Οικονομικό αδιέξοδο στις Μεταθέσεις Στρατιωτικών: κ. Υπουργέ αφήστε την... «Ατζέντα 2030» και αυξήστε ΑΜΕΣΑ τα «έξοδα μεταθέσεως»!

Οικονομικό αδιέξοδο στις Μεταθέσεις Στρατιωτικών: κ. Υπουργέ αφήστε την... «Ατζέντα 2030» και αυξήστε ΑΜΕΣΑ τα «έξοδα μεταθέσεως»!

Η ΕΝΩΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΞΑΝΘΗΣ (Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ξ.) απέστειλε προς τον κ. ΥΕΘΑ έγγραφο με θέμα: Αυξήστε τα «έξοδα μεταθέσεως»! Οι μετατιθέμενοι σε απόγνωση αναζητούν λύσεις!

Ειδικότερα:

Κύριε Υπουργέ.

Με το παρόν έγγραφό μας, σας μεταφέρουμε την αγανάκτηση συναδέλφων μας που καλούνται να μετακινηθούν (μετατεθούν) το προσεχές διάστημα, καθ΄ υλοποίηση σχετικών διαταγών της Υπηρεσίας.

Μετά από επικοινωνία με την Ένωσή μας, μας μετέφεραν το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει, καθόσον δεν μπορούν να ανταποκριθούν οικονομικά στις μεταθέσεις.

Ειδικότερα, κατά την έρευνα τιμών, μεταφορικών εταιριών για τη μεταφορά της οικοσκευής τους, εισιτηρίων, καυσίμων και διοδίων (όπου απαιτείται) για τη μεταφορά της οικογένειάς τους και ενοικίων για τη στέγασή τους, βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένα εξωπραγματικό υψηλό κόστος, το οποίο δεν μπορεί επ’ ουδενί να καλύψει ο χαμηλός μισθός τους και τα «ψίχουλα» που θα λάβουν ως «έξοδα μεταθέσεως»!

Για να γίνει αντιληπτό το πρόβλημα, παραθέτουμε, ως παράδειγμα, την προσομοιωμένη περίπτωση που κάποιος έγγαμος στρατιωτικός ΕΠΟΠ Επιλοχίας με δύο (2) ανήλικα τέκνα, μετατίθεται από Μονάδα της Ξάνθης, σε αντίστοιχη της Ρόδου:

Το κόστος της μεταφορικής εταιρίας, για τη μεταφορά και μόνο της οικοσκευής, από πεζοδρόμιο σε πεζοδρόμιο, χωρίς παροχή άλλων υπηρεσιών (όπως αποσυναρμολόγηση, τύλιγμα, χρήση ανυψωτικού κ.λπ.), ανέρχεται σε τρεις χιλιάδες εκατό (3.100) ευρώ.

Το κόστος μετακίνησης οδικώς από Ξάνθη σε Πειραιά για την ανωτέρω οικογένεια (καύσιμα, διόδια), ανέρχεται περίπου στα διακόσια (200) ευρώ.

Το κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων (Πειραιάς – Ρόδος σε κατάστρωμα) για δύο (2) ενήλικες, δύο (2) ανήλικους και ένα (1) αυτοκίνητο μεσαίου μεγέθους, ανέρχεται περίπου στα τριακόσια (300) ευρώ.

Το κόστος ενοικίασης κατοικίας με τρία (3) υπνοδωμάτια, υπολογίζοντας την προκαταβολική καταβολή εγγύησης και αμοιβής μεσίτη, ανέρχεται περίπου στα δύο χιλιάδες διακόσια πενήντα (2.550) ευρώ (850€ μηνιαίο μίσθωμα).

Από τα παραπάνω, προκύπτουν άμεσα έξοδα ύψους περίπου έξι χιλιάδων εκατόν πενήντα (6.150) ευρώ.

Τα έξοδα μεταθέσεως που θα καταβληθούν από την Υπηρεσία, ανέρχονται μόλις σε χίλια τετρακόσια είκοσι (1.420) ευρώ! Συνυπολογίζοντας ότι ενδεχομένως να λάβει πίσω την εγγύηση δύο μηνιαίων μισθωμάτων από την κατοικία που νοίκιαζε στην Ξάνθη με μηνιαίο μίσθωμα ύψους 400€, άρα 800 ευρώ, τα «έσοδά» του φτάνουν τα 2.220 ευρώ.

Από τα παραπάνω και χρησιμοποιώντας απλά μαθηματικά, ο μετατιθέμενος στρατιωτικός πρέπει από κάπου να βρει άμεσα τρεις χιλιάδες εννιακόσια τριάντα (3.930) ευρώ.

