωση της ημέρας είναι 9-13€ το πολύ.Ενώ του πχ του πυροσβέστη η επιφύλακη είναι 42€.και οι στρατιωτικές υποχρεώσεις συνεχίζονται για όσους δεν απασχολουνται με τα παραπάνω.
    Βρε αηντε από κει. Είμαστε οι χαμαληδες του κράτους και μας πετάτε ψίχουλα. Ουστ. Ρε ανώτατοι λίγο ντροπή βάλτε πλάτη βρε ντροπή σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σσσστττ... Μη πιάνεις στο στόμα σου τους ανώτατους!!! Είν'απασχολημένοι με την προαγωγή τους που βασίζεται στις πλάτες των κατώτερων τους, χωρίς να τους το αναγνωρίζουν βεβαίως βεβαίως....

      Διαγραφή
  12. Η κυβέρνηση έχει χάσει το 50% των εν ενεργεία και αποστράτων ψηφοφόρων της καθώς και το 60%των νέων που δεν επιλέγουν πλέον τις στρατιωτικές σχολές. Νομίζει οτι θα το αναπληρώσει με προσλήψεις ΟΒΑ και ΕΠΟΠ οι οποίοι η παραιτούνται η εκβιαζουν οτι θα παραιτηθούν μετά απο λίγο η κανουν την πρακτική τους για 5 χρόνια και μάλιστα με μισθούς
    πάνω κι από αυτούς των νεων υπαξιωματικών παραγωγικών σχολών εκ των οποίων ένα σημαντικό ποσοστό παραιτείται σήμερα και αυτή σφυρίζει αδιάφορα. Το παιχνίδι έχει χαθεί πλέον ο γάιδαρος του
    αδαή νεοφιλελεύθερου χότζα ψόφησε τον έσκασε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τελείως απαράδεκτη η στρατιωτική ηγεσία που ανέχεται να κάνει πολιτική ο κάθε ΥΕΘΑ με την περιουσία των ΕΔ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το υπεθα είναι η χαρά του κάθε χασοδίκη της κάθε κυβέρνησης!

      Διαγραφή
  14. Σε λίγο θα καταλήξουν σε μετανάστες γιατί στρ. Πρσ δεν θα υπάρχει. Αντί να φτιάξει τους μισθούς πεινας να μπορούν να ζήσουν τα στελέχη αξιοπρεπώς θα φτιάξει λέει σπίτια μετα απο δεκα χρόνια τοτε που δεν θα έχει μεινει κανείς. Διαλύουν το στράΤευμα τεχνιέντως. Φεύγουν ικανά στελέχη σορηδον. Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ρε 'σεις, άλλη η δουλειά του ναύτη (που κατάπιε σκουπόξυλο αλλά θα πάρει μετάθεση στο εξωτερικό λίαν συντόμως) και άλλη η δουλειά του καντηλανάφτη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ας αναλάβουμε την στέγαση και τροφή των δασκάλων, καθηγητών, αστυνομικών, πυροσβεστών, γιατρών κλπ. Αφού το ΥΠΕΘΑ μπορεί ενώ τα άλλα υπουργεία είναι φτωχά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Είμαι σύζυγος αποστράτου και μητέρα στρατιωτικών. Δυστυχώς το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και οι ανώτατοι αξιωματικοί συνεχίζουν να είναι πολύ κατώτεροι των περιστάσεων και να μην έχουν το θάρρος να μεταφέρουν την αλήθεια για τα αίτια της έλλειψης ενδιαφέροντος και αυτό επικοινωνούν και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Όταν έχεις τριακόσιες θέσεις εργασίας και μόνο διακόσιες αιτησεις σημαίνει ότι δεν υπάρχει ενδιαφέρον. Το βασικότερο όλων είναι το οικονομικό. Εφόσον οι αμοιβές των στρατιωτικών παραμένουν εκεί που είναι και δεν διπλασιαστούν ώστε να αποφασίζουν τα παιδιά να παραβλέψουν τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας και μεταθέσεων λυπάμαι πολύ αλλά δεν νομίζω ότι θα αλλάξει κάτι στα επόμενα χρόνια. Η βάση είναι δικαιολογία όχι πραγματικότητα. Και εφόσον σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχει έμψυχο δυναμικό τί τα χρειαζόμαστε τα νέα οπλικά συστήματα;; Όσο για τα οικήματα να δούμε ποιους ακόμη θα βάλουν δικαιούχους και που θα τα χαρίσουν στο τέλος, επειδή και αυτό έχει ήδη γίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αν δεν υπάρξει παραίτηση αρχηγού οι αρχηγών για όσα συμβαίνουν στον υπόλοιπο ΕΣ και ΕΔ είναι συνυπεύθυνοι για ο,τι γίνει στο κοντινό μέλλον και οποίος κατάλαβε κατάλαβε. Αφήστε τις φιέστες και δώστε σοβαρούς ανάλογα με τους καιρούς μισθούς και αποβάλλεται την νοοτροπία του «Γιάννης κερνάει Γιάννης πινει. Σπίτια μόνο για ΕΔ (οι άλλοι ας τα βρουν με τα υπουργεία τους) Λέσχες μόνον για ΕΔ και αυτούς που έχουν κρατήσεις απ τις μισθοδοσίες και τις συντάξεις και φυσικά τα 2 μοναδικά νοσοκομεία που έχουν οι ΕΔ έχουν γίνει έρμαιο των πολιτών κάθε λογής που δεν έχουν σχέση με τις ΕΔ. Επισεις πι γιατροί έχουν γίνει χειροτεροι κι απ τους γιατρούς του ΕΣΥ, δέχονται με δαπάνες του στρατού τις πελατείες τους στα νοσοκομεία μας κτλ για να μην πω για τα «κεράσματα»…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ειλικρινά από όσους σχολιάζετε, έχω την απορία, για το ύψος του IQ που διαθέτετε, αν διαθέτετε κάτι τέτοιο. ´´Χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, προϋπολογισμού´´ γράφει βρε αχαρακτήριστοι, όχι πιστώσεις του ΥΕΘΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή