Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσαν οι Βουλευτές της κοινοποίησης με θέμα «Δελτία ταυτότητας στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων ως Ταξιδιωτικά έγγραφα», σας γνωρίζω, κατά το μέρος που αφορά στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τα ακόλουθα:
Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας έχει ήδη προβεί στις δέουσες ενέργειες για την υλοποίηση έκδοσης της προβλεπόμενης, από την εξουσιοδοτική διάταξη των άρθρων 40 και 48 του ν.4609/2019 (Α΄67), Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ), βάσει της οποίας θα εκδοθούν νέα δελτία ταυτότητας για το μόνιμο στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.
Για την περαίωση, όμως, της παραπάνω διαδικασίας, αλλά και για την περιέλευση των απαραίτητων στοιχείων από την Ελληνική Αστυνομία, απαιτείται η ολοκλήρωση από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη του τρέχοντος διαγωνισμού, για την προμήθεια νέου Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Εντύπων Ασφαλείας.
Τέλος, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 321 του ν.4781/2021 (Α'31), το κόστος έκδοσης των διπλωματικών και υπηρεσιακών διαβατηρίων βαρύνει τον φορέα, ο οποίος ζητεί την έκδοσή τους ή τον φορέα στον οποίο υπηρετεί ο αιτούμενος την έκδοση.
Κατά τα λοιπά αρμόδιο να σας απαντήσει είναι το συνερωτώμενο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Το σχετικό έγγραφο:
1 Σχόλια
Επίσης να προσθέσουμε κάτι πολύ βασικό, που έχει χρηστική, λογιστική, λειτουργική και ηθική βάση, δηλαδή σε δυτικές δημοκρατίες οι απόστρατοι δεν παίρνουν πολιτικές ταυτότητες με τελείως διαφορετικά στοιχεία (εκτός φυσικά του ονοματεπώνυμου), παρά συνεχίζουν να κατέχουν τις στρατιωτικές με την ίδια αρίθμηση και την αλλαγή πλέον πριν από τον βαθμό η σημείωση ε.α. ή ret. Η δε έκδοση γίνεται από τον ίδιο φορέα του εκάστοτε γενικού επιτελείου της χώρας. Αυτό όπως κάποιος λογικός καταλαβαίνει έχει την μέγιστη λειτουργική σημασία και γλυτώνει τα στελέχη από πολλά βάρη και αλλαγές για τις οποίες δεν υπάρχει λόγος να γίνονται μετά από 35-40-45 χρόνια υπηρεσίας.
ΑπάντησηΔιαγραφή