Δένδιας: Το «Μνημείο Αθανάτων του Έθνους» θα μετακινηθεί σε έναν ιδιαίτερο χώρο στη ΣΣΕ (BINTEO)

Δένδιας: Το «Μνημείο Αθανάτων του Έθνους» θα μετακινηθεί σε έναν ιδιαίτερο χώρο στη ΣΣΕ (BINTEO)

Ο ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας, παρέστη σήμερα, Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024, στην παρουσίαση του έργου του Καθηγητή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Βαρώτσου «Ανάπλαση του Περιβάλλοντος Χώρου του ΥΠΕΘΑ», που πραγματοποιήθηκε στη ΛΑΕΔ.

Στην παρουσίαση παραβρέθηκαν επίσης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτριος Χούπης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνιος Οικονόμου, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Δημήτριος-Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος «Αικατερίνη Λασκαρίδη» Υποναύαρχος ε.τ. Παναγιώτης Κ. Λασκαρίδης ΠΝ, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων κ.ά.

Στην ομιλία του ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας επισήμανε μεταξύ άλλων τα εξής: «...Ανοίγω μια παρένθεση εδώ για να πω ότι οι υπάρχουσες πλάκες με τα ονόματα των 121.692 νεκρών μας, που υπάρχουν ήδη στο χώρο του στρατοπέδου και είναι προϊόν της προσήλωσης του πρώην Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, του Στρατηγού Φλώρου στη διάσωση της εθνικής μνήμης, έχει προβλεφθεί να μετακινηθούν και να τοποθετηθούν με σεβασμό σε έναν ιδιαίτερο χώρο στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων».

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΟΜΙΛΙΑ ΥΕΘΑ ΕΔΩ.

Κλικ για μεγέθυνση:

Δείτε το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ:

Δημοσίευση σχολίου

27 Σχόλια

  1. Αντί να διοχετεύσουν τις δωρεές για κατασκευές ΣΟΑ, ώστε να αντιμετωπιστεί το οικιστικό πρόβλημα των στρατιωτικών , λόγω μεταθέσεων και ακρίβειας πάνε και τα δίνουν για φαραωνικα έργα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι είπες τώρα??!!!! Ούτε για αστείο να γίνει κάτι θετικό για το προσωπικό.

      Διαγραφή
  2. Στο ΥΠΕΘΑ ειναι πολυ πιο ευκολη η προσβαση ενω στη ΒΑΡΗ μονο ....θα πανε κοινα θα γινει μπαχαλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ κιτσ η κατάσταση. Έλεος με την παπατζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στο εισαγωγικό μέρος του κ. ΥΕΘΑ , ακούγεται από τον ίδιο να λέει ότι οι ήδη υπάρχουσες πλάκες με τα ονόματα των πεσόντων , ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΣΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΧΩΡΟ ΣΤΗ ΣΣΕ. Αυτό σημαίνει οτι δεν μεταφέρεται ΄'ΟΛΟ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΩΝ ΑΘΑΝΑΤΩΝ , αλλά μόνο οι πλάκες με τα ονόματα . Στη συνέχεια , στην παρουσίασή του ο κ. καθηγητής επισημαίνει , κατά την περιγραφή του ΜΝΗΜΕΙΟΥ ότι στις κάθετες γυάλινες επιφάνειες ( σε ημικυκλική διάταξη ) θα αναγραφούν τα ονόματα των πεσόντων ( περίπου 60.0000 ανέφερε, ως μη γνωρίζων τον ακριβή αριθμό, και διορθώθηκε από τον κ. Α/ ΓΕΣ σε 121. 692 ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ξόδεψαν χιλιάδες ευρώ για να γίνει το μνημείο στο ΥΠΕΘΑ και τώρα άλλα τόσα για να μεταφερθεί στην ΣΣΕ και να στηθεί ξανά. Μάλλον τους περισσεύουν φράγκα εκεί στο Άμυνας. Τώρα γίνεται κατανοητό γιατί στα εγκαίνια του μνημείου την κυβέρνηση ο υφυπουργός και όχι ο υπουργός......διαφωνίες με χρήματα του λαού.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βρακι δεν έχει ο κόλος μας λουλούδια θέλει ο που…όσο μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απ'αυτό δεν είχε, αλλά μνημείο και με την πλάκα να γράφει επί ποιανού ανεγέρθηκε δημιουργήθηκε. Γιατί άραγε????...

      Διαγραφή
  7. να τοποθετηθούν με σεβασμό σε έναν ιδιαίτερο χώρο στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πόση γελοιότητα. Φυσικά με ξένα λεφτά, όπως πάντα. Για κάντε μια ΕΔΕ στο γιατί στήθηκε εκεί που στήθηκε το μνημείο και ποιοι λόγοι υπαγορεουν τη μετακίνηση του σε μια στρατιωτική σχολή στη Βάρη (πιο μακριά "πεθαίνω"). Και αυτοί που πάλι αποφασίζουν, υποτίθεται θα μας προστατεύουν από κάθε εξωτερικό εχθρό, αλλά ξεχνάνε ότι τελικά και αυτοί οι ίδιοι αποδεικνυονται εχθροί εκ των έσω με αυτά τα δήθεν ευφυολογηματα τους και την φροντίδα (λέμε τώρα) του ισχυρότερου πυλώνα των ΕΔ, του προσωπικού. Και αλήθεια, πως θα το επισκέπτονται οι απλοί πολίτες το ανωτέρω μνημείο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο κ. ΥΕΘΑ είναι τουλάχιστον τραγικός.. λάθος το μνημείο, μεγαλύτερο λάθος η μεταφορά και το φτιάξιμο νέου.. απλά τραγικός.. μέριμνα προσωπικού μηδέν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο κάθε αρχηγός βγάζει το ψυχοσωματικά του φτιάχνοντας ότι του έρθει χωρίς ποτέ να αναλογιστεί το κόστος και την βιωσιμότητα της απόφασης. Με το που φεύγει οι επόμενοι, που φυσικά δεν είχαν το σθένος να του πουν τι βλακείες κάνει, απαξιώνουν το έργο μέχρι μετά από μερικά χρόνια να πηγαίνει στα αζήτητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γιααυτο η Ελλαδα δεν θα γινει σοβαρο κρατοςΠΟΤΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τι σκέφτηκαν πάλι κάτι αυτιστικοί, κάτι φαλάκρες, κάτι αποτυχημένοι, κάτι τριτοτέταρτοι. Ένας ομολογουμένως αποτυχημένος γυαλογλύπτης θα γεμίσει γυαλάκια στο προαύλιο, σιγοντάροντας σε αισθητικές παρλαπίπες. Λεφτά υπάρχουν λοιπόν για όπου γουστάρουν και όπου αγαπούν. Αλλά για να πας μετάθεση οικογένεια, από Έβρο σε νησί θες ακατεβατα 5.000€υρώπουλα, ενώ η μπανανία σου δίνει 1.240€ περίπου καθαρά. Ντροπή ρε, ντροπή, αλλά ποιος την έχασε για να την βρουν εκεί στην Μεσογείων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Βρείτε λεφτά για αποζημιώσεις δαπανών που τις πληρώνετε μετά 12 μήνες, λεφτά για απλήρωτα νυχτερινα, απληρωτες υπηρεσίες στο ποτάμι, απληρωτες υπηρεσίες αργιών, αύξηση στα ψίχουλα που δίνετε για 24ωρη υπηρεσία. Χορήγηση στολών και αρβυλων και εξοπλισμού γτ γυρνάμε με τα τσουβάλια και εάν πάρουμε φόρμα από εμπόριο δεν μας αφήνετε να τα φοράμε και άλλα πολλά. Και αφήστε τις ανακαινισεις. Λεφτά από την τσέπη βάζουμε για καθαριστικά και κόλλες α4.
    Κάποιος από το γεεθα ή τους κλάδους διαβάζει τα σχόλια ή κάνει την πάπια?? Εφαρμόστε ότι δικαιούμαστε και μετά απαιτήστε να είμαστε εντάξει. Που είμαστε λόγω όρκου και χαρακτήρα. Εσείς οι ανώτατοι και οι πολιτικοί δεν είστε εντάξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει γίνει ο στρατός τό χειρότερο επάγγελμα, μακρυά όλοι, τώρα μπορεί νά κουκουλωνετε τό χάλι αν χρειαστεί όμως σίγουρα θά φανεί

      Διαγραφή
  14. ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΑΡΑΓΕ ΑΠΟΦΑΣΗ Σ.Α.Γ.Ε η ΜΗΠΩΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΝΟΣ ΑΡΧΗΓΟΥ ΧΩΡΙΣ ΜΕΛΕΤΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενώ τώρα υπάρχει εμπεριστατωμένη μελέτη σκοπιμότητας... Ράβε ξήλωνε και από κάτω οι αυλοκόλακες να χειροκροτούν.. χαίρε καίσαρ οι μελλοθάνατοι σε ψηφίζουν..

      Διαγραφή
  15. Δεν με νοιάζουν αυτά ούτε λεφτά θέλω. εγώ βολεύομαι με την νέα στολή Παραλλαγής που παρουσίασε ο πρώην α γεεθα. Περιμένω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Λογοκρισία βλέπω στα σχόλια και δεν μου αρέσει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ....... είπε ο κσραβανάς απόστρατος που άφησε το αποτύπωμα του με ένα μνημειάκι κάπου σε ένα στρατόπεδο. Γελάει ο κόσμος. Στρατιωτικό μνημείο σε δημόσιο χώρο. Ας το έκανε εντός στρατοπέδου σε κάποιο απ'όλα της Αττικής, κοντεύει να είναι ίδιος ο αριθμός τους με τα παραμεθόρια. Α,και δεν είναι στρατιωτική σελίδα, είναι δημόσια (ευτυχώς ακόμη) κι ο καθένας μπορεί να γράψει τη γνώμη του.

      Διαγραφή
  17. Τι θα καταλογιστεί στον κο Φλώρο??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ότι καταλογίζεται στο Δένδιας... Ο ένας έραβε και ο άλλος ξηλώνει... Στην υγειά σας ψηφοφόροι!

      Διαγραφή
    2. Ότι καταλογίστηκε και στον "ατσαλάκωτο" Άλκη με την μετακίνηση των Δνσεων των Όπλων....~700.000€ κόστος το πέρα-δώθε (μόνο οι υποδομές-όχι οι μετακινήσεις όλο αυτό το διάστημα) και μετά....υποψήφιος περιφερειάρχης Βορ.Αιγαίου!

      Διαγραφή
  18. Τα ίδια έκαναν και στην ΣΣΕ, γκρέμισαν τους θαλάμους και μετά έψαχναν δωρητές να τους ξαναχτίσουν. Οι αυθαιρεσίες των αρχηγών ίσως κάποτε πρέπει να ξυπνήσουν αυτεπάγγελτα του στρατιωτικούς εισαγγελείς . Όχι ψεκάσετε σκουπίστε τελειώσατε. Το me too του στρατού είναι μακρύ κατάλογος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Η μαναδική λύση, στις συνεχιζόμενες αυθαιρεσίες του κάθε αρχηγού, είναι η με εισαγγελική παραγγελία, άμεση κοστολόγηση και καταλογισμός, σε βάρος της προσωπικής του περιουσίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή