Στρατιωτικές Σχολές: Αύξηση εισακτέων και πτώση συντελεστών της EBE

Στρατιωτικές Σχολές: Αύξηση εισακτέων και πτώση συντελεστών της EBE

Η Σχολή Ευελπίδων ανακοίνωσε αλλαγή στην Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ), με τον συντελεστή να πέφτει από το 1,2 στο 1 για τους φετινούς υποψηφίους

ΠΗΓΗ: ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 12/03/2023 - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.gr]

Στον αριθμό των εισακτέων στις Στρατιωτικές Σχολές παρατηρούνται αυξητικές τάσεις.

Λόγω της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής πέρυσι στη Σχολή Ευελπίδων (ειδικότητα Όπλα) από τις 226 θέσεις που ορίσθηκαν έμειναν κενές οι 139, στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Στρατού (ΣΜΥ) από τις 197 θέσεις έμειναν κενές οι 42 και στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων από τις 41 έμειναν κενές οι 16 θέσεις. Ως πρώτο βήμα, για να περιοριστεί ο κίνδυνος των κενών θέσεων, οι σχολές του στρατού αποφάσισαν να χαμηλώσουν τον συντελεστή που διαμορφώνει την ΕΒΕ τους από το 2023. Η απόφαση ελήφθη ύστερα από πρόταση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, όπως ανακοίνωσε στη Βουλή ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Κλικ για μεγέθυνση:

Να σημειωθεί ότι η ΕΒΕ κάθε σχολής προκύπτει από τον μέσο όρο των επιδόσεων των υποψηφίων του επιστημονικού πεδίου στο οποίο είναι ενταγμένη η σχολή, πολλαπλασιαζόμενο με τον συντελεστή που έχει επιλέξει η σχολή. Ο συντελεστής κυμαίνεται από το 0,8 έως το 1,2. Έτσι, για το 2023 στη Σχολή Ευελπίδων από 1,20 που ήταν για τις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις ο συντελεστής ελάχιστης βάσης εισαγωγής μειώνεται στο 1. Αντίστοιχα στη ΣΜΥ από 1 μειώνεται στο 0,9 και στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων από 1,20 στο 0,9.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: 197 οι κενές θέσεις στις Στρατιωτικές Σχολές λόγω ΕΒΕ - Ποιες θέσεις δεν καλύφθηκαν (ΓΡΑΦΗΜΑ)

Επίσης, όπως ανακοινώθηκε, οι θέσεις φέτος για τις Σχολές Αστυφυλάκων θα είναι 850 από 730 πέρυσι και 100 από 117 πέρυσι για τη Σχολή Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. Συνολικά, ο αριθμός αυξήθηκε στους 950 εισακτέους έναντι 847 πέρυσι.

Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

  1. Του χρόνου 0,8 και βλέπουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό μήνα!
      Ανώνυμε 14 09:39, σύντομο αλλά σκωπτικό το σχόλιό σου! Από τον καναπέ σου, πετάς ένα μαργαριτάρι και έκανες το χρέος σου! Τι νέο μάς είπες; Ότι όσο περνούν τα χρόνια, όλο και λιγότεροι από την καλομαθημένη νεολαία αντέχουν το βάρος της στολής του στελέχους του ΣΞ, για αυτό πάνε για άλλες πολιτείες! Μετά όμως, παραπονιέστε στο site για τα προνόμια των προερχομένων εκ των ΑΣΕΙ και ΑΣΣΥ! Τα καλά και συμφέροντα!

      Διαγραφή
  2. Μειώστε τις βάσεις των στρατιωτικών σχολών όσο θέλετε. Δεν θα καταφέρετε τίποτα. Ακόμα και το πρόσφατο νομοσχέδιο "πέρι μέριμνας προσωπικού" (χαχαχαχα) ήταν τραγικό. Το θέμα δεν είναι πλέον πόσοι θα μπαίνουν στις σχολές αλλά πόσοι δεν θα παραιτούνται όταν βγαίνουν από αυτές. Αλλά αυτά θα μένουν στα κρυφά, μην μαθευτεί..... Η ΣΝΔ ίδια ΕΒΕ με την ΣΜΥ .... Καληνύχτα για αύριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχως εχεις δικιο. Το δυσκολο ειναι η συγχρονη διαχειριση ανθρωπινου δυναμικου (δεν μπορει το παρον ιεραρχικο συστημα χτισμενο στο 1959), το αδυνατο ειναι η αξιοκρατια (δεν θελει κανεις στο Ανμυνας να χαλασει τα ρουσφετακια, εξωτερικο κλπ). Τι μενει να δειξουν οτι κανουν κατι: η εκπαιδευση... και σιγα μην ενδιαφερει τον ανωτατο τι θα συμβαινει σε 5-6 χρονια. Αφου θα ειναι σπιτι του.

      Διαγραφή