Επιστολή αναγνώστη στα staratalogia.gr:
Από 05/02/2021 έγινε η δημοσίευση της Εγκυκλίου 11/2021 από το ΕΦΚΑ που αφορά τον τρόπο αναγνώρισης πλασματικών χρόνων Δημοσίων Λειτουργών όπως είναι τα Μέλη διδακτικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού επεξηγώντας το άρθρο 20 του Ν.4611/2019 που αφορά τον τρόπο αναγνώρισης πλασματικού χρόνου έως (5) έτη.
Πέρασαν πάνω από δύο (2) μήνες έκτοτε και παρότι έχουν γραφτεί σχετικά άρθρα στον τύπο για το θέμα Ενώσεις και ΥΠΕΘΑ φαίνεται να κωφεύουν.
Εύλογα λοιπόν προκύπτουν κάποια ερωτήματα:
Γιατί οι Ενώσεις Στρατιωτικών δεν εκμεταλλεύονται αυτή την ευκαιρία και να πιέσουν για αντίστοιχη επίλυση της τριετίας για τα στελέχη των ΕΔ?
Ενώσεις και ΥΠΕΘΑ εδώ και μήνες δεν έχουν ακόμη ενημερωθεί?
Γιατί Ενώσεις και ΥΠΕΘΑ από κοινού δεν διεκδικούν λύση αντίστοιχη για τα στελέχη του Υπουργείου Άμυνας?
Γιατί εδώ αρκετούς μήνες δεν έχουμε ακούσει για συναντήσεις μεταξύ των αρμοδίων Υπουργών για τα ασφαλιστικά θέματα που το ίδιο το ΥΠΕΘΑ αναφέρει με το έγγραφο της ΓΔΟΣΥ?
Γιατί δεν επικαιροποιήθηκε το συγκεκριμένο έγγραφο μετά από (14) μήνες?
Γιατί οι Ενώσεις δεν συναντώνται με τον Υπουργό Εργασίας ο οποίος άλλαξε μόλις πρόσφατα.
Ποιόν Βολεύει η υπάρχουσα συνεχιζόμενη τακτική?
Πάντως όχι τα στελέχη που αρχίζουν να καταλαβαίνουν πλέον πως εξελίσσεται όλο αυτό. Ειδικά αυτά με κατάταξη 1990-1992 που έχουν νιώσει στο πετσί τους όλες τις αδικίες του ν. 3865/10, εδώ και 11 χρόνια που και τους φόρτωσε με (10) επιπλέον χρόνια υπηρεσίας δίνοντας το τυράκι του άρθρου 22 το οποίο τώρα που θα μπορούσαν να κάνουν χρήση ήρθε η ώρα της φάκας γιατί κοστίζει από 18.000-25.000 ευρώ.
Κατά τα άλλα ο Υπουργός συνεχίζει να απαντά κάθε εβδομάδα όπως και χθες σε ερωτήσεις στην βουλή λέγοντας ότι η αναγνώριση των 3 Ετών του Άρθρου 22 του 3865/2010 γίνεται σύμφωνα με το άρθρο 38 του ν.4387/16 δηλαδή με ποσοστό 20% επί των αποδοχών.
Επαναλαμβάνοντας δηλαδή Δεκάδες φορές ακριβώς το ίδιο.
Αυτά συμβαίνουν την ίδια στιγμή που υπάρχει νομοθεσία πολύ πρόσφατη του Ν.4611/2019 για άλλους Δημόσιους Λειτουργούς με πολύ ευνοϊκότερους όρους.
Όπως συνέβη ακριβώς και με την επίλυση του ασφαλιστικού προβλήματος των στελεχών 90-92.
Πίεση από τίς Ενώσεις προς τους βουλευτές οι οποίοι καταθέτουν ερωτήσεις προς τον ΥΕΘΑ ο οποίος πάντα δηλώνει αναρμόδιος δείχνοντας με την σειρά του το ανένδοτο ΥΠΕΚΑ και ξανά από την αρχή.
Το ΙΔΙΟ ΜΟΤΙΒΟ ακολουθείται εδώ και χρόνια από όλους τους Υπουργούς Άμυνας έως ότου καταλαγιάσει ή ατονήσει το θέμα παίρνοντας σειρά κάποιο άλλο και φτάνοντας στο σήμερα με την αναγνώριση της τριετίας.
Το μοτίβο που αναφέρω παραπάνω δεν άλλαξε παρά το γεγονός της δημοσίευσης εδώ και δύο (2) μήνες της παραπάνω εγκύκλιου αφού ούτε οι Ενώσεις έχουν ψελλίσει κάτι γι αυτό ούτε φυσικά ο ΥΠΕΘΑ.
Αυτή είναι η παράθεση μόνο γεγονότων που δυστυχώς δύσκολα αμφισβητούνται.
Επίκειται κατάθεση Νομοσχεδίου από το Υπουργείο Εργασίας γι αυτό υπάρχει πεδίο δόξης λαμπρό αφού η επίλυση του όλου θέματος είναι η προσθήκη μιάς πρότασης αντίστοιχης του άρθρου 20 του Ν.4611/2019. Σε περίπτωση μη εξαγοράς του, ο χρόνος πραγματοποίησης των διδακτορικών σπουδών συνυπολογίζεται μόνο για τη θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος και όχι για τον προσδιορισμό του δικαιούμενου ποσού σύνταξης.
Είναι όντως τόσο δύσκολο αυτό?
Άγνοια ή εμπαιγμός? Τα συμπεράσματα δικά σας.
Με τιμή
Κ.Γ.
1 Σχόλια
Γιατί να αναγνωριστεί πλασματικός χρόνος, που κοστίζει,αφού υπάρχει το καθεστώς των ΕΟΘ;;;; Τίθεσαι ΕΟΘ ,την αράζεις και περιμένεις να συμπληρώσεις 40 συντάξιμα έτη ή το 60ο έτος για να αποστρατευθείς.
ΑπάντησηΔιαγραφή