Αναδρομικά κληρονόμων συνταξιούχων: Σήμερα (19/11/20) στις 6 το απόγευμα ανοίγει η πλατφόρμα στον ΕΦΚΑ [ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ]

Αναδρομικά κληρονόμων συνταξιούχων: Σήμερα (19/11/20) στις 6 το απόγευμα ανοίγει η πλατφόρμα στον ΕΦΚΑ [ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ]

Σε λειτουργία από 19.11.2020 η εφαρμογή ηλεκτρονικών αιτήσεων των κληρονόμων

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό (19.11.2020), μεταξύ άλλων, ανέφερε πως σήμερα 19 Νοεμβρίου 2020 μετά τις 18:00 θα τεθεί σε λειτουργία η πλατφόρμα του e-ΕΦΚΑ για την υποβολή αιτήσεων από τους κληρονόμους (κληρονομικό δικαίωμα) των δικαιούχων αναδρομικών συντάξεων που δεν βρίσκονται εν ζωή.

Αναφορικά με τα αναδρομικά όσων απεβίωσαν ο κ. Βρούτσης είπε ότι πρόκειται για 172.122 δικαιούχους που οφείλουν να υποβάλλουν τη σχετική αίτηση στην πλατφόρμα.

Η υποβολή της αίτησης είναι αναγκαία, είπε ο υπουργός, διευκρινίζοντας ότι επειδή πρόκειται για κληρονομικό δικαίωμα, ο νόμος προβλέπει αυτή τη διαδικασία.

«Άλλο δικαιούχος σύνταξης και άλλος δικαιούχος αναδρομικών, η απευθείας πίστωση του ποσού θα ήταν παράνομη» σημείωσε ο κ. Βρούτσης, ενώ τόνισε ότι θα χρειαστούν τρία πιστοποιητικά τα οποία θα υποβληθούν ηλεκτρονικά και δεν χρειάζεται η προσκομιση τους.

Η διαδικασία θα πραγματοποιείται μόνο ηλεκτρονικά και τα τρία (3) δικαιολογητικά που απαιτούνται, θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά χωρίς αυτοπρόσωπη παρουσία

Αναλυτική ανακοίνωση θα περιγράφει τη διαδικασία, τον τρόπο υποβολής, τα στοιχεία που θα απαιτούνται και τις σχετικές προθεσμίες υποβολής.

Επιδίωξη του υπουργείου εργασίας είναι η πληρωμή να πραγματοποιηθεί μέσα στον Δεκέμβριο 2020.

Περισσότερα ΕΔΩ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια