Στρατιωτικές Σχολές: Το βίντεο του ΓΕΣ που δεν «τραβάει» και ο «συναγερμός» που δεν άκουσαν στο Άμυνας

Στρατιωτικές Σχολές: Το βίντεο του ΓΕΣ που δεν «τραβάει» και ο «συναγερμός» που δεν άκουσαν στο Άμυνας

Όπως αναφέρει το φιλικό μας ιστολόγιο ΠΟΛΙΤΗΣ-ΟΠΛΙΤΗΣ:

Το ΓΕΣ έχει δημοσιεύσει εδώ και 5 ημέρες το παρακάτω βίντεο που απευθύνεται στους μαθητές που ΄δώσανε πριν λίγες ημέρες Πανελλήνιες εξετάσεις και αναμένουν μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών τους, αρχές Ιουλίου να δηλώσουν τις Σχολές που επιθυμούν να σπουδάσουν.

Προφανώς ο σκοπός του βίντεο είναι να καλέσει τους νέους να δηλώσουν τις Στρατιωτικές Σχολές του Στρατού (ΣΣΕ-ΣΜΥ) όμως μόνο από τις προβολές φαίνεται ότι το βίντεο δεν κατάφερε να τραβήξει το ενδιαφέρον. Έχει κολλήσει στις 3.400 προβολές όταν το αντίστοιχο βίντεο του 2023 είχε ξεπεράσει τις 14.000. Ο λόγος δεν είναι το ίδιο το βίντεο που είναι καλό, αλλά το ότι το ενδιαφέρον των νέων για τις Στρατιωτικές Σχολές έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια γεγονός που φαίνεται από τα κενά στις Σχολές αλλά και από τον μεγάλο αριθμό παραιτήσεων σε αυτές. Για να μην γράφουμε συνεχώς τα ίδια πριν 1 μήνα είχαμε δημοσιεύσει το άρθρο μας με τίτλο: O πίνακας της Σχολής Ευελπίδων που θα έπρεπε να χτυπήσει συναγερμό στο Άμυνας...

Κλικ για μεγέθυνση:

Προφανώς δεν το λάβανε υπόψη αφού βελτιώσεις στα προβλήματα που αναφέραμε στο άρθρο μας δεν είδαμε και αυτό προφανώς θα το πληρώσουν οι Στρατιωτικές Σχολές με νέα κενά. Μακάρι να κάνουμε λάθος, αλλά τα στοιχεία δείχνουν τι θα γίνει.

Ας δημοσιεύσουμε ξανά τον επίλογο του παραπάνω άρθρου μας έστω και λίγες ημέρες πριν τις δηλώσεις μηχανογραφικών με την ελπίδα να ξυπνήσουν στο Υπουργείο Άμυνας και να ακούσουν τον συναγερμό που χτυπάμε για τις Στρατιωτικές Σχολές.

Γράψαμε στον επίλογο στο άρθρο μας για το ίδιο θέμα στις 13 Μαΐου τα παρακάτω:

Και μετά από όλα αυτά η ηγεσία του Υπουργείου αντί να ασχοληθεί με το θέμα, του πώς μια Στρατιωτική Σχολή που παραμένει κόσμημα, όπως η ΣΣΕ, σε μόλις λίγα χρόνια, έχει καταρρεύσει και η βαθμολογία εισαγωγής της κατά 40%, από το 17 στο 12 με πολλές κενές θέσεις σπουδαστών, όπως αναφέρθηκε και στην Βουλή και να ασχοληθεί με τους λόγους που ακόμα και αρκετοί που εισάγονται στην σχολή, παραιτούνται σε λίγους μήνες, βρίσκει την εύκολη λύση κατεβάζοντας παρακάτω την βάση εισαγωγής στην ΣΣΕ όπως έκανε το 2023, γεγονός που περισσότερα προβλήματα παρά λύση θα δώσει στο μέλλον του Στρατού Ξηράς, που προφανώς στηρίζεται στους απόφοιτους της ΣΣΕ να τον διοικήσουν.

Αλήθεια δεν αναρωτήθηκαν γιατί δεν καταρρέουν οι βάσεις στα Σώματα Ασφαλείας που ακόμα και απλός Αστυνομικός-Λιμενικός ή Πυροσβέστης θέλουν πολλαπλάσια μόρια σε σχέση με την ΣΣΕ. Για τις σχολές Αξιωματικών των Σ.Α. ας μην μιλήσουμε για τις βάσεις τους που έχουν πάει στα ύψη! Μήπως γνωρίζουν περισσότερα οι 18ρηδες υποψήφιοι των Πανελλαδικών από την ηγεσία του Άμυνας; Δεν το νομίζουμε. Καλό όμως ας κάνουν και μια δημοσκόπηση στους μαθητές των Λυκείων, θα εκπλαγούν με τα αποτελέσματα.

Και βάζουμε και ένα ερώτημα στον κ Υπουργό. Αλήθεια η δέσμευση για άρση της αδικίας των αποδοχών των σπουδαστών των Στρατιωτικών Σχολών, σε σχέση με τις αντίστοιχες των Σωμάτων Ασφαλείας, πότε θα γίνει όπως ο ίδιος υποσχέθηκε;

Για το τέλος βάζουμε έναν ακόμη πίνακα, με πόσοι υποψήφιοι των πανελλαδικών, δηλώνουν σαν πρώτη προτίμηση την ΣΣΕ (ΟΠΛΑ), από το 2009 ως σήμερα. Η κάθετη πτώση την τελευταία ειδικά τριετία δεν είναι για προβληματισμό είναι για συναγερμό. Θα τον ακούσουν στο Άμυνας;

Κλικ για μεγέθυνση:

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Στρατιωτικές Σχολές: «Φοβάμαι ότι το 2024 θα έχουμε περισσότερες κενές θέσεις από το 2023»

Δημοσίευση σχολίου

39 Σχόλια

  1. Όσοι μπήκαμε το έχουμε μετανιώσει. Επειδή ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω ας μην κάνουν το ίδιο λάθος τα νέα παιδιά! Χίλιες φορές να πάνε στο εξωτερικό εργάτες παρά αξιωματικοί να κάθονται προσοχή στον κάθε έναν αχαρακτηριστο στρατιωτικό ή πολιτικό!
    Μακριά μάγκες......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το βίντεο ωραιότατο. Το υψηλό επίπεδο που διαφημίζετε ακόμα ωραιότερο. Δεν λέτε όμως τίποτα για τις αποδοχές του πάτου. Αν δεν πάει ο μισθός του λοχιακου 1500 και του ανθυπολοχαγακου 2000, και ξανθιές να παίζουν στα επόμενα βίντεο ούτε οι ξανθιές πρόκειται να προτιμήσουν τις ενδοξες ΕΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λέω να πάει στον Μ. Λχια 1800, στον Ανθλγό 2500 και στον Ανχη που είναι Δκτης Μονάδας 5000 ευρώ. Πιστεύεις ότι είναι καλά ή είναι λίγα;

      Διαγραφή
    2. Μια χαρά είναι για κάποιον που διαχειρίζεται ζωές και εκατομμύρια υλικών και κάθε χρόνο όπου γης και πατρίς

      Διαγραφή
    3. @ 1.00.00 Λιγα ειναι, στον Αμερικανικο στρατο ο Ανχης λαμαβανει 12-13.000 δολαρια το λιγοτερο....

      Διαγραφή
    4. Στο "φιλανδικό μονδέλο" του φαλάκρα ρε γλειφτη ραγιά, που ειρωνεύεσαι με τους μισθούς, ο ανθυπολοχαγός παίρνει καθαρα στο χέρι αφορολογητα 4.500€, ανάλογα οι υπαξιωματικοί, ενώ ο στρατιώτης θητείας από 1.500€ ανάλογα με την ειδικότητα!

      Διαγραφή
  3. Και ρωτάω εγώ ,γιατί να Δηλαβέρη κάποιος Στρατιωτική σχολή και να αποφοιτήσει ως αξιωματικός ή μόνιμος υπαξιωματικος; Μήπως για τον καλό μισθό ( που δεν φτάνει πλέον ούτε για τα βασικά ) , για τις πολλεσ μεταθέσεις , για την καθημερινή στις Μονάδες, για τις πολλές υπηρεσίες, για τ α πολλαπλά καθήκοντα και ευθύνες, για τα πάρεργα ( δασοπεριπολα, φωτιές, χιόνια, πλημύρες , ΕΚΑΒ, αντιπροσωπίες και ότι άλλο ευφάνταστο βρει ο εκάστοτε Δκτης Μονάδας, σχηματισμού κτλ έτσι ώστε να είναι αρεστός στους προϊσταμένους πολιτικούς και στρατιωτικούς. Εμεις την πατήσαμε διαβάσαμε δώσαμε εξετάσεις μπήκαμε και εγκλωβιστήκαμε . Τα νέα παιδιά πρέπει να το σκεφτούν καλά να ρωτήσουν κάποιον που είναι στις ΕΔ, να το εξετάσουν από όλες τις πλευρές. Εγώ αν μπορούσα να γυρίσω το χρόνο πίσω θα κοιτούσα κάτι διαφορετικό !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πρόσφατα αποστρατεύτητα Ταξχος ε.α. εκ ΣΣΕ. Μαύρα κόλλυβα ο Στρατός αγαπητά μου παιδιά. Όταν εγώ μπήκα το 1990 είχαμε τουλάχιστον καλούς μισθούς (σε 3 χρόνια είχα πάρει το 1ο μου αμάξι) και το κυριότερο δεν ασχολιόμασταν με πάρεργα (ούτε μοιράζαμε κρουασάν στα χιόνια, ούτε σβήναμε φωτιές, ούτε μεταφέραμε νεκρές αγελάδες στη...Θεσαλλία και λοιπές ηλιθιότητες-φαιδρότητες που υποβάλλουν στο Στρατό να εκτελέσει σήμερα. Οπότε και στα παιδιά μου (με πόνο ψυχής είναι η αλήθεια) τους λέω ΟΧΙ στην στολή! Μακριά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλά τα λες , εκτός του ότι για την σημερνή κατάσταση των ενόπλων δυνάμεων , ευθύνη έχει και η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων (όπως και εσύ κ. Ταξίαρχε ε.α.)

      Διαγραφή
    2. Έτσι για να μαθαίνουμε κι εμείς: η αφέντρα είναι η σύζυγος του γιαλαντζί καταδρομέα;

      Διαγραφή
    3. Ταξχε, λες ψέματα. Φωτιές πάντα έσβηνε ο στρατός, δηλ. και εσύ! Επίσης ο στρατός έκανε χειρότερα πριν απο εσένα. Μάζευε σκουπίδια και αναπλήρωνε τον σημερινό ΟΑΣΑ επι ΠΑΣΟΚ όταν αυτοί οι φορείς είχαν απεργία. Επειδή είσαι νέος και δεν ξέρεις, το ΚΕΒΟΠ απο Κέντρο Βαρέων Όπλων Πεζικού περιπαικτικά το έλεγαν ΚΕντρο ΒΟηθείας Πρωτευούσης.

      Διαγραφή
  5. Αν θέλετε να με ακούσετε. Μακριά από το χώρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΟΥΛΗ, 2500 ΕΥΡΩ ΠΡΩΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΑΝΘΥΠΟΛΟΧΑΓΟΥ....ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ......ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΒΓΑΖΕΙ ΕΝΑΣ ΝΤΕΛΙΒΕΡΑΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΝΘΥΠΟΛΟΧΑΓΟ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προσέλθετε, ο Κούλης θέλει κρέατα για τον ντακουνατο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η περίπτωση μου θυμιζει τον λεγεωναριο (Αστεριξ και Οβελιξ). Καταταγητε μας έλεγαν και θα πάρετε εισιτήριο για την αρενα😁



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όσοι έχετε την δυνατότητα να σας εξασφαλίσει κάποιος τις μεταθέσεις τουλάχιστον την πρώτη 10 ετία και ακόμη καλύτερα να σας βολέψει στις ΕΔ τολμήστε το . Οι λοιποί θα σας φάει το ποτάμι και η αλμύρα και όταν πάρετε χαμπάρι τι γίνεται θα έχει πετάξει το πουλί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να σας εξασφαλίσει κάποιος τις μεταθέσεις τουλάχιστον την πρώτη 10ετία θα πρέπει να έχεις πεθερά Αφέντρα αλλιώς δύσκολο.

      Διαγραφή
  10. Έχω ρημάξει το συκώτι μου από τα γέλια με τη αφεντρα πεθερά. Είσαι θεούλης μεγάλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μακριά. Να μην παρασύρονται οι ικανοί μαθητές από την ψευδαίσθηση του άμεσου μισθού γιατί θα εκπλαγούν γρήγορα και δυστυχώς δυσάρεστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 12000 γράφουν. Δεν αφήνουν και το Μετσοβειο

      Διαγραφή
    2. ΑΣΕΙ και πάσης ΕλλάδοςΔευτέρα, Ιουνίου 24, 2024 4:30:00 μ.μ.

      @ 22 3:16, τα προηγούμενα 196 χρόνια (από το 1828!) πόσο έγραφαν, δεν μάς είπες! Μάλλον το τριπλάσιο από εσένα!

      Διαγραφή
  12. Κατά τα άλλα μου θέλανε και φιλανδικό μοντέλο κάτι ασχημάντρες φαλάκρες μυωπικοί! 4.500€ καθαρά ο Φιλανδός ανθυπολοχαγός και 1.500€ ο απλός στρατιώτης κληρωτός, όχι μόνο για διακοπές τζάμπα στο Ελσίνκι κάτι άσχετοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Να μπούνε τώρα στις σχολές ;;;; Και να έρθει μία κυβέρνηση μετά από 15 χρόνια και να τους αλλάζει τα πάντα. Όπως γίνεται με τους Απόφοιτους ΑΣΣΥ του 1994 που τους έβαλαν με νόμο του 2010. Άντε ρε από δω. Μακριά τα νέα παιδιά. Καμία εμπιστοσύνη σε κανέναν. Μακριά !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άντε πάλι ο γνωστός ηλίθιος ανεξεταστεος από πρώην 2ετους ΣΜΥ που μπήκε "τελειόφοιτος" 2α γυμνασίου και μας τα έχει κάνει Ζέπελιν!

      Διαγραφή
  14. Άραγε, πόσοι από τους υποψήφιους στις στρατιωτικές σχολές , κυρίως στις σχολες αξκών, έχουν γονείς ή συγγενείς που ήδη υπηρετούν στον Στρατό και σε επιτελεία και θα τους βοηθήσουν στις μελλοντικές μεταθέσεις τους??? Και φυσικά πόσοι από αυτούς έχουν εξασφαλίστεί οικονομικά , χωρίς να περιμένουν τον μισθό για να επιβιώσουν.. Σε αυτές τις περιπτώσεις όντως αποτελεί ένα κίνητρο η ένστολη καριέρα!!!! Και πάλι υπό προϋποθέσεις... Η αεροπορία και τα Σώματα του ΣΞ , έχουν ελάχιστες Μεταθέσεις. Οι υπόλοιποι όμως που είναι μόνοι τους καλύτερα να ακολουθήσουν ένα διαφορετικό επαγγελματικό προσανατολισμό.. Τους περιμένει δύσκολη ζωή. Και αν ακόμη παραιτηθούν να γνωρίζουν ότι είναι ανειδίκευτοι εργάτες . ΔΕΝ αναγνωρίζεται τίποτα από την στρατιωτική σταδιοδρομία..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πάντως ένα είναι το σίγουρο.....
    Αν δεν βελτιωθούν
    α. οι εργασιακες συνθήκες,
    β. Οι οικονομικές απολαβές
    γ. Οι συνεχείς μεταθέσεις για 35 χρόνια
    σε 10 χρόνια από τώρα δεν Θα μπαίνει κανένας .Η ζήτηση θα είναι μηδενική.
    Θα υπάρχει ενδιαφέρον μόνο απο άτομα πολύ χαμηλής νοημοσύνης που δεν μπορούν να αντιληφθούν την πραγματικότητα. (Ήδη υπάρχει μεγάλο ποσοστό τέτοιων στελέχωση).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Όταν στελεχώνεις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές με μαθητές του 12(!!), θα πάρεις και Αξιωματικούς του 12....με ο,τι αυτό συνεπάγεται.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είδαμε και με τους αξιωματικούς του 19, τι ψάρια πιάσαμε, άσε μη φας

      Διαγραφή
    2. Η ΣΣΕ έτρεξε πρώτη να βάλει στα ύψη την ΕΒΕ της Ακατονόμαστης κας πρώην υπουργού παιδείας πετώντας έξω πέρσι και πρόπερσι παιδιά πολύτεκνων οικογενειών. Αν ήθελαν μαθητές του 15 και πάνω ας έδιναν το δικαίωμα και στα υπόλοιπα επιστημονικά πεδία να την επιλέξουν. Άλλα δεν θέλουν καλούς μαθητές θέλουν μέτριους. Θα μου πεις τώρα μαθητής του 18 και πάνω σιγά μην πάει στην Ευελπίδων να παίρνει 900-1000 ευρώ και να μην τον βλέπει το σπίτι του με τις μεταθέσεις απο δω κι απο κει, και δεν θα πάει εστω και μακριά για 4-5 χρόνια όταν μπορεί να σπουδάσει π.χ ιατρική φαρμακευτική κλπ καλές σχολές.

      Διαγραφή
    3. Ενώ τώρα έχει ανέβει το επίπεδο αγοράζοντας ψήφους από τους χιλιάδες περιφερόμενους στις Μονάδες ΕΠΟΠ, μαθητές που πολλοί ούτε καν έχουν δώσει Πανελλήνιες και μάλιστα με μεγαλύτερο μισθό για 5-7 χρόνια από έναν σπουδαστή ΑΣΣΥ. Ήδη έχουν ξεκινήσει σε μεγάλο βαθμό να παραιτούνται ο ένας πίσω απ τον άλλον ικανά στελέχη των Ε.Δ φεύγοντας στο εξωτερικό. Έχει δει κανένας παιδί πολιτικού να σπουδάζει σε Στρατιωτικές Σχολές.

      Διαγραφή
  17. Το βίντεο θα έπρεπε να τιτλοφορείται " Γίνε μέλος της αναξιοκρατίας, της ταλαιπωρίας, της πείνας, της έλλειψης οικίας και της κοροϊδίας" Ξύπνησαν επιτέλους τα παιδιά και ΜΠΡΑΒΟ τους. ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ. Καλύτερα γιδάρης στο χωριό να δίνω το γάλα στο μπάτζιο παρά μέλος αυτού που έχουν καταντήσει τον Στρατό. Αιχμηρό? ίσως. Αληθινό? Σίγουρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Έχει κάποια βάση σαν σκεπτικό, αλλά παραμένει γελοίο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @ 25 10:11, το δικό σου σκεπτικό δεν μάς είπες, για να σου βάλουμε και εμείς βαθμό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Τρίτη, Ιουνίου 25, 2024 2:58:00 μ.μ.είσαι πολύ νέος(στη ζωή κ' στην υπηρεσία) για να κατανοήσεις και να κρίνεις δύο διαφορετικά περιβάλλοντα εργασίας. Να ευχαριστείς που πέρασες, έστω και με 12 στα ΣΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @ 26 10:16, εμ έλα που είμαι παμπάλαιος και πέρασα με 18, όταν βάση ήταν το 16 (πανελλήνιες πάντα, για να μην πετάξεις κανένα μαργαριτάρι πα΄λι!). Άλλα δεν χρειάζεται να σού πω γιατί θα ψαρώσεις! Να ξέρεις ότι σχολιάζω πάντα εκ του ασφαλούς! And you?

    ΑπάντησηΔιαγραφή