Η ΕΣΠΕΕΣ αναδεικνύει το θέμα της κατανομής διατεταγμένων 24ωρων
υπηρεσιών του εν ενεργεία στρατιωτικών του Σ.Ξ. και ζητά την πλήρη εφαρμογή του
Στρατιωτικού Κανονισμού (ΣΚ) 20-2 αναφορικά με την έκδοση των υπόψη 24ωρων
υπηρεσιών ώστε να γίνεται η κατανομή τους σε σχέση με το κριτήριο «κατά σειρά»,
αποφεύγοντας αναλογιστικούς επιμερισμούς ανά μήνα και ανά βαθμό των ανωτάτων
ορίων της Πάγιας Διαταγής (ΠαΔ) 4-49/2019, που επιφέρει ανισότητα και αδικία
μεταξύ του στρατιωτικού προσωπικού
Δείτε το σχετικό έγγραφο της ΕΣΠΕΕΣ:
3 Σχόλια
Έχετε καταλάβει τί γράφετε και τί ζητάτε εκεί στις ενώσεις? Για εσωτερική κατανάλωση ερωτήσεις και δημοσιεύσεις? Άρα ίδιες υπηρεσίες ανθλγος με συνταγματάρχη. Λοχίας με λοχαγό κλπ.. γιατί να μην αναλαμβάνουν τότε και οι υπαξιωματικοί τις ίδιες υποχρεώσεις και ευθύνες με τους αξιωματικούς? Εξάλλου είναι γνωστό ότι ανθυπασπιστής είναι ο καλύτερος βαθμός.. ούτε αξιωματικός ούτε υπαξιωματικός.. ασχοληθείτε επιτέλους με τη στέγαση, με τους παιδικούς - βρεφικούς σταθμούς κλπ..
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι Αξκοί μπορει να έχουν περισσότερες ευθύνες, αλλα σε αντίθεση με τους Υπαξκούς έχουν μηδενική επιβάρυνση σε χειρονακτικές εργασίες. Συνεπώς αντιστάθμιση υπάρχει πάραυτα "συνάδελφε", και είναι χρήσιμο να μην ξεχνάμε σε ποιανών την εμπειρία στηρίζονται οι Αξκοί για πρακτικά οτιδήποτε ουσιαστικό με υπηρεσιακή ή επιχειρησιακή βαρύτητα. Ας αφήσουμε λοιπόν τις μυθοπλασίες κατα μέρους..
Διαγραφή"Συνάδελφε" μάλλον έχετε ξεχάσει που υπηρετείται.. Στις Ένοπλες Δυνάμεις και όχι στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.. Είτε υπαξιωματικός είτε αξιωματικός, εν γνώσει σας υπηρετείται με αυτό το αξίωμα. Εάν παραθέτετε βιώματα, τότε είμαι σίγουρος ότι κατά καιρούς έχετε καλέσει (όπως όλοι μας) εκτός ωραρίου τον πχ διευθυντή του εκάστοτε γραφείου που είναι αξιωματικός για να σας δώσει λύση λαμβάνοντας μία απόφαση. Και φυσικά δεν μπορείτε να μιλάτε για αντιστάθμισμα σε αυτές τις περιπτώσεις και κυρίως όταν συγκρίνετε θέσεις με διαφορετικά καθηκοντολόγια και ευθύνες. Μιλάτε για χειρωνακτική εργασία άρα σωματική υγεία αλλά από την άλλη δεν αναφέρεστε καθόλου στην ψυχική υγεία, η οποία καταπονείται όταν κάποιος είναι σε ετοιμότητα πολύ περισσότερες ώρες από το «προβλεπόμενο» οκτάωρο και έχει στην ευθύνη του πολύ μεγαλύτερο αριθμό ατόμων.
ΑπάντησηΔιαγραφή