ΣΣΕ: Ορκίστηκαν και έλαβαν τα ξίφη τους 181 νέοι Ανθυπολοχαγοί Τάξεως 2024 «Λοχαγός (ΜΧ) Σωτήριος Σταυριανάκος» (ΦΩΤΟ-BINTEO)

ΣΣΕ: Ορκίστηκαν και έλαβαν τα ξίφη τους 181 νέοι Ανθυπολοχαγοί Τάξεως 2024 «Λοχαγός (ΜΧ) Σωτήριος Σταυριανάκος» (ΦΩΤΟ-BINTEO)

Ορκίστηκαν και έλαβαν τα ξίφη τους, στη διάρκεια ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ), οι νέοι Ανθυπολοχαγοί Τάξεως 2024 της Σχολής, που φέρει την τιμητική ονομασία «Λοχαγός (ΜΧ) Σωτήριος Σταυριανάκος», παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του Υφυπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη, ως εκπροσώπου του Πρόεδρου της Ελληνικής Κυβερνήσεως κ. Κυριάκου Μητσοτάκη

Την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024, πραγματοποιήθηκε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, στη Βάρη Αττικής, η τελετή αποφοίτησης και ορκωμοσίας των νέων Ανθυπολοχαγών Τάξεως 2024 «ΛΟΧΑΓΟΣ (ΜΧ) ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΣΤΑΥΡΙΑΝΑΚΟΣ», παρουσία της Αυτού Εξοχότητος της Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου, η οποία και επέδωσε τα ξίφη στους ορκισθέντες.

Στην τελετή παρέστησαν ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης ως εκπρόσωπος του Πρoέδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Αθανάσιος Μπούρας ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής, οι Βουλευτές κ. Ευάγγελος Αποστολάκης ως εκπρόσωπος του Αρχηγού της Μείζονος Αντιπολίτευσης, και ο κ. Νικόλαος Παπαναστάσης, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Στρατηγός Δημήτριος Χούπης, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Αντιναύαρχος Δημήτριος – Eλευθέριος Κατάρας ΠΝ, ο Αρχηγός του ΓΕΕΦ Αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας, ο Δήμαρχος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης κ. Γρηγόριος Κωνσταντέλλος, ο Μητροπολίτης Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης & Βάρης κ.κ. Αντώνιος, η Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Βασιλική Καβαλλάρη ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Αττικής, Πρέσβεις ξένων κρατών, ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. Νικόλαος, ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ.κ. Συμεών, μέλη του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου Αναθεωρητής Α΄ κ. Θεόδωρος Παπακώστας, ο Προϊστάμενος Επιτελείου Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Αστέριος Μαντζιώκας ως εκπρόσωπος του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, ο Α΄ Υπαρχηγός Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Δρόσος Ρεΐζης ως εκπρόσωπος του Αρχηγού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ και ο Υπαρχηγός ΓΕΑ Υποπτέραρχος (Ι) Ιωάννης Κωτσάκης ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΑ.

Παρευρέθηκαν επίσης, Επίτιμοι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ, ο Διευθυντής του Στρατιωτικού Γραφείου της Προεδρίας Αντιναύαρχος Ευθύμιος Μικρός ΠΝ, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εν ενεργεία Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, Ακόλουθοι Άμυνας, εν αποστρατεία Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, ακαδημαϊκές αρχές, συγγενείς του ήρωα της Τάξης 2024 «ΛΟΧΑΓΟΣ (ΜΧ) ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΣΤΑΥΡΙΑΝΑΚΟΣ», καθώς και λοιποί προσκεκλημένοι.

Συνολικά ορκίστηκαν 181 Ανθυπολοχαγοί, εκ των οποίων 158 από την Ελλάδα, 18 από την Κύπρο, 1 από την Βοσνία - Ερζεγοβίνη, 1 από το Μαυροβούνιο και 3 από την Τυνησία.

Βιογραφικό Λοχαγού (ΜΧ) Σωτήριου Σταυριανάκου

Γεννήθηκε στο Σκουτάρι Λακωνίας το 1941. Αποφοίτησε από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1965 με το βαθμό του Ανθυπολοχαγού Μηχανικού. Το 1974 υπηρετούσε στην Κύπρο με το βαθμό του Λοχαγού, ως Διμοιρίτης Διμοιρίας Μηχανικού της ΕΛΔΥΚ. Κατά την Τουρκική εισβολή επέδειξε πνεύμα αυτοθυσίας, πετυχαίνοντας την απόκρουση εννέα τουρκικών επιθέσεων. Ακόμα και όταν οι Τουρκικές Δυνάμεις είχαν κυριαρχήσει των θέσεων της Διμοιρίας του, συνέχισε μαχόμενος με πρωτοφανές θάρρος και αποφασιστικότητα. Επίσης, συμμετείχε στην υπεράσπιση του Στρατοπέδου της ΕΛΔΥΚ, όπου μετά από τρεις ημέρες αντίστασης, έπεσε ηρωικά μαχόμενος την 16η Αυγούστου 1974. Με τη θυσία του και την επίμονη αντίστασή του διέσωσε τη ζωή των αμυνόμενων Ελληνικών Δυνάμεων εντός του Στρατοπέδου από βέβαια αιχμαλωσία ή σφαγή. Του έχει απονεμηθεί ο βαθμός του Αντιστράτηγου ενώ το Στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ φέρει τιμητικά το όνομά του.

Κλικ για μεγέθυνση:

Δημοσίευση σχολίου

29 Σχόλια

  1. Απαντήσεις
    1. @ 21 11:00, έτσι σού κατέβηκε στην κούτρα σου;

      Διαγραφή
    2. Η αμοιβάδα έχει περισσότερο μυαλό απο εσένα

      Διαγραφή
  2. Κρίμα τα παιδιά. Όταν θα το μετανιώσουν θα είναι αργά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγχαρητήρια. Άξιοι. Μην ξεχνάτε όμως ότι διδαχθηκατε το ιδανικό και ονειρικά πλασμένο σε ένα περιβάλλον απολύτως προστατευμενο και ελεγχόμενο. Η πραγματικότητα σας περιμένει στις Μονάδες σας. Καλή δύναμη και Θεός μαζί σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μην τους φουσκωνετε τα μυαλά στις σχολές και πάνε στις μονάδες και πέφτουν απ'τα σύννεφα τα παιδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλώς τα 850 ευρώ το μήνα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν θα βγάλετε ποτέ λεφτά, αλλά θα υπηρετήσετε την πατρίδα, τι άλλο θέλετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θα τους γλύφουν όμως μια ζωή για καμιά μετάθεση....χαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μόλις πάρουν την πρώτη μεταθεσουλα σε Μονάδα νήσου και δεν βρίσκουν ούτε σπίτι να νοικιάσουνε (και αν βρουνε θα είναι το λιγότερο ένα 400αρι) φάνε τα χωσιματα και υπολογίσουν πως με το μισθό πείνας τους θα ζητάνε και δανεικά, θα "πετάξουν τα πουλάκια. Τι δεν καταλαβαίνει η δική σου κούτρα 21 0621?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε, αφού το είπες εσύ, ο πάνσοφος, είμαστε ήδη σε στάση προσοχής, έξω στήθος, μέσα κοιλιά και κοιτάμε ψηλά τα πρέκια! Τις προβλέψεις για σένα και τους ομοίους σου!

      Διαγραφή
  9. Για 1000€ μικτά ( 600€ κόστος στέγασης + λογαριασμοί +θέρμανση) δηλ. κάτω από 400 καθαρά,
    με μεταθέσεις στα τσακιδια ,
    με ωράριο 2πλασιο από το κανονικό.
    Να υπηρετήσουν ποια πατρίδα???
    Αυτή που έχει πουληθεί τα τελευταία χρόνια σε Τούρκους, Κινέζους, Άραβες.(Έχουν σαρώσει όλα τα ακίνητα)
    Θα καταλάβουν πολυ γρήγορα το λάθος που έκαναν όλα αυτά τα παιδιά.
    Δεν αξίζει σε καμιά περίπτωση πλέον!!!!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ονειρικό δεν θα είναι το μέλλον αλλά αν είναι τόσο ζοφερό γιατί δεν έφυγαν όσοι κράζουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 10:36π.μ : Όλοι αυτοί που κράζουν έχουν πάνω από 25ετια, φάγανε σε ένα βράδυ 10 χρόνια επιπλέον υπηρεσίας, μπήκαν σε συνθήκες τελείως διαφορετικές από σήμερα, και γενικότερα δεν μπορούν να φύγουν γιατί έχουν εγκλωβιστει....
      Και τέλος,περιγράφουν αυτό που συμβαίνει σήμερα στο στρατό!!!!

      Διαγραφή
  11. Θα χορτάσετε χωσιματα. Μέχρι λοχαγοι όσοι αντέξετε. Μετά ξεκινάει η ζωαρα με υπηρέτες τους υφιστάμενους για να γίνετε ανώτατοι και σεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο καθένας με τις επιλογές του. Καλό κουράγιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μόλις κάνουν το πρώτο 8ωρο περιπολο πυρασφάλειας με 240gd , μεσημέρι με 50°C μέσα στο τζιπακι, μες στη σκόνη , στη βρώμα για 10€,
    και βλέπουν όλους τους υπόλοιπους να απολαμβάνουν τις διακοπές τους ενώ αυτοί δεν έχουν χρήμα ούτε για τα βασικά, τότε θα καταλάβουν τι μαλ@@@κια έχουν κάνει που επέλεξα ν αυτό το επάγγελμα.
    Μακριάααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσυ είσαι μόνο για να διακοπάρεις ως τεμπελχανάς που είσαι. Στο Σ. Ξηράς είναι δηλαδή στο χώμα, στη ζέστη και στο κρύο. Αλλά η κακία σου είναι μεγάλη γιατί θα κάθεσαι προσοχή όταν τους μιλάς, χοντρολίπαρε

      Διαγραφή
  14. Εσύ φαντάζομαι κατάφερες να είσαι για πάντα χαλίφης. Τρομάρα σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το καλύτερο ειναι όταν έρχονται στις μονάδες.... Εκείνο το βλέμμα της απογοήτευσης και της απελπισίας, ειναι σαν στιγμή από ταινία του Θεόδωρου Αγγελόπουλου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Στα 17 σχόλια τα 15 ρεαλιστικά. Υπάρχουν και 2 ρομαντικοί ονειροπόλοι, τι να κάνουμε τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Για τα νέα παιδιά, μια συμβουλή: Μακριά από όπλα ΣΣΕ και ΣΜΥ , μονο σώματα. Και μακράν καλύτερες επιλογές η ΣΣΑΣ , η ΣΥΔ η ΣΑΝ και για τους πωρωμένους η ΣΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ένας ήρωας με παντουφλες.
    Ανατρέξτε στην επίκαιρη παλιά ελληνική ταινία με το στρατηγό δεκαβαλα. Που γυρνούσε άφραγκος μέσα στο σπίτι του φορώντας τα τσιγκινα αστέρια και τα μετάλλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλύτερα στρατηγός Δεκαβαλας παρά πολιτικάντης που σηκώνει αγάλματα.

      Διαγραφή
  19. Η ανέχεια κι η αβεβαιότητα για το επαγγελματικό μέλλον καλά κρατεί. Τουλάχιστον η αποκατάσταση είναι άμεση και σίγουρη με το τέλος της σχολής, αλλά με παρενέργειες, όπως φουσκωμένα μυαλά. Καλή σταδιοδρομία με σοφία,και κυρίως σύνεση, πράγμα που όσο μεγαλώνει ο βαθμός, τόσο ελαττώνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πρέπει να τους πει κάποιος μετά την σχολή να βρουν μια να τους κάνει τρία παιδιά για να μην έχουν μεταθέσεις και ότι από δω και πέρα η 5 ετια κοστίσει 20000 ευρώ με 35 ακατέβατα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Διαβάζω σε άλλο μπλογκ που ασχολείται με αμυντικά θέματα και παθαίνω φρίκη δλδ ότι φέτος με την αποφοίτησή από την Σχολή, οι νέοι ανθυπολοχαγοί χρεώθηκαν αμελητί 500-600€ για έξοδα που έχει καταβάλει η ΣΣΕ για Στολή τους και το ξίφος τους; Δηλαδή εάν είναι όντως αλήθεια, κάποιος-οι αυτιστικό-οί αποφάσισαν οι δεν έχουν οι ΕΔ και το υπεθα 100.000€ ψωρο€υρώπουλα για τα βασικά; Ρε να πάτε να κόψετε τον λαιμό σας και να τα βρείτε, όπως βρίσκετε για άλλα παρλαπιπες εκατομμύρια, αλλιώς άντε στο σπιτάκι σας, παντοφλιτσες, τσάι και αμέριστη αντιπάθεια και σιχαμάρα, για όλους εσάς που φέρατε τις ΕΔ σε αυτήν την κατάσταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Δεν υπάρχει πιο χάλια επάγγελμα και κανονικά πρέπει να ονομάζονται αναξιωματικοι με την περιφρόνηση που δείχνει το κράτος στο στράτευμα , οι υπουργοί είναι μόνο για εορτές τελετές και φωτογραφίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή