Αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων
Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης
Την Πέμπτη, συμφώνως με τον ως τώρα προγραμματισμό και αν δεν προκύψει κάτι άλλο έκτακτο, πρόκειται να συνεδριάσει το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ), υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, προκειμένου να αποφασίσει για την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.
Κρίσεις που πρόκειται να γίνουν στη «σκιά» που αφήνει πίσω της η «Ελπίδα» και οι καταστροφές και η αναστάτωση που προκλήθηκαν εξαιτίας της, ιδίως στην Αττική, όπου οι Ένοπλες Δυνάμεις και η παρέμβασή τους, όταν τους ζητήθηκε, ήταν καθοριστικής σημασίας.
Το ΚΥΣΕΑ πρόκειται να αποφασίσει, μετά από σχετική εισήγηση του καθ’ ύλην αρμοδίου Υπουργού Εθνικής Αμύνης Νίκου Παναγιωτόπουλου για τα εξής θέματα:
1) Την αποστρατεία του νυν Αρχηγού ΓΕΑ Αντιπτεράρχου (Ι) Γεωργίου Μπλιούμη του οποίου η διετής θητεία είχε παραταθεί πέρσι κατά ένα έτος και φέτος εξαντλήθηκε και δεν παρατείνεται άλλο.
2) Την επιλογή του αντικαταστάτη του νέου Αρχηγού ΓΕΑ, θέση που θεωρείται ότι θα αναλάβει ο Νο.2 στην ιεραρχία της Πολεμικής Αεροπορίας, νυν Αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς.
3) Την παράταση, όπως εκτιμάται, κατά έναν (τρίτο και τελευταίο) χρόνο της θητείας των Αρχηγών ΓΕΣ Αντιστρατήγου Χαράλαμπου Λαλούση και Αντιναυάρχου Στυλιανού Πετράκη ΠΝ.
Αξίζει να επισημανθεί γιατί πολλοί είτε το μπερδεύουν, είτε το αγνοούν, ότι η θητεία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου είναι «κλειστή» τριετούς διάρκειας και δεν κρίνεται φέτος.
ΠΗΓΗ: parapolitika.gr
7 Σχόλια
Κλειστός δεν πρέπει να είναι κανένας. Όλοι πρέπει να κρίνονται. Ας δούμε πως έχουν μετατραπεί οι ΕΔ. Το μόνο που ενδιαφέρει είναι η δημιουργία θέσεων ανωτάτων. Δείτε τα δύο νέα δημιουργήματα του οραματοποιού 2+1+1=4.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝεος Α/ΓΕΑ ο νυν ΑΤΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς εισήλθε στη Σχολή Ικάρων το 1980 (42 ετη υπηρεσιας κρινετε και θα γινει Α/ΓΕΑ).
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπρίλιος 2013 – Μάιος 2015: Υποδιοικητής στο NATO Combined Air Operations Center –Torrejon (CAOC TJ).Ισπανια.
https://www.haf.gr/structure/hgesia/aas/viografiko-archigou-ta/
26 Ιανουαρίου 2015 η αεροπορική τραγωδία στο Αλμπαθέτε Ισπανίας.
Το αεροσκάφος κατέπεσε κατά την απογείωσή του, στις 15:18 (τοπική ώρα) και συνετρίβη πάνω σε σταθμευμένα μαχητικά αεροσκάφη, εντός και πέριξ των οποίων βρίσκονταν πιλότοι και προσωπικό υποστήριξης και συντήρησης που συμμετείχαν στην άσκηση.
Ανάμεσα στα θύματα ήταν οι δύο Έλληνες πιλότοι του αεροσκάφους και εννέα Γάλλοι, μέλη της Γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας.
Τραυματίστηκαν επίσης είκοσι ένας ακόμη άνθρωποι.
https://www.youtube.com/watch?v=BstQIOEpMBA&feature=emb_logo
Σύμφωνα με την τότε ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας οι Έλληνες που έχασαν τη ζωή τους ήταν ο Σμηναγός (Ι) Παναγιώτης Λάσκαρης, 35 ετών, έγγαμος με ένα γιο,με σύνολο ωρών πτήσης 1.459 εκ των οποίων οι 872 ώρες σε αεροσκάφη F-16
και ο Σμηναγός (Ι) Αθανάσιος Ζάγκας, 32 ετών, έγγαμος με ένα γιο και μία κόρη, με σύνολο ωρών πτήσης 1.128 εκ των οποίων οι 524 ώρες σε αεροσκάφη F-16.
Κλειστή για 3 χρόνια ήταν και η θητεία του Χριστοδούλου και πάνω στον χρόνο τον χαιρέτισαν. Έστειλε τα φανταράκια με τους μαθητές στην Αττική οδό και άφησε στα στρατόπεδα τους πολυδιαφημισμένους κομάντος του (ΕΤΑ, Ζ ΜΑΚ, ΚΕΕΔ) και την ειδική μονάδα του Μηχανικού. Έφτιαξε Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων, αλλά υστέρησε να αντιμετωπίσει την ασύμμετρη απειλή του καιρού. Είχε λάβει μέρος στην σύσκεψη την Κυριακή και ήξερε τι θα γινόταν. Είναι τυχερός που έχει προϊστάμενο έναν άβουλο πολιτικό που του επιτρέπει να "παίζει" με το λεκανοπέδιο και τον στρατό. Μάλλον ήρθε η ώρα να τον χαιρετίσει ο Μητσοτάκης.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕύστοχο σχόλιο, σύντομο και περιεκτικό!!!
ΔιαγραφήΠολύ σωστά, ο υπουργός δυστυχώς είναι ανύπαρκτος. Ο πρωθυπουργός?
ΔιαγραφήΤι "κλειστη" είναι η θητεία. Ο νόμος ΔΕΝ είναι απόλυτα δεσμευτικές.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣωστή επαναδιαβιβαση: δεσμευτικος
Διαγραφή