ΣΝΔ: Ορκωμοσία Πρωτοετών Ναυτικών Δοκίμων και Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (8 ΦΩΤΟ)

ΣΝΔ: Ορκωμοσία Πρωτοετών Ναυτικών Δοκίμων και Δοκίμων Σημαιοφόρων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (8 ΦΩΤΟ)

Από τον τοίχο στο FB του Leonidas Blaveris 09/10/2020: Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 08 Οκτωβρίου 2020, στη ΣΝΔ η ορκωμοσία των νέων πρωτοετών Ναυτικών Δοκίμων του ΠΝ και των πρωτοετών Δοκίμων Σημαιοφόρων ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, παρουσία των Α/ΓΕΝ Αντιναυάρχου Στ. Πετράκη ΠΝ και Α/ΛΣ-ΕΛΑΚΤ Αντιναυάρχου ΛΣ Θ. Κλιάρη, και φυσικά του Διοικητού της Σχολής Υποναυάρχου Ι. Καλογερόπουλου ΠΝ.

Ορκίστηκαν 44 Ναυτικοί Δόκιμοι (32 Έλληνες, 6 Κύπριοι, 4 Ιορδανοί, 2 Τυνήσιοι) και 25 Λιμενικοί (22 πέρασαν με τις Πανελλήνιες και 3 εξ υπαξιωματικών Λιμενικών). Εννοείται ότι οι Μουσουλμάνοι δεν «ορκίστηκαν» αλλά έδωσαν διαβεβαίωση.

Δύο παρατηρήσεις:

1) Πολύ μεγάλη στιγμή για το ΛΣ-ΕΛΑΚΤ (αλλά και για τη ΣΝΔ), καθώς οι Λιμενικοί Δόκιμοι εισήλθαν στη Σχολή απευθείας μέσω των Πανελληνίων και θα πραγματοποιήσουν φοίτηση 4 ετών όπως ακριβώς και οι Δόκιμοι του ΠΝ, και δεν είναι πτυχιούχοι πανεπιστημίων κάνοντας μόνο 1 χρόνο «στρατικοποίηση» στη Σχολή όπως γινόταν ως τώρα. Πρόκειται για ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΒΗΜΑ στην αναβάθμιση του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ σε μία πραγματική Ακτοφυλακή, όπως επιτάσσουν οι επιχειρησιακές ανάγκες της εποχής μας με το ΛΣ-ΕΛΑΚΤ να είναι ΔΙΠΛΑ στο ΠΝ στην προστασία και στην Άμυνα των θαλάσιων συνόρων μας. Τώρα πλέον τα μόνιμα στελέχη του Σώματος είναι της ίδιας προελεύσεως, εκπαιδεύσεως, φιλοσοφίας και παραδόσεων με τα στελέχη-συμμαθητές τους του ΠΝ, μιλούν την «ίδια γλώσσα» επιχειρησιακώς, και σε συνδυασμό με την επίσης για πρώτη φορά ένταξη στο Σώμα νέων Λιμενοφυλάκων επίσης μέσω των πανελληνίων εξετάσεων που εκπαιδεύονται στη ΣΜΥΝ, σημαίνει ότι σε λίγα χρόνια ΠΝ και ΛΣ-ΕΛΑΚΤ θα μιλούν την «ίδια γλώσσα» με διαφορετικά φυσικά αποστολές.

2) Η ορκωμοσία μόλις 32 Ελλήνων Ναυτικών Δοκίμων (Μαχίμων και Μηχανικών) είναι ένας αριθμός απογοητευτικός. Αν υπολογιστεί ότι δεν θα υπάρχει καμία «απώλεια» και θα αποφοιτήσουν ΑΠΑΝΤΕΣ σε 4 χρόνια, οι 22 Μάχιμοι σημαίνει περίπου 2 Σημαιοφόροι για κάθε Διοίκηση του ΑΣ. Αριθμός απογοητευτικός, που δεν σου επιτρέπει να κάνεις σωστή και απαιτητική εκπαίδευση. Αυτό ασφαλώς είναι γνωστό, προϊόν των περικοπών του Μνημονίου και ήδη από την επόμενη χρονιά θα αλλάξει καθώς θα υπάρξει αύξηση 10% ετησίως των εισακτέων σε κάθε παραγωγική Σχολή αξιωματικών και υπαξιωματικών των ΕΔ και για την επόμενη 5ετία, μετά από σχετική απόφαση της κυβερνήσεως.

Αλλά, το προσωπικό του Στόλου όπως και τα πολεμικά του πλοίου, θέλουν χρόνο για να «χτιστούν» και δεν δημιουργούνται από τη μία μέρα στην άλλη.

Ανεξαρτήτως όλων αυτών, ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στους νεοορκισθέντες, καλές σπουδές και καλότυχοι να είναι.

Κλικ για μεγέθυνση:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια