Πληροφορούμαστε ότι πολύ σύντομα στη θέση του υποδιευθυντή του ΝΙΜΤΣ (Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού) θα τοποθετηθεί αξιωματικός ο οποίος δεν θα προέρχεται από τις τάξεις του Υγειονομικού αλλά θα είναι αξιωματικός άλλου Όπλου ή Σώματος.
Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για αξιωματικό του Οικονομικού, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν έχει καμία σημασία, διότι είναι σαν να βάλεις ένα αξιωματικό τον Διαβιβάσεων να διοικήσει μια τεθωρακισμένη Ταξιαρχία. Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με την 1η οργανωτική διαταγή που εκδόθηκε στις 28 Φεβ 1946, όπως προβλέπει στην παράγραφο 2, «το ΝΙΜΤΣ είναι Στρ. Υγειονομικός Σχηματισμός, διοικητικώς και οικονομικώς ανεξάρτητος, διεπόμενος υπό ειδικού κανονισμού».
Το γνώρισε άραγε ο ιθύνων νους ο οποίος άλλαξε το καθεστώς διοίκησης της μονάδας, και όπως στο παρελθόν είχε αναφέρει πρώτο το «Π» (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) η σχετική τροποποίηση προβλέπει ότι πλέον μπορεί να τοποθετηθεί στη θέση του διευθυντή αλλά και του υποδιευθυντή του ΝΙΜΤΣ ανώτερος ή ανώτατος εν ενεργεία ή εν αποστρατεία αξιωματικός οποιουδήποτε Όπλου ή Σώματος. Ειδικότερα αναφέρεται στην σχετική πράξη τροποποίησης ότι «το πρώτο εδάφιο της παρ. I του άρθρου 5 του Ν. 1137/1946 (Α’ 113) αντικαθίσταται ως εξής: «Διευθυντής του ΝΙΜΤΣ διορίζεται, επί θητεία μέχρι τριών (3) ετών, ανώτατος εν ενεργεία ή εν αποστρατεία αξιωματικός οποιουδήποτε Όπλου ή Σώματος του Στρατού Ξηράς με απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, που εκδίδεται υστέρα από γνώμη του διοικητικού συμβουλίου του», β. Η παρ. I του άρθρου 6 του Ν. 1137/1946 αντικαθίσταται ως εξής: «Υποδιευθυντής του ΝΙΜΤΣ ορίζεται, επί θητεία μέχρι τριών (3) ετών, ανώτατος ή ανώτερος εν ενεργεία ή εν αποστρατεία αξιωματικός οποιουδήποτε Όπλου ή Σώματος του Στρατού Ξηράς με απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, που εκδίδεται ύστερα από εισήγηση του διευθυντή του ΝΙΜΤΣ και έγκριση του διοικητικού συμβουλίου του».
Θυμίζουμε, δε, ότι για να καλυφθούν τυχόν αντιδράσεις τον περασμένο Μάρτιο αντικαταστάθηκε τελικά ο τότε διευθυντής με απόστρατο αξιωματικό του Υγειονομικού Σώματος και διατηρήθηκε στη θέση του ο υποδιοικητής.
Φαίνεται όμως ότι, πλέον, ο «εμπνευστής» της καθ’ όλα παραλογής ιδέας θέλει πρώτα να τοποθετήσει κάποιον αξιωματικό μη ιατρό στην θέση του υποδιευθυντή και πιθανότατα το ίδιο θα πράξει και σε δεύτερο χρόνο για τον διευθυντή, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές. Αν όλα αυτά γίνονται απλά για να βολευτούν ημέτεροι, αναρωτιόμαστε αν ο πρωθυπουργός της χώρας είναι ενήμερος για το έγκλημα που συντελείτο κατά των μοναδικών δικαιούχων, που δεν είναι άλλοι από τα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη του Στρατού Ξηράς, της ΕΛ.ΑΣ. και της Πολεμικής Αεροπορίας και φυσικά των οικογενειών τους. Διότι, πώς αλλιώς θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει μια τόσο παράλογη απόφαση, καθώς, όσο μπορεί να πετάξει ένα μαχητικό αεροσκάφος ένας κυβερνήτης φρεγάτας και το αντίστροφο, άλλο τόσο μπορούν να διοικήσουν και δύο αξιωματικοί που δεν προέρχονται από το Υγειονομικό ένα νοσοκομείο. Το μόνο που θα συμβεί είναι να απαξιωθεί και να μείνουν οι απόστρατοι χωρίς νοσοκομείο...
ΠΗΓΗ: ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ 10/10/2020 - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.gr]
13 Σχόλια
Βάλτε του λουκέτο όπως το καταντήσατε, ενδιάμεσος σταθμός κατάντησε για να προωθούνται οι ασθενείς στα ιδιωτικά όπου έχουν συμβάσεις κάποιοι γιατροί.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓνωρίζει άραγε ο συντάκτης, πόσοι Οικονομικοί Αξκοι προέλευσης ΣΣΑΣ έχουν υπηρετήσει επιτυχώς και εξακολουθούν σήμερα ακόμη να προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες ως Διοικητές-Υποδιοικητές του ΕΣΥ? Υπάρχουν αρκετά πλούσια βιογραφικά ως εχέγγυα για αυτή τη θέση που πρέπει όμως να προκηρυχθεί και να αξιολογηθεί αμερόληπτα ο καλλίτερος..Δεν είναι καθόλου παράλογη η απόφαση. Απεναντίας.....
ΑπάντησηΔιαγραφήΜήπως γνωρίζετε κάποιο δημόσιο νοσοκομείο που το διοικεί ιατρός;
ΑπάντησηΔιαγραφήΌλα, μα όλα όσα γράφει κάποιος που δηλώνει και δημοσιογράφος, είναι γραφικότητες και αρλουμπες και παντως αφορούν άθλια πολιτική σκοπιμότητα. ΠΟΤΕ μα ποτέ δεν διοικούνται τα νοσηλευτικά ιδρύματα από ιατρούς, ΠΟΤΕ, σε όλη την ιστορία όλων των ΕΔ και ειδικά, μιας και αρέσει γενικά να αναφερόμαστε σε αυτούς, οι Αμερικάνοι την διοίκηση των στρατιωτικών νοσοκομείων τους την αναλαμβάνουν διοικητικοί αξιωματικοί (προσέξτε την διοίκηση, δλδ οργάνωση, προσωπικό, προμήθειες, υπηρεσίες κ.λπ.) η διοίκηση των επιμέρους κλινικών σαφώς και υπάγεται σε ιατρούς των αντίστοιχων με τι κλινικές ειδικότητες. Και εάν υποθέσουμε ότι όπως αρλουμπογραφει ο δημοσιοτέτοιος θέλει κάποιος να "βολέψει ημέτερους" τότε γιατί να μην βολέψει και γιατρούς ημέτερους; Μάλιστα στο τέλος μνημονεύει και ηλίθια παραδείγματα κακομοιριστικης εμπνεύσεως που καμμία σχέση δεν έχουν με την περίπτωση και για το διακαιολογησει, αμολαει και το δακρυβρεχτο στορυ για απαξίωση του ΝΙΜΤΣ και την χαμένη ιατρική περίθαλψη των ε.α. κλαψ, κλαψ. Είδαμε και την διοίκηση των "ειδικών" τόσα χρόνια λοιπόν. Για την ιστορία η μόνη διοίκηση σε νοσοκομεία ήταν στα περίφημα MASH, προφανώς για ευνόητους λόγους
ΑπάντησηΔιαγραφήΣοβαρό άρθρο... Δείτε τους διοικητές νοσοκομείων άλλων χωρών.. Γενικά το ΝΙΜΤΣ έχει χάσει την αποστολή του.. ειδικά από τη στιγμή που το 401 εξυπηρετεί κυρίως απόστρατους και ιδιώτες με αποτέλεσμα οι εν ενεργεία να μένουν πίσω.. αλήθεια, ο ιδρυτικός του ΝΙΜΤΣ γράφει και για τους εν ενεργεία τότε γιατί δεν μπορούν να πάνε εκεί?
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπίσης ο αρθρογράφος εάν ήθελε μπορούσε να ρωτήσει και να μάθει τί προσπάθεια έγινε τα τελευταία χρόνια χωρίς καμία ενίσχυση..
Αξιωματικός άλλου σώματος...
ΑπάντησηΔιαγραφήΚοντός ψαλμός αλληλούια.. τεράστια επιτυχία..
Ποιος είν’ αυτός ο αψηλός
ποιος είν’ αυτός ο τύπος
φίλος σου είναι ή γνωστός
η το παιδί σου μήπως
Είναι τ’ αγόρι μου είναι ο τύπος μου
είναι ο άνθρωπος που αγαπώ
είναι το δάκρυ μου είναι η αγάπη μου
είναι ένα όνειρο μελαχρινό...
Ε αφού είναι το αγόρι σου καλέ, η αγάπη σου, χαλάλι σου, αλλά εμείς τι φταίμε εάν εσύ θες το αγόρια σου; Πάρτον αγκαλιά και πηγαίνετε άλλου για αγαπούλες και φιλάκια και άσε το ΝΙΜΤΣ στους δικαιούχους.
ΔιαγραφήΦίλε ανώνυμε στις11 Οκτωβρίου 2020 - 11:02 μ.μ....
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην ειρωνία μάλλον δεν την κατάλαβες..
Αλλά δεν πειράζει...
Καλή καρδιά..
ειναι σωστο στην διοικηση του νιμιτς να μπαινουν μη γιατροι διοικητικοι,που βεβαια να εχουν γνωσεις,βιογραφικα κλπ.΄΄...
ΑπάντησηΔιαγραφήΜία είναι η αλήθεια. Αν θέλουμε να λειτουργούν σωστά ΟΛΑ τα στρατιωτικά νοσοκομεία, θα πρέπει να διοικούνται από αξιωματικούς της ΣΣΕ, ΣΝΔ και ΣΙ. Αξιωματικούς που γνωρίζουν από διοίκηση, μέριμνα προσωπικού, φροντίδα υλικού, τάξη και νοικοκυροσύνη. Τελεία και παύλα. Τα υπόλοιπα είναι λόγια έτσι απλώς για να λέγονται.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤρομερή αλήθεια... Τρομερή επίσης η διοίκηση των εν λόγω.. το τσουβαλιασμα είτε θετικό είτε αρνητικό πρέπει να αποφεύγεται.. δεν κάνουν όλοι για διοικητές ανεξάρτητα από που προέρχονται.. και κυρίως για διοικητές νοσοκομείων όπου ορισμένα πράγματα δεν παίρνουν αναβολή αλλά θέλουν λύσεις και λήψη απόφασης στα πλαίσια της νομιμότητας..
ΔιαγραφήΑπό τα σχόλια καταλαβαίνεις κανείς ότι:
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν κάνουν όλοι για διοικητές, είτε για νοσοκομεία είτε για μονάδες.
Τα νοσοκομεία γενικά ως και τα στρατιωτικά ειδικώς δεν διοικούνται από γιατρούς.
Τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε τρομερή έλλειψη διοίκησης και ελέγχου σε όλες τις φάσεις και περιπτώσεις.
Το ΝΙΜΤΣ είναι περιουσία του ΜΤΣ, αλλά προφανώς παρανόμως και παράτυπως ανακατεύονται όλοι οι άσχετοι στρατιωτικοί και οι πολιτικοί μαζί. Δηλαδή να πάει το Υπ Υγείας να τοποθετήσει διευθυντή στο ΙΑΣΩ, στο Μετροπόλιταν ή σε άλλο ιδιωτικό θεραπευτήριο, έτσι ακριβώς και στο ΝΙΜΤΣ.
Οι αλλεπάλληλες αλλαγές στον ιδρυτικό νόμο δεν συνεπάγονται και την καθεαυτή νομιμότητα και ποτέ η ΕΑΑΣ δεν έκανε χρήση κάθε νόμιμου δικαιώματος.
Δεν έχουν ερωτηθεί ποτέ οι άμεσα αρμόδιοι και διακαιουχοι, για κάθε αλλαγή.
Όπως παραπάνω, το ΝΙΜΤΣ χτίστηκε με αποκλειστικά κονδύλια του ΜΤΣ και οι ε.α. πληρώνουν κανονικά για την συντήρηση και την λειτουργία του.
Τελικά η αξιοκρατεία έχει εξαφανιστεί.Είναι απλά τα πράγματα : Ένας βιβλιοπώλης δεν δύναται να εκτελεί χρέη στρατηγού ,όπως φαίνεται όμως εξακολουθούμε να ισχυριζόμαστε πώς κάποιοι μή αρμόδιοι αναλαμβάνουν θέσεις που ΔΕΝ τους πρέπει. Κάποια στιγμή σεβαστείτε αυτούς που σας πληρώνουν καθώς οι ευθύνες είναι σοβαρές σε τέτοιους χώρους και μόνον γιατροί και χειρουργοί είναι άξιοι να τις αναλαμβάνουν.Τί δεν καταλάβατε ?
ΑπάντησηΔιαγραφή