Κάνουν ακριβώς την ίδια εκπαίδευση με τους άνδρες και έχουν τις ανάλογες υποχρεώσεις
Μπορεί τις προηγούμενες δεκαετίες, η Αστυνομία να ήταν ένα ανδροκρατούμενο επάγγελμα, ωστόσο αυτό έχει αλλάξει, μιας και τα τελευταία χρόνια, μέσω πανελλαδικών εξετάσεων, έχουν εισχωρήσει στο Σώμα χιλιάδες γυναίκες.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Σχολή Αστυφυλάκων Νάουσας, που έχει δεκάδες γυναίκες, οι οποίες σε 2 χρόνια θα βρίσκονται στα Αστυνομικά Τμήματα όλης της χώρας. Η ισότητα όμως δεν εκφράζεται μόνο στα λόγια, αλλά και στην πράξη, αφού οι γυναίκες βρίσκονται στις ίδιες διμοιρίες με τους άνδρες, κάνουν ακριβώς την ίδια εκπαίδευση και έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις, χωρίς καμία απολύτως εξαίρεση.
ΠΗΓΗ: veriotis.gr
5 Σχόλια
Στην πρώτη φωτογραφία τί ακριβώς βλέπουμε;; Υποχρεωτικότητα το φίλημα του χεριού;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΠοτε δεν ηταν υποχρεωτικο, υπαρχει διαταγη γι αυτο...
ΔιαγραφήΕιναι προαιρετικο, οποιος δεν θελει απλα δεν προσερχεται...
Και μαλιστα συμφωνα με τη διαταγη:..."και χωρις να ειναι υποχρεωμενος να εξηγησει τους λογους "....
Γιατί στα δύσκολα (ΜΑΤ, ομάδες ΔΙΑΣ κ.ο.κ.) βλέπουμε μόνο άρρενες; Η ισότητα σήμερα (παρερμηνημένη έννοια και πολύ απέχουσα από την κατά αξίαν απονομή της διακαιοσύνης) είναι αμφίδρομη: όχι μόνο σε ό,τι αφορά στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων, αλλά και στην τήρηση των υποχρεώσεων!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠριν ακόμα μπουν στη διαδικασία επιλογής-προσπάθεια εισαγωγής στη σχολή,ξέρουν οτι δε θα κάνουν τα ίδια με τους άντρες συναδέλφους τους.
ΑπάντησηΔιαγραφήΙσότητα στην πράξη θα ήταν να στρατεύονται και οι γυναίκες υποχρεωτικά όπως οι άντρες .
ΑπάντησηΔιαγραφή