Ερωτάστε κύριε Υπουργέ, διότι εμείς αδυνατούμε να απαντήσουμε: «από πού θα βρει 3.930 ευρώ; Να δανειστεί από συγγενείς, φίλους και συναδέλφους που δεν έχουν, ή να αρχίσει να πουλά ό,τι μπορεί να πουλήσει; Γιατί η Υπηρεσία δεν προσαρμόζει τα καταβαλλόμενα έξοδα μεταθέσεως σύμφωνα με την πραγματικότητα και τις ανάγκες, παρά αναγκάζει τους στρατιωτικούς σε διπλή και μαύρη εργασία;»

Καταληκτικά και σε συνέχεια του πάγιου αιτήματός μας, απαιτούμε:

Αύξηση της αποζημίωσης της μετακίνησης των στρατιωτικών στα σύγχρονα δεδομένα της ανατίμησης και της ακρίβειας.

Πλήρη κάλυψη των πραγματικών εξόδων μετάθεσης.

Στρατιωτικά οικήματα ή επιδότηση ενοικίου στο 100% για όλους.

Αύξηση των οικονομικών αποδοχών των στρατιωτικών με τη θέσπιση νέου, σύγχρονου, δίκαιου και αξιοπρεπούς μισθολογίου.

Το σχετικό έγγραφο ΕΔΩ.

Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ξ.: Ο Πρόεδρος της Ένωσης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΔΕΛΤΑ τηλεόρασης για τα έξοδα μετάθεσης των στρατιωτικών

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, ο Πρόεδρος της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης (ΕΣΠΕΕΞ), Υπολοχαγός (ΥΠ-Π) Βάιος Τσαπρούνης, παραβρίσκεται στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΔΕΛΤΑ Τηλεόρασης, αναδεικνύοντας, αυτή τη φορά, το σοβαρό οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι μετατιθέμενοι στρατιωτικοί.

Παρακολουθήστε το βίντεο:

Δημοσίευση σχολίου

16 Σχόλια

  1. Τί τά λα λέτε στα κοπρόσκυλα μήπως δεν τά ξέρουν ή μήπως τούς νοιάζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει!!!
    Τίποτα δεν πρόκειται να γίνει!!!!
    Κάθε χρόνο και χειρότερα.
    Και δεν είναι μόνο το οικονομικό!!!
    Σε 10 χρόνια από σήμερα (ίσως λέω και πολλά) ή Ζήτηση για το συγκεκριμένο επάγγελμα θα είναι μηδενική!!!!
    Το μοναδικό ίσως επάγγελμα στην Ελλάδα που παρακαλάς να περάσουν τα χρόνια, να γεράσεις για να απαλλαχθείς.....
    Και μην προτρεξουν μερικοί να πούνε:
    Γιατί δεν δηλώνει κάποιος παραίτηση?
    Απαντώ:
    Οι περισσότεροι είναι εγκλωβισμενοι,
    έχουν περάσει τα χρόνια, είναι πάνω από 45 και είναι δύσκολο να φύγουν.Να πάνε πού σε αυτή την ηλικία?
    Να κάνουν τι?
    Δεν υπήρχε αυτό το χάλι παλιότερα!!!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Τουρκία κατασκευαζει αεροπλάνα, ελικοπτερα, Drones, αρματα τεθωρακισμένα, οπλα, πυραυλους, Αεροπλανοφόρα, φρεγάτες, υποβρύχια, τυφέκια σύγχρονα.κλπ.κλπ. και Το Μεταπολιτευτικο Δημοκρατικό Καθεστώς ΤΊΠΟΤΑ! Όλα Εισαγόμενα!!!,, Ούτε τα έξοδα μεταθέσεων δεν μπορούν να εξασφαλίσουν; ΤΙΝΑΦΤΑΡΕ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μην τους λες τέτοια πράματα!!!!! Τους στεναχώρεις καλοκαιριατικά!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ειμαι στον "στρατο ξηρας", 27 χρόνια.
    Ολα αυτα τα ετη, μεθοδικα και με σύστημα, το αποδεδειγμένα αποτυχημένο και ανεπαρκές πολιτικο κατεστημένο του ελλαδισταν, σε αντεκδίκηση της χούντας που εφαγε στην μουρη, διελυσε πληρως τις ΕΔ.
    Αποτελεσμα αυτου ηταν να εμφανιστουν οι γυμνοσιαλαγκες του συστήματος και να καταλαβουν ολες τις καιριες θεσεις.
    Σημερα βλεπουμε οχι μονο τα αποτελέσματα αυτων των διαλυτικων πρακτικων, αλλα και τους κληρονόμους αυτων των τυχαρπαστων τυπων.
    Απαιτείτε γράφετε απο τον υπουργο...
    Ρε αυτος οπως και οι άλλοι, δεν περνει μυρωδια, δεν το καταλαβαινετε;
    Αυτος οπως και οι αλλοι τσεπωνουν 10.000 τον μηνα για να λενε τρεις μπαρουφες στην βουλη.
    Οι άλλοι οι αρχηγοι τσεπωνουν 7.000 το μηνα για να βγαινουν φωτογραφίες.
    Οι ταξιαρχοι και υποστρατηγοι των σχηματισμων, στελνουν οσες πιο πολλες φωτογραφίες μπορουν μπας και πανε στο Παπάγου να βγαζουν και αυτοι 6.000 τον μηνα.
    Οποτε μην περιμένετε χαιρι απο αυτους.
    Βασικα απο κανεναν.
    Ειμαστε μονοι μας.
    Τελεία και παύλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόνοι μας. Όπως το είπες ακριβώς.

      Διαγραφή
    2. Αηδίες, μπαρούφες, πικρόχολα ψέματα απο σκύβαλα. Παίρνουν οι αρχηγοί των κλάδων 7.000 και υπόλοιποι αντιστράτηγοι κλπ 6000; Ψεύτη ε ψεύτη.

      Διαγραφή
    3. @25 7:07, είσαι σίγουρος ότι είσαι 27 χρόνια στον ΣΞ και αραδιάζεις τέτοια ψέματα; Δεν σε πιστεύει κανένας, μα κανένας όμως!

      Διαγραφή
    4. Τρίτη, Ιουνίου 25, 2024 11:45:00 μ.μ.
      Προφανώς εννοεί τους αρχηγούς πολιτικών κομμάτων. Η ανώτατη στρατιωτική ηγεσία γλύφει την πολιτική ηγεσία για μια φραγκατη θέση στον κρατικό μηχανισμό.

      Διαγραφή
    5. Προέχει η μετάθεση του μνημείου ηρώων και μετά θα ασχοληθούν με τα ζωντανά

      Διαγραφή
  6. Σήμερα, συνάδελφος που υπηρετεί εκτός φρουράς του, σε άσχετη υπηρεσία με αυτή της ειδικότητας του, μου είπε ότι η βολευτίνα του τον τακτοποίησε και για φέτος. Με τα δυό χέρια θα ψηφίσω ΝΔ μου λέει. Σιγά μη δείτε ποτέ χαΐρι με αυτή την νοοτροπία του "Με νοιάζει μόνο ο ποπός μου". Μετά αναρωτιέστε γιατί παίρνουν 41%... Να γιατί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στα τυριά του Σκλαβενίτη ψώνιζες, παρέα με το συνάδελφο; Χα,χα

      Διαγραφή
    2. Έτσι πάει συνάδελφε η ψήφος δεν πέφτει τζάμπα πότε!!!!! ΖΗΤΩ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ

      Διαγραφή
  7. Όλοι θα δουλεύουν ασταμάτητα για να γίνουν ανώτατοι οι προϊστάμενοι τους. Σε θέσεις εξωτερικού θα πηγαίνουν τα βύσματα. Σε εσωτερικού αμεταθετοι οι βολεμένοι και ο μισθός θα είναι αυτός. Ας το καταλάβουμε. Η μόνη ελπίδα είναι η σύνταξη εάν προλάβουμε και δεν αρρωστησουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ψάξτε να δείτε με τί κριτήρια πάνε μεταθέσεις ένα 15% των στελεχών στη νήσο Κ!!! Μιλάω φυσικά για τις έκτακτες μεταθέσεις που κάθε χρόνο είναι περισσότερες από τις τακτικές! Θα σας πέσουν τα μαλλιά σε όσους έχουν μείνει!
    Πηγαίνετε με τον σταυρό στο χέρι και περιμένετε να δείτε προκοπή από κάτι ρεμάλια που τρώνε μαύρο χρήμα μέρα νύχτα και όχι μόνο.
    Όσο για τον γνώστη πιο πάνω που αμφισβητεί τα 7.000€ των αρχηγών και των ανωτάτων, που ο αριθμός τους είναι ανάλογος των υπουργών και των βουλευτών μαζί της Ελλάδας, ας βάλει κάτω πόσες επισκέψεις κάνουν στο εσωτερικό και στο εξωτερικό κατά τη διάρκεια της θητείας τους και να υπολογίσει τα εκτός έδρας!
    Μας περνούν για χαϊβάνια αλλά το μαζί τα φάγαμε και τα τρώμε είναι για συγκεκριμένα άτομα σε συγκεκριμένες θέσεις και θεσμούς!
    Τίποτα δεν είναι τυχαίο σε αυτή τη χώρα αλλά μεθοδικά μελετημένο ώστε η κάθε ενέργεια να αποφέρει οικονομικό όφελος προς ιδίους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οι συνθήκες διαβίωσης των στρατιωτικών και των οικογενειών τους μέχρι το 2012 ήταν σχετικά αξιοπρεπείς. Απο τότε και μετά είναι τραγικές. Δεν θέλω να πω περισσότερα αλλά κάτι πρέπει να γίνει χθες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